Søk ledig studieplass

Her kan du se lista med våre ledige studieplasser. Husk at det er først til mølla, og at studier kan legges til eller tas bort fra oversikten uten forvarsel.

Liste over ledige studieplasser 

Samordna opptak

19. juli legger vi ut ledige studieplasser på bachelor-, årsstudier og femårige masterstudier.

Du kan søke ledige studieplasser hos Samordna opptak fra 20. juli kl. 09.00.

Lista hos Samordna opptak oppdateres daglig klokka 09.00.

Lokalt opptak via Søknadsweb

I Søknadsweb søker man blant annet på ledige plasser til 2-årige mastere, videreutdanninger, tresemesterordningen, forkurs, y-veien og enkelte årsstudier.

Ledige studieplasser åpner 1. juni for høstsemesteret og 20. november for vårsemsemesteret innen klokka 09.00. Det er løpende opptak og først til mølla. Hvis vi får ledige plasser på nye studier, vil disse legges ut innen kl. 09.00 påfølgende arbeidsdag. Studier fjernes fortløpende og uten forvarsel, det er derfor ingen søknadsfrist.

Har du søkt i søknadsweb tidligere i år, får du ikke lagt inn ny søknad selv. Da må du sende e-post med søkernummeret ditt, hvilket studium og søkerkoden du ønsker å søke til opptak@usn.no for å søke på ny.

keyboard_backspace Mer informasjon om lokalt opptak

Enkeltemner

USN tilbyr opptak til enkeltemner både på grunnutdanninger og masterutdanninger. De ledige emnene finner du i listen med ledige studieplasser fra 1. juni kl 09.00.

Det er ulik søknadsprosess om du skal søke på et emne som kun krever generell studiekompetanse, et emne som krever ekstra matematikk og fysikk, eller et masteremne. 

Viktig at du leser mer hvordan du søker enkeltemner slik at du følger riktig prosess.

Etter- og videreutdanninger (EVU)

USN tilbyr også en rekke studier innenfor oppdrag, bidrag og betalingsstudier (EVU). Disse studiene finner du ikke i oversikten under, men du kan se dem i oversikten over våre videreutdannniger.

 

Selv om det er ledig plass på et emne eller et studieprogram, må du oppfylle opptakskravene til studiet du søker. Det inkluderer eventuelle spesielle opptakskrav. Søknader på grunnlag av realkompetanse, dispensasjon og særskilt vurdering vil ikke bli behandlet.

Liste over ledige studieplasser

keyboard_backspace Se også: Alle andre studier- og videreutdanninger som er åpne for søking nå