Campus Notodden

I Notodden studerer du i hele Europas bluesby. Du bor landlig, samtidig som du lever tett på det urbane. 

I Notodden har du et kompakt bymiljø med korte avstander til alt du trenger av kaféer, restauranter, puber, spesialbutikker, bakgårdsidyll, kunstgallerier, aktiviteter, naturopplevelser og kulturtilbud, samt kjøpesentre rett utenfor sentrum. 

Notodden ligger idyllisk til ved Heddalsvannet i Telemark, og er på UNESCOs verdensarvliste sammen med Rjukan. Hva med en topptur på Blefjell, turopplevelser på Follsjø med godt fiske og bading, skiglede på Grønkjær skisenter eller en tur til Heddal Bygdetun og Norges store stolthet, Heddal stavkirke. 

Aller mest kjent er nok Notodden som Europas blueshovedstad. Første helgen i august hvert år arrangeres Notodden Blues Festival som drar store nasjonale og internasjonale stjerner. Da er det liv og røre og musikk i hele byen gjennom fire dager.

Du har kort avstand til jernbane med togavganger til Skien og Porsgrunn og forbindelser videre til Sørlandet, Vestfold og Oslo. Stasjonen har også bussforbindelse med Notodden skysstasjon. 

Bok & Blueshuset er Notoddens nye kulturhus. Her finner du blant annet bluesmuseum, kino, kafé og restaurant, konsertscene, bibliotek og turistinformasjon.

Campus Notodden finner du i høyden i flotte omgivelser med fantastisk utsikt. Universitetsanlegget med rundt 1750 studenter er stappfullt av spesialrom og utstyr innen leire, tekstil, tre, musikk og idrett. Her finner du også svømmehall og treningsrom, og studentboliger og studentbarnehage ligger kun to minutter unna.

I Notodden kan du utdanne deg til lærer og barnehagelærer. Design, kunst, språk og kroppsøving er andre fagområder, samt at campus tilbyr et eget bluesstudium.  

Vi håper å se akkurat deg til studiestart! 

 

 

Student på Notodden

Brede og Trine velger å bli lærere. Foto

Hadde spennende jobber, men ville bli lærere

Trine var tekstildesigner i London og Brede drev sitt eget firma i Sandefjord, men begge hadde en gammel drøm om å bli lærer. – Å kunne gjøre en forskjell for barn er den viktigste drivkraften vår.

5. mars 2019

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student

 

Siste nytt fra campus