Arni skrev bacheloroppgaven sin i markedsføringsledelse om det britiske selskapet Adzuna. De samler stillingsannonser fra flere tusen kilder, og gjør dem tilgjengelige for jobbsøkere.

Arnis oppgave på engelsk viste seg å bli til hjelp da han skulle søke jobb. Etter femten intervjuer med forskjellige bedrifter ble han ansatt i Adzunas datterselskap Work in Startups, som kobler jobbsøkere med teknologi-startups.

Trives med en variert jobb i markedsføring

Nå er Arni i full gang med å ta imot nye kunder (startups som trenger flere ansatte), og hjelpe dem med markedsføringen. Han følger også opp eksisterende kunder, for å se om de er fornøyde eller om de trenger mer oppfølging.

– Jeg planlegger også markedskampanjer og driver med SEO (søkemotoroptimalisering) på nettsiden vår. Jobben min er veldig variert.

– Hvorfor valgte du denne jobben?

– Jeg var ikke så veldig kresen på hvilken jobb jeg skulle ha etter studiet. Det viktigste var at jeg kunne bruke det jeg hadde lært, så jeg kunne bygge CVen. Denne jobben oppfyller disse kravene, siden jeg jobber med salg, markedsføring, kunderelasjoner og produktutvikling.

Det beste med markedsføringsjobben

Arni oppsøkte de beste jobb-sidene i England, for å ha konstant strøm med nye jobber i innboksen. Han brukte også mye tid på å skrive CV og såkalt «cover letter», som ofte er viktig i England.

Arni sier det beste med jobben er at han kommer i kontakt med mange spennende personer og bedrifter. Egentlig ville han nok brukt ordet «møter», men på grunn av situasjonen med koronapandemien er det strenge begrensninger i Storbritannia. Derfor foregår det meste elektronisk.

På grunn av koronapandemien må Arni jobbe hjemmefra, inntil det er trygt å dra på kontoret igjen. Foto av ham.
På grunn av koronapandemien må Arni jobbe hjemmefra, inntil det er trygt å dra på kontoret igjen.

– Mange av de jeg har kontakt med er helt sikre på at de blir «the next big thing» eller «unicorn» som er begrepet vi bruker, og det er inspirerende. Dessuten bygger jeg jo et stort kontaktnett som jeg håper å få bruk for senere.

Veldig fornøyd med campus Ringerike

Da Arni skulle finne en utdanning i markedsføring, falt valget på USN og campus Ringerike.

– Jeg ønsket meg en ren markedsføringsutdanning, og i tillegg ville jeg fortsette å trene kampsport under et bra team. USN og Hønefoss Fight Gym var en perfekt kombinasjon.

Arni sier han er veldig fornøyd med studietiden, og han har noen gode tips til deg som allerede tenker på jobbmulighetene etter studiene.

– Prøv å få kontakt med en bedrift, så du kan skrive en bachelor-oppgave som handler om en virkelig problemstilling.  Jeg følte jeg lærte veldig mye av å gjøre det. Det gir deg mulighet til å spørre folk innen bedriften du skriver for. 

I tillegg får du kontakter for fremtiden og gode svar fra folk med mye erfaring, forteller Arni. Han fikk altså til slutt jobb i en bedrift som var eid av selskapet som han skrev bachelor-oppgave for.

– Det tok rundt 15 intervjuer med forskjellige bedrifter før jeg fikk den jobben jeg har nå, så nøkkelen er nok å smøre seg med tålmodighet og ikke slutte med å sende søknader. Husk at det å bli intervjuet er en ferdighet det også.