Velkommen til campus Kongsberg

I Kongsberg bor du i en småby med storbyens kvaliteter, og studerer midt i et teknologisk smørøye.

Som student i Kongsberg har du rik tilgang på natur- og kulturopplevelser. Her finner du alpinanlegg og golfbane midt i byen, flotte turmuligheter hele året med oppkjørte løyper og utallige stier.

 

Du har kino, museer, idrettshaller med svømmehall og klatrevegger, Kongsberghallen med ishall, ballhall, squash, tennis, skytebane og bowling, i tillegg til et variert uteliv.

Kongsberg er kjent for sine mange festivaler, med Kongsberg Jazzfestival som den mest profilerte som drar store nasjonale og internasjonale stjerner.  

Kongsberg kalles også teknologibyen og har et mangfoldig næringsliv med spennende karrieremuligheter i et internasjonalt miljø. Det tar deg kun en times reise til Oslo og Vestfold-byene.

I byen finner du også fristende steder for et avkjølende bad, i tillegg til mange fine dammer og kulper som er lett tilgjengelig for bading.

Campus ligger på Krona midt i sentrum hvor universitetsmiljøet er samlet i Kongsbergs kultur- og kunnskapssenter. Her studerer du midt i det teknologiske smørøyet i Norge og jobber tett sammen med en sterk industriklynge. 

Campus Kongsberg har moderne fasiliteter, spesialrom for droneflyging, simulering og kompositt. Her kan du utdanne deg til optiker (landets eneste optikerutdanning!), ingeniør eller lektor i realfag. I tillegg kan du studere lysdesign og økonomi og ledelse. 

På campus Kongsberg er det stort nok til at det pulserer og lite nok til at du blir sett blant rundt 1350 studenter.  

Vi håper å se akkurat deg til studiestart! 

 

 

 

Student i Kongsberg

Siste nytt fra campus

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student