Forskningsformidling

HSN-forsker på scenen. Foto

Forskningsformidling er en viktig del av samfunnsoppdraget vårt. Forskningen vår bidrar ikke til utvikling og forandring før omgivelsene blir kjent med den. Først da kan resultatene bli tatt i bruk og bidra til utvikling.


Forsker Grand Prix

I 2017 arrangerte USN Forsker Grand Prix for aller første gang. Forsker Grand Prix er en konkurranse i forskningsformidling for landets doktorgradsstudenter og hele FGP-sendingen ligger på NRK2 Kunnskapskanalen.  
 

Forskningsforedrag gjennom bibliotekene

Campus-bibliotekene ved USN og folkebibliotekene arrangerer forskningsforedrag på kveldstid. Dette er åpne arrangement der forskere fra USN holder foredrag om samfunnsaktuell forskning. Alt er gratis og bibliotekene spanderer kaffe og te. 

forskning.no

USN er medlem hos forskning.no, som er en nettavis med norske og internasjonale forskningsnyheter.

forskning.no er en viktig kilde for journalister. Noen ganger skriver vi reportasjer selv, og noen ganger finner journalister fra forskning.no interessant stoff hos oss, som de skriver om. Alle sakene ligger samlet på vår egen profil hos forskning.no. 

Forskningsdagene

USN deltar på den nasjonale festivalen Forskningsdagene, som arrangeres hver høst i regi av Norges Forskningsråd.

Gjennom en rekke forskjellige arrangementer kan mennesker i alle aldersgrupper og på alle kunnskapsnivåer få et innblikk i forskningens verden.

Årets tema er «oppvekst», og USN har satt sammen et rikholdig program i alle våre tre fylker.

Egne nettsider

Nyheter om forskning publiseres på vår egen Aktuelt-side.  Herfra sprer vi dem via Twitter og noen ganger facebook. Sakene havner også i de faste nyhetsbrevene våre, som sendes ut flere ganger i måneden til journalister, politikere, samarbeidspartnere og andre.

Kongsberg Science Forum

Forskere holder populærvitenskapelige forelesninger innen fysikk og matematikk. Forelesningene finner sted på campus Kongsberg og er åpne for alle. 

Medier, lokalt og nasjonalt

Forskerne våre blir ofte kontaktet av journalister, og du kan møte dem i nettaviser, papiraviser, tidsskrifter, tv og radio. 

Noen ganger tar forskerne våre kontakt med mediene selv, ved for eksempel å skrive en kronikk om noe de har funnet ut. 

Twitter: 

Flere USN-forskere formidler og debatterer via Twitter. Vi har samlet dem i denne listen.

Slik formidler vi:

VIDEO: Høgskolelektor Irmelin Kjelaas forteller om møte mellom miljøarbeidere og mindreårige enslige asylsøkere, under Forsker Grand Prix Sør: