Det er sosialt å studere ved campus Vestfold: 

– Supersosialt. Det er kanskje det beste ordet jeg har for å beskrive campusen vår, sier vestfoldstudent Albert Asmervik.

Ifølge ham har du all mulig grunn til å se frem til å starte på studentlivet i Vestfold:

– Det er en herlig tilværelse. Veldig mange av oss bor like ved campus, så her er det liv og røre nesten hele døgnet. At vi er så mange samlet på én plass gjør det enkelt å finne på noe med medstudenter, for eksempel lese sammen på biblioteket, henge på en av kafeene, eller arrangere en fest.

Albert antar det ikke tar lang tid før du inviteres med på din første grillfest på campus.

– Jeg tipper faktisk det skjer allerede under Studiestartfestivalen.

 

 

Studiestartfestivalen i Vestfold

Fadderstyret i Vestfold er ansvarlige for Studiestartfestivalen.

– Festivalen er campus Vestfolds egen fadderuke. Vi legger opp til at du på best mulig måte skal bli kjent med medstudentene dine, campusen din og byene som omgir oss. Det er kanskje litt rart å høre, men den første tiden som student kan fort bli den tiden du kommer til å ha det mest moro i løpet av studietiden.

– Det er som regel under studiestart at nye studenter finner hverandre, og ofte dannes vennskap som varer selv etter at du er ferdig på studiene.

Studiestart på campus Vestfold

I begynnelsen av Studiestartfestivalen deles nye studenter inn i faddergrupper, som ledes av faddere. Faddere er studenter som allerede studerer ved USN. Albert råder deg til å holde kontakten med disse, også etter at festivalen er over. 

– Fadderne kan være til god hjelp hver gang du har et spørsmål om studiene, campusen eller generelt om Vestfold. De kan fort bli dine viktigste orakler som student.

Vestfold Studentsamfunn

Selv om Studiestartfestivalen kun varer én uke, vil ikke det si at det sosiale livet i studietiden ender der.

– Som student i Vestfold har du et stort utvalg av studentforeninger du kan bli med i. Det er tross alt viktig å leve et sosialt liv ved siden av den intense studeringen.

Albert anbefaler deg å sjekke ut Vestfold studentsamfunn.

– Dette er en organisasjon bestående av frivillige studenter som arrangerer ulike sportslige, kulturelle og sosiale aktiviteter for alle studenter.

– Her kan du jobbe som frivillig enten i hovedstyret, i en av komiteene, undergruppene eller i fadderstyret. I tillegg til Studiestartfestivalen, arrangerer studentsamfunnet blant annet studentfester, quizer, studentfestivalen UKA og turer til Hemsedal om vinteren.

Den største fordelen med å ha et frivillig verv under studietiden, er ifølge Albert det sosiale og faglige nettverket du bygger. 

– Studenter er generelt veldig åpne, så du kommer enkelt i kontakt med andre gjennom å jobbe frivillig. Du får også verdifull erfaring innen organisering og arrangementsgjennomførelse. Slikt kan være avgjørende når du skal ut og søke jobb etter studiene.

– Også får du selvsagt en del goder av å jobbe som frivillig. VIP-pass til arrangementer og forskjellige rabatter. Ekstra studentrabatt på øl på byen er sjelden feil.

Det finnes mange studentorganisasjoner på campus Vestfold som du kan engasjere deg i. Her er et lite utvalg av dem:

NITO-studentene ved campus Vestfold

NITO har egen studentforening i Vestfold. Skulle du ikke finne en forening som passer for deg, kan du kontakte eksisterende grupper for å høre hvordan du kan opprette din egen. (Foto: NITO-studentene, campus Vestfold).

Bylivet i Vestfold

Apropos byer så er det er verdt å merke seg at campus Vestfold ligger mellom to byer.

– Horten ligger nord for campusen, og er en rolig og sjarmerende plass. Tønsberg ligger sør, og er et livlig sted med litt flere muligheter innen shopping, kafeer og kulturliv.

Albert og vennegjengen liker særlig å dra til Tønsberg når sola er fremme.

– Da koker det gjerne av liv på brygga i sentrum. Der finner du kafeer, spisesteder og nattklubber. Det er også utesteder i Horten som er populære blant studentene, særlig fordi flere av studentorganisasjonene samarbeider med dem, og dermed tilbyr de studentvennlige priser.

Både Horten og Tønsberg huser organisasjoner og klubber som også en del studenter er medlemmer av. 

– Det er mange som finner seg idrettsklubber eller hobbyforeninger i byene. Kommunene i Vestfold er i tillegg flinke til å legge til rette for samarbeid med studentene, så ikke bli overrasket om du også skulle finne deg en potensiell arbeidsgiver i fylket, når du deltar på en av bedriftsdagene på campusen.

Aktivt campusliv

Selv om tilbudene i byene er bra, trenger du ikke nødvendigvis dra så langt for å leve et aktivt studentliv. På campus Vestfold finner du fotballbaner, volleyballbaner, idrettshaller og eget treningssenter.

– Studentidretten i Vestfold er stor. Vi driver med mange ulike idretter, og her er det tilbud til både de som har spilt en god stund, og de som aldri har prøvd før.

– Jeg dro for eksempel på mitt livs første volleyballtrening i år. Det har vært kjempegøy å holde på, og vi gjør det minst like mye for det sosiale som for det sportslige. 

Futsal på USN campus Vestfold med VSIL. foto.

Futsal er en av mange idrettsgrener du kan drive med som medlem av VSIL. Her fra trening i Bakkenteigen idrettshall på campus Vestfold. (Foto: VSIL)

Inne i selve campusbygget vil du finne flere gode kantiner og kiosker. Noen har lange åpningstider, så det er ingen problem å sitte og lese på campus til langt utpå kvelden. 

– Før eksamenstiden er det ganske mye folk her, men heldigvis er det stort areal, mye plass og veldig mange tilgjengelige grupperom til studentene.

Med andre ord, det er bare å glede seg til å ankomme campus Vestfold.

– Det er som regel alltid skummelt å dra et sted hvor man kjenner få eller ingen, men trolig er det aldri enklere å få seg nye venner enn når du er student. Du kan bare se frem til å komme til Vestfold, og ta del i et supert og inkluderende studentmiljø.