Forskningsformidling

USN-forsker på scenen. Foto

Forskningsformidling er en viktig del av samfunnsoppdraget vårt. Forskningen vår bidrar ikke til utvikling og forandring før omgivelsene blir kjent med den.


Forskningsforedrag gjennom bibliotekene

Campus-bibliotekene ved USN og folkebibliotekene arrangerer forskningsforedrag på kveldstid. Dette er åpne arrangement der forskere fra USN holder foredrag om samfunnsaktuell forskning. Alt er gratis, og bibliotekene spanderer kaffe og te.

Forskningsdagene

USN deltar på den nasjonale festivalen Forskningsdagene, som arrangeres hver høst i regi av Norges Forskningsråd.

Gjennom en rekke forskjellige arrangementer kan mennesker i alle aldersgrupper og på alle kunnskapsnivåer få et innblikk i forskningens verden.

Forskning.no

USN er medlem hos Forskning.no, en nettavis med norske og internasjonale forskningsnyheter.

Forskning.no er en viktig kilde for journalister. Her legger vi jevnlig ut artikler produsert av vår kommunikasjonsavdeling. Sjekk ut vår profil på Forskning.no.

Mye godt USN-stoff blir ikke fanget opp på denne profilsida, dette er for eksempel de mange artiklene Forskning.nos egne journalister produserer basert på kilder fra USN pluss innsendte kronikker og andre tekster fra våre forskere.

I tillegger det flere forskere ved USN som blogger hos Forskning.no samt at våre forskere stadig vekk bidrar med kronikker om aktuelle tema.