Samfunn

Er du interessert i hvordan samfunnet fungerer?

Kan du tenke deg å lære mer om samspillet mellom sivilsamfunn, stat, rettsvesen og politikk? På USN kan du studere både jus og samfunnsfag.

Lær om språk og litteratur og opplev verden

En bachelor i språk og litteratur gir deg et hav av muligheter.

– Statsvitenskap lærer meg om verden og norsk politikk

– Jeg valgte å studere statsvitenskap fordi det lærer meg mer om verden og norsk politikk, sier Balsharan Kaur som tar bachelor i statsvitenskap.

Internship ga Loke-Johan nytt perspektiv på historiestudiet

— Det har vært spennende å jobbe med formidling av kunsthistorie til barn, sier historiestudent Loke-Johan som hadde internship på museum.

Å studere historie gir mange jobbmuligheter

Valgmulighetene er enormt mange for deg som skal velge hva du skal studere. Her er grunnene til hvorfor du bør velge historie.

Landets mest fornøyde historiestudenter går på USN

Studentene på bachelor i historie i Bø er de mest fornøyde i landet, viser den landsdekkende studentundersøkelsen Studiebarometeret.

Tar menneskerettighets-master

Cherine og Marianthi har blitt veldig bevisst på hvor tett sammenheng det er mellom menneskerettigheter og multikulturalisme.

Derfor burde du studere jus

Er du opptatt av rettferdighet og lurer på om jusstudier kan være veien å gå? Her får du svar på hvorfor jus og forretningsjus er smarte yrkesvalg.

– En helt fantastisk mulighet for deg som vil studere statsvitenskap

– Å få oppleve livet i Utenriksdepartementet allerede som student er en helt unik mulighet, sier Balsharan Kaur som var studentpraktikant ved ambassaden i New Dehli.

Aurora fikk sjefsjobb med bachelor i jus

Aurora tok bachelor i jus og er den yngste som noen gang har fått lederjobb i landets største domstol, Oslo tingrett.