Vi møter Banaz Jamal Rafiq som studerer økonomi og ledelse på campus Drammen. Hun trives godt som økonomistudent og angrer ikke på valget. Etter en bachelor i økonomi og ledelse er jobbmulighetene mange, og du kan jobbe innen de fleste bransjer. 

– Om du vurderer økonomistudier må du være glad i tall, sier Banaz.

Det sier seg kanskje selv, men det å være interessert tall og formler kan være en fordel når du starter, mener økonomistudenten. Studentene bruker Excel mye, men ikke vær bekymra om du ikke er en ekspert. Du vil få en god introduksjon til verktøyet i starten av bachelorstudiet.

– Jeg hadde ingen forkunnskaper i Excel, men foreleseren forbereder og veileder deg i hvordan du benytter Excel til de ulike formlene og grafene vi skal lage, forteller Banaz.

Økonomistudiene ved USN er kombinert med lederutdanning. Derfor får du en "bachelor i økonomi og ledelse". Du vil også velge studieretninger som du ønsker å spesialisere deg innen. 

– På studiet lærer jeg mattematikk, regnskap og finansiering, men også hvordan man leder en bedrift. 

Hvor kan du studere økonomi og ledelse?

Ved USN kan du velge en bachelor i økonomi og ledelse, dersom det er økonomistudier du er på jakt etter. Vi tilbyr bachelor i i økonomi og ledelse ved fem campuser. 

 

 

God kontakt med arbeidslivet

Som USN-student får du god kontakt med næringslivet. Dette er noe USN er kjent for. Studentene våre skal være godt forberedt før de er ferdig med bachelorgraden sin.

Banaz forteller at de ofte har gjesteforelesere fra anerkjente bedrifter. Du kan også søke om å bli en del av USNs mentorprogram, hvor du i et helt semester får en mentor som forberederer deg på jobbmuligheter. Banaz har benyttet seg av dette tilbudet, og er veldig fornøyd med det. 

– Jeg får svar på det jeg lurer på når det gjelder arbeidslivet. Mentoren hjelper meg med å se på mulighetene mine, hvordan jeg skriver CV og lager en god LinkedIn profil, og hvordan jeg bør gå frem i fremtidige jobbsøkingsprosesser. 

– Dette gjør at jeg føler meg mye bedre forberedt når jeg blir ferdig med bachelorgraden min. 

Drømmejobben etter økonomistudiene

Banaz har planene nogenlunde klare. Hun vil jobbe innen merkevareledelse eller HR. Da er det en fordel å ha med lederutdanning i studiene også. Hun tar nå fordypning i nettopp markedsføringsledelse, som er en av mulighetene om du velger en bachelor i økonomi og ledelse ved USN. 

Mulighetene er mange for deg som velger økonomistudier. Du kan blant annet bli økonomikonsulent, finansrådgiver i bank, jobbe i reklamebransjen, bli markedsansvarlig eller autorisert regnskapsfører. 

Fordelene ved å velge økonomistudier ved USN

– Det jeg liker best ved å studere økonomi og ledelse er at det er små klasser, sier Banaz.

Selv om USN er et stort universitet med mer enn 18000 studenter, så er forholdene små. Studiene våre er fordelt på åtte campuser, og studentene forteller at det er lett å ta kontakt med foreleserne om man har et spørsmål. Terskelen til å banke på døra for å få svar på spørsmål er lav. 

Emma Moberg foran Universitetet i Sørøst Norge, campus Drammen

– Mentor var en viktig støttespiller i jakten på jobb

Som økonomistudent ved USN har du muligheten til å få egen mentor!