Studietips

Studietips

Lurer du på hva du skal bli? Her kan du finne noen gode tips og råd.

Hvordan forbereder du deg på å bli student?

Nå er det kanskje slutt på lekser og at læreren fører fravær. Mer frihet, men også mer ansvar. Kanskje møter du et helt nytt sted, og helt nye folk å bli kjent med. Hør podkast med tips fra karriereveileder.

Hjelp! Jeg har skrivesperre

Det er eksamenstid, men hjelp! Jeg har skrivesperre! Sjekk ut tipsene til hvordan du kan bli kvitt den.

7 gode grunner for å velge USN

Det er mange universiteter å velge mellom. Her er gode grunner til å velge USN...

Den store studentordboka

Når du begynner på et universitet, møter du på mange nye begreper. Doktorgrad, førsteamanuensis, konting. Vi hjelper deg å holde styr på de viktigste begrepene – og noen mindre viktige.

Slik skiller du mellom gode og dårlige karriereråd

Det kan være mange som har meninger om hva du skal gjøre med livet ditt. Hvem bør du høre på, og hvordan vet du forskjellen på gode og dårlige råd?

Gode råd til deg som er skolelei

Endelig er du snart ferdig med videregående. Kanskje merker du forventninger om å gå videre med studier, mens du egentlig kjenner at du trenger en pause? Hør podkast med tips fra karriereveileder.

Dette bør du tenke på når du skal velge utdanning

Det er så mange utdanninger å velge mellom. Hvordan skal du forholde deg til alle tilbudene og all informasjonen som finnes? Hvordan velger du det rette?

Fra videregående til universitet

9 gode råd for å mestre hverdagen fra elev til student

Hvordan vet du hva du skal bli?

Hvordan kan du vite hva du skal bli, når det finnes så mange yrker å velge mellom? Skal du velge med hodet, eller med hjertet? Hør podkast med tips fra karriereveileder.