Studier Finn studier Videreutdanning Søknad og opptak Ledige studieplasser Studie- og emneplaner Utveksling til utlandet Praksis Vi hjelper deg med studievalget Studiestart Utdanning med lønn Studentliv Livet som student Bolig og velferd Muligheter under studiene Tilrettelegging og studentstøtte Forskning Forskningsgrupper og senter Barnehage, skole og høyere utdanning Friluftsliv, idrett og kroppsøving Helse og velferd Humanistiske fag Kunstnerisk utviklingsarbeid Maritim virksomhet Natur, helse og miljø Naturvitenskap Synsvitenskap Teknologi Tradisjonskunst og praktisk- estetiske fag Økonomi, ledelse og regulering Oppdragsforskning Doktorgradsutdanning Våre ph.d.-utdanninger Ph.d.-handbok Stipendiatsiden Disputaser Doktorkreering Industriforskerskolen i komplekse systemer Strategiske forskningsområder Demokrati, samfunnsorganisering og styring Energi, klima og miljø Fremtidens helse og velferdstjenester Oppvekst, tilhørighet og livsmestring Regional verdiskapning Forskningsformidling Lørdagsuniversitetet Forskingsdagane Forskningsforedrag på bestilling Forskningstimen Prosjekter Prosjekter finansiert av Forskningsrådet Fremragende sentre EU-finansierte forsknings- og innovasjonsprosjekter Andre prosjekter Internasjonale utdanningsprosjekter Ekspertliste FoUI-eksperter Publisert forskning Om USN Organisering Organisasjonskart Leiinga Styret Råd, utval og ombod Fakultet Strategi og visjon Biblioteket IT-tjenester Brukerveiledninger Kvalitetssystemet Rutiner og arbeidsbeskrivelser Si ifra Regelverk Beredskap og krisehandsaming Campusene Ledige stillinger Kontakt oss Tilsette Presse Toppledelse Ekspertliste Samarbeid med oss Campusene favorite_border

Mine studier

  • Beklager, her gikk noe galt. Vi har problemer med favorittmarkeringer for øyeblikket.
en favorite_border Meny close

Slik søker du enkeltemner

USN har flere enkeltemner tilgjengelig for søking, både på grunnutdanninger og masterutdanninger.

Slik søker du
Opptakskrav

Enkeltemner til grunnutdanninger (bachelor, årsstudier eller 5-årige masterprogrammer):

  • Krever i utgangspunktet generell studiekompetanse, men noen emner krever ekstra matematikk og fysikk (HING). 
  • Vi tilbyr også noen enkeltemner i blues. For å kvalifisere til disse, kreves det en opptaksprøve i tillegg til generell studiekompetanse. 

Du finner opptakskravene i emneplansidene.

NB! Søknader på grunnlag av realkompetanse, dispensasjon og særskilt vurdering vil ikke bli behandlet.

 

Emner som tilhører master og videreutdanninger:

  • Opptakskravet trenger ikke være likt som programmet.
  • Det er ikke krav til C på masteremner

Du finner opptakskravene i emneplansidene.

NB! Søknader på grunnlag av realkompetanse, dispensasjon og særskilt vurdering vil ikke bli behandlet.

Registrer søknaden din
Emner til grunnutdanninger som krever generell studiekompetanse

Steg 1 – Sjekk om du har generell studiekompetanse ved USN

For å kvalifisere til enkeltemnet, må du ha generell studiekompetanse. Du ser om du allerede er registrert med generell studiekompetanse ved USN i søknadsweb. Gå til Min profil, deretter Generell studiekompetanse i Søknadsweb.

Søkere med generell studiekompetanse skal ikke søke i søknadsweb. Dersom du ser at du er registrert med generell studiekompetanse skal du ikke legge inn en søknad og du kan gå direkte til steg 3.

Steg 2 – Registrer søknaden din

Hvis du ikke er registrert med generell studiekompetanse ved USN, må du registrere en søknad om studierett. Dette gjøres i søknadsweb under «Ny søknad» og deretter «Enkeltemner på bachelornivå høst 2024». Dette kan du gjøre fra 1. juni til 1. september

Steg 3 - Meld deg til ledige emner fra 1. august

Du må melde deg til undervisning og eksamen i Studentweb når du er registrert med studierett ved USN. Dette kan du gjøre fra 1. august. Det er løpende opptak, så her er det førstemann til mølla.

  1. Etter at du har logget på Studentweb klikker du på den store grønne knappen «Start registreringen».
  2. Når du kommer til delen kalt «Aktive emner» må du søke opp de emnene du ønsker å ta. Det enkleste er å søke på emnekode. Enkeltemnene du kan velge mellom finner du på denne siden som har lenke videre til det enkelte emnet og dets emneplan, hvor koden står.
  3. Klikk på «Velg» og meld deg til undervisning og vurdering.
  4. Ønsker du å ta flere emner gjentar du prosessen for hvert emne.
  5. Fullfør semesterregistreringen og sjekk at du har blitt meldt opp til de emnene du ønsker å ta.

Steg 4 – Aktiver studentkonto og betal semesteravgift i Studentweb

Informasjon om aktivering av studentkonto finner du her. Du oppretter faktura for semesteravgift selv i Studentweb. Klikk på «Mer…» og «Betaling» i toppmenyen for å få fram knapp for oppretting av faktura.

Semesteravgift må være betalt innen 1. september.

NB! Søknader på grunnlag av realkompetanse, dispensasjon og særskilt vurdering vil ikke bli behandlet.

 

 Ledige emner

 

HING-emner, bluesemner og folkedans

Steg 1 – Registrer søknaden din

For å kvalifisere til disse emnene så må du ha generell studiekompetanse og du må dekke kravet til HING (R1, R2 og Fysikk1). For enkeltemner på blues må du ha generell studiekompetanse og dokumentere en opptaksprøve. Ved opptak til folkedans kreves kun generell studiekompetanse. Du må legge inn en søknad i søknadsweb under «Ny søknad», «Enkeltemner på bachelornivå høst 2024» og deretter velger du om du ønsker å ta HING-emner, eller et av emnene som krever opptaksprøve. Det er åpent for søking fra 1. juni til 1. september

Steg 2 - Meld deg til ledige emner fra 1. august

Du må melde deg til undervisning og eksamen i Studentweb når du er registrert med studierett ved USN. Dette kan du gjøre fra 1. august. Det er løpende opptak, så her er det førstemann til mølla. Du vil finne en oversikt over de emnene du kan velge mellom i Studentweb når du kommer til delen kalt «Utdanningsplan». Her finner du en oversikt over vårt tilbud av HING-emner, bluesemner og folkedans.

Steg 3 – Aktiver studentkonto og betal semesteravgift i Studentweb

Informasjon om aktivering av studentkonto finner du her. Du oppretter faktura for semesteravgift selv i Studentweb. Klikk på «Mer…» og «Betaling» i toppmenyen for å få fram knapp for oppretting av faktura.

Semesteravgift må være betalt innen 1. september.

NB! Søknader på grunnlag av realkompetanse, dispensasjon og særskilt vurdering vil ikke bli behandlet.

 

Ledige emner

 

Emner til master- og videreutdanninger

Det åpnes for å søke emner fra 1. juni/1.oktober. Det er løpende opptak og først til mølla.

Du søker via Søknadsweb og på den søkekoden du ønsker.

Ledige emner vil være merket med "Åpent for søking".

NB! Søknader på grunnlag av realkompetanse, dispensasjon og særskilt vurdering vil ikke bli behandlet.

 

 Ledige emner

 

Emner til etterutdanninger, betalings-, og oppdragsstudier (EVU)

Noen emner er definert som egne selvstendige tilbud (EVU) og disse har egne studiesider og man søker via EVU-web. Sjekk ut hele USN sitt studietilbud.

 

 

Søknaden din
Dokumentasjon på opptakskravet

Vi har som regel tilgang til elektronisk vitnemål fra videregående skole, og høyere utdanning tatt i Norge (utenom BI). Dette kan du enkelt sjekke i Søknadsweb. Annen dokumentasjon må du laste opp. 

 

Svar på søknad

Det er løpende opptak og svar på søknad får du i nettsøknaden din.  Du vil få varsel når dette er klart.