Tobias har allerede en bachelor i helseledelse og helseøkonomi i baklomma. Under disse studiene begynte han i hjemmetjenesten og fant fort ut at det ga ham en mestringsfølelse. Derfor ville han studiere sykepleie

– Etter et år på studiene så bestemte jeg meg for å jobbe i hjemmetjenesten som pleieassistent. Det er en god erfaring å ha. Med en gang jeg begynte å jobbe så merket jeg at det var både interessant og morsomt. 

Tobias er ikke i tvil, det er sykepleier han skal bli.

Tobias fullførte bacheloren, men skjønte at sykepleie var det riktige yrket. Det var det han ville bli. Han prata heller om jobben sin i hjemmesykepleien enn eksamenen i helseledelse med vennene sine.

 Det å jobbe med eldre var veldig lærerikt og givende. Dette gjorde at jeg ble mer og mer interessert i tanken på å bli sykepleier.

Praksis - en viktig del av utdanningen

Tobias studerer sykepleie på campus Drammen, og foreller at praksis er en viktig del av utdanningen.

– Snart skal jeg i praksis på akuttmottaket. Det blir nok en bratt læringskurve, men jeg gleder meg veldig.

Tobias Eliassen i preklinikken

Det er godt å ha prøvd seg i preklinikken her på universitetet, sier Tobias.

Her får studentene trent på prosedyrer som å sette sprøyter, måle blodtrykk og injeksjoner. Dette gjør at han følte seg tryggere da han måtte sette sin første injeksjon på en pasient. 

Sykepleiere har store karrieremuligheter 

Tobias er veldig fornøyd med å jobbe i hjemmesykepleien, men vil se an hva han velger når han er ferdig med utdanningen. 

Jeg føler at dette er et yrke hvor du kan vokse veldig mye, du får mye ansvar, og det er mulighet til å gjøre så mange forskjellige oppgaver. Det er en mulighet for at jeg prøver noe nytt, men også en sjanse for at jeg fortsetter med det trygge, forteller Tobias. 

Som sykepleier i hjemmetjenesten så lyser du opp hverdagen til folk og kan gjøre dem 20 år yngre på 20 minutter forteller Tobias. I tillegg utfører du viktig stell som forteller hvordan pasienten har det. Det er en viktig kompetanse. 

Sykepleie - et yrke med mye ansvar

Tobias mener flere forbinder sykepleie med mye stell, men det er kun en del av jobben. Når han tar på seg uniformen får han et ansvar og skal utføre en jobb.

Som sykepleier får du en vurderingsevne og må kunne stole på de vurderingene du gjør. Man gjør objektive vurderinger hele tiden og må kunne stole på den kunnskapen man har lært. 

Viktig med mannlige sykepleiere

Jeg er glad i mennesker, og den relasjonen jeg bygger med dem. Det er en av flere viktige egenskap å ha med seg om man skal bli sykepleier. 

Han mener yrket passer flere menn. Sykepleie handler blant annet om omsorg, og det er nok mange menn som ikke er klar over at de har omsorgen i seg, sier han. Det er kanskje en gammeldags tankemåte, men den eneste måten å finne det ut på er å utøve omsorg. 

Sykepleieyrket handler om omsorg og stell, men også så mye mer enn det. En kombinasjon av stell, omsorg, klinisk og anatomisk kunnskap, medmenneskelighet og verdighet.

Du må vise omsorg for pasientene, men du må også ha høy faglig kompetanse, utføre viktige prosedyrer og studere anatomi og sykdomslære på et høyt nivå. 

Min bestekompis studerer medisin, og ble overraska over hva jeg lærer på sykepleieutdanningen. Han blei faktisk litt misunnelig. 


Hold deg oppdatert

Få nyttig og inspirerende informasjon om våre studier innen helsefag. Sendes ut ca. hver fjortende dag.

Meld meg på

 

 

Sykepleiestudent Karoline Heien. Foto.

Derfor vil Karoline bli sykepleier

Vil du få et av de råeste yrkene som finnes? Sjekk ut sykepleie davel!