USN har selv utviklet modellen med næringsmaster hvor du jobber 50 % og studerer 50 %. Master i optometri og synsvitenskap har også denne modellen. Det betyr at optikere har mulighet til å ta en master og jobbe med lønn under studiene.

 

Norge trenger optikere med masterkompetanse

Næringsmaster gjør at du kan kombinere påfyll av ny kunnskap med klinisk arbeid. Det du lærer vil du umiddelbart kunne ta i bruk, for å yte en bedre tjeneste til pasientene dine

– Du kan oppdatere fagkunnskapen som optiker, samtidig som du får lønn og tid til å ta utdanningen.

Camilla Furuvald er godt i gang med næringsmasteren i optometri og synsvitenskap, samtidig som hun jobber 50 % hos Specsavers i Drammen.

– Det er viktig at vi optikere etterutdanner oss, for å følge med i faget. Det skjer nye ting hele tiden. Vi bruker nye instrumenter og får større ansvar, og hvis vi ikke tar til oss ny kunnskap,  så blir vi hengende etter.

God tid til studiene

Gjennom å ta næringsmaster får du satt av tiden du trenger til studiet. Du studerer 50 % av tiden, så selv om du jobber får du rom til å lese, skrive og reflektere over den jobben du gjør til vanlig. Gjennom masterprosjektet kan du dessuten bidra til å videreutvikle praksisfeltet.

I motsetning til andre etter- og videreutdanninger som man tar på toppen av en normal arbeidshverdag, er intensjonen her at du jobber og studerer 50-50. Det gir bedre kvalitet totalt sett.

En fordel for arbeidsgivere

For arbeidsgivere i optiske forretninger er det en fordel å ha studenter som jobber samtidig som de tar en næringsmaster. Du kan ansette en optiker på 50 % som vil kunne være med på å utvikle tilbudet i praksisen.

Lars Erik Krangnes er optiker og butikksjef hos Specsavers i Drammen. Han er Camillas sjef og sier masteren hennes allerede har vært nyttig for bedriften, selv om hun ikke er ferdig ennå.

– Camilla er veldig flink til å dele kunnskapen sin. Så alt hun lærer på masteren tar hun med tilbake og deler med oss andre. Dermed hever alle seg faglig, og synergien er stor for bedriften.

Krangnes sitt tips til andre optiker-bedrifter er å sende ansatte til næringsmasteren. Han sier du får en kompetent og ivrig optiker tilbake, og det er gull verdt for bedriften.

Camilla Furuval og hennes leder på Specsavers

– Samarbeidet mellom USN og oss er veldig bra. Det er et ryddig og ordentlig løp som passer for oss. Vi får god informasjon som gjør at vi kan planlegge, så studiet til Camilla kan passe med jobben hennes, sier Krangnes.

Utdanningen vil bidra til bedre og flere tjenester til pasientene dine. I en travel hverdag er det vanskelig å tenke de store tankene om hvordan man skal utvikle gode optikertjenester, det vil en masterstudent hjelpe til med.

Fornøyd optiker og student

Camilla Furuvald jobbet som optiker i 12 år før hun valgte å ta en næringsmasteri optometri og synsvitenskap. Siden fullført bachelor i optometri har planen hele tiden vært å praktisere for å få erfaring før hun startet på master. Hun valgte næringsmasteren for kombinere jobb med studier. 

– Det var også et stort pluss at arbeidsgiver er involvert i studiet, fordi det lettere kan tilrettelegges for undervisning og oppgaver som kan gå ut over arbeidstid og arbeidsoppgaver. Arbeidsgiver har hele tiden vært klar på at masteren vil være en berikelse for bedriften, og det er godt å ha dem med på laget.

– Ved å jobbe samtidig med studier, praktiserer jeg underveis, og får aktivt jobbet med fagene. Alt vi har hatt av fag til nå, har jeg kunnet ta direkte med meg ut i jobben og videre til kollegaer.

Camilla anbefaler en næringsmaster for deg som ønsker å utvikle deg faglig, samtidig som du har et lønnet arbeid. Det er en stor trygghet å ha en kontrakt med universitetet, arbeidsgiver og deg som arbeidstaker i tre år. 

– Jeg tror det er mindre stress og tidspress for meg, enn om jeg hadde tatt en vanlig master ved siden av jobb. Fordi arbeidsgiveren er koblet på, tilpasses arbeidsdagen min med studiene. I tillegg er det selvsagt en stor fordel at jeg får lønn under studiet.


Hold deg oppdatert

Få nyttig og inspirerende informasjon om våre studier innen helsefag. Sendes ut ca. hver fjortende dag.

Meld meg på

 

 

 

To optikere som studerer øyet på skjerm

Master i optometri - Her forsker studentene på diabetes og syn

Om du velger en master i optometri og synsvitenskap får du være med å forske på diabetes, syn og øyehelse - sammen med noen av Norges fremste innen syn, optikk og øyhelse.