Selma Berset Gilbert og Sara Luna Nordbø Utreras startet i 2023 på Bachelor i innovasjon og entreprenørskap. Studiet er fornyet og heter fra høsten bachelor i innovasjon og bærekraft. Entreprenørskap er fortsatt en viktig del av studiet, men bærekraftsperspektivet er tatt inn i mange av fagene. Selma og Sara Luna har allerede fått en forsmak på innholdet i det nye studiet:
 

– Vi har allerede lært en del om bærekraft  i blant annet fagene Entreprenør og samfunn og Etikk og samfunnsansvar. Det er bra, for vi skal jo blant annet utvikle produkter som skal selges i framtiden, og da er bærekraft viktig, sier Selma.

Fantastisk bra studiemiljø

Selma er skikkelig byjente og var litt skeptisk til å flytte til Bø. Hun tok sjansen og har ikke angret. Sara Luna melde seg på studiet for å ta markedsføringsfagene og planla å reise mye innimellom. Hun ble fort en del av studentmiljøet og ender opp med å ta alle fagene og fortsette videre på studiet. De planlegger nå heller et utvekslingssemester i Australia eller andre steder i verden seinere i studiet.

LES MER: Utvekslingsmuligheter for studenter på bachelor i innovasjon og bærekraft 

Begge trekker fram det gode student -og studiemiljøet på bachelor i innovasjon og entreprenørskap:

–  Alle i klassen deltok på alt i fadderuka, både edruarrangementene og de store festene. Vi ble skikkelig sammensveiset og henger fortsatt mye sammen, blant annet på grunn tilstelninger som linjeforeningen Skape inviterer til.

Sara Luna har studert i Oslo tidligere og har erfart at studentmiljøet er noe helt annet i Bø. En av forskjellene fra Oslo er at fadderne fortsatte å være er en del av miljøet etter at fadderordningen var over. Hun setter også pris på at de både har undervisning i en ganske liten gruppe på innovasjonsstudiet, men også sammen med studenter på økonomi og ledelse, eiendomsmegling og andre studier ved USN Handelshøyskolen. 

Sara Luna og Selma utenfor hovedinngangen på campus Bø i

Selma var redd for at hun kanskje kom til å kjede seg litt på et lite sted som Bø, men slik har det ikke blitt:

 – Her tør folk by på seg selv, det er veldig trygt og sosialt miljø, med et mangfoldig fritidstilbud.

Selma er med på studentrevyen og Sara spiller volleyball ved siden av studiene. Begge to er også med på mye av det som skjer på studentkroa eller i regi av Linjeforeningen Skape, for eksempel bowling, hytteturer, turer til Klatreparken i Bø og mer faglig-sosiale aktiveter som aktuelle foredrag.  

LES MERBø, den lille studentbygda med de store mulighetene 

Spennende å studere entreprenørskap

Selma valgte å studere innovasjon og entreprenørskap fordi hun hadde entreprenørskap på videregående, og synes det var både gøy og interessant med ungdomsbedriften «Løkkastrikk». Luene hun og andre strikket og solgte hundrevis av på Grünerløkka, dukker nå opp på stadig flere hoder i Bø. Nå vil hun enten videreutvikle den forretningsideen eller starte opp med andre spennende produkter.

Hun gleder seg derfor til studentbedrift-faget som kommer på tredjeåret i bachelor i innobasjon og entreprenørskap. Da kan hun sette av tid til å tenke nytt og kreativt. Målet er å finne nye og bærekraftige produkter som hele verden har nytte og glede av.

Sara Luna gleder seg til å lære mer om forretningsutvikling. Hun trekker også fram at de allerede på første året nå blir utfordret til å tenke selv og jobbe selvstendig i faget anvendt entreprenørskap. Der skal de finne ut hvordan et tenkt produkt kan konkurrere i den virkelige verden. Der får de bruk for alt de har lært om markedsføring, men også i etikkfaget, der bærekraft var en del av pensum.

Runar Gundersen er programkoordinator for det nye studiet i innovasjon og bærekraft. Han forteller at de her fortsatt har fokus på entreprenørskap, men nå også enda mer på bærekraft:

– Bærekraft vil bli viktig i alt vi gjør framover, så bærekraftsperspektivet har vi tatt inn i de fleste fagene i det nye studiet. Studentene lærer for eksempel om sirkulærøkonomi og bærekraftinnovasjon. Det er mer viktig enn noen gang å kunne tenke nytt og kreativt for å finne gode løsninger på behovet vi har i framtida. Å kunne kombinere kunnskap og ferdigheter fra innovasjon, entreprenørskap og bærekraft er avgjørende for å klare dette.