Bachelor i økonomi og ledelse
Kongsberg - Heltid
Vil du bli ettertraktet på arbeidsmarkedet? Få deg en solid forståelse for økonomi og ledelse, organisering, markedsføring, administrasjon og salg.
-
Søk opptak fra: 01. Feb 2025
Studieinformasjon
-
Studiested: Kongsberg -
Studienivå: Bachelor -
Progresjon: Heltid -
Oppstart: Høst 2025 -
Studieopplegg: På campus -
Studiepoeng: 180 -
Søknadsfrist: 15.04.2025 -
Søkekode: 222 404 -
Antall semester: 6 -
Undervisningsspråk: Norsk -
Antall studieplasser: 100
Fordypninger Kongsberg
Som student på bachelorstudiet i økonomi og ledelse har du mulighet til å ta tredje studieår (5. og/eller 6. semester) ved en av de andre campusene ved USN Handelshøyskolen. I studiets 6. semester tilbys campusspesifikke fordypninger innenfor fagområdet økonomi og ledelse. I studiets 5. semester kan du velge emner innenfor ulike fagområder med anbefalt sammensetning. Det er også mulig å ta 5. semester i utlandet.
Ved campus Kongsberg gir vi deg muligheten til å komme tett inn på et internasjonalt arbeidsliv og virkeligheten slik den ser ut i store internasjonale virksomheter. Vi tilbyr to fordypninger:
- Technology management: I dagens samfunn er det viktig for bedrifter å fange opp nye ideer og endre seg. Dette er fordypningen for deg som ønsker solid og oppdatert innsikt i arbeid med forsyningskjeder og som vil bidra til å skape innovative virksomheter. Etter endt studium kan du også gå videre med en master i Technology management.
- International management: Denne fordypningen gjenspeiler det internasjonale aspektet ved økonomistudier i Kongsberg. Du vil få kunnskap og ferdigheter om hvordan internasjonalt arbeidsliv fungerer og hva som skal til for å lykkes der. Vi viser deg hvordan små ideer, virksomheter og løsninger kan vokse og håndtere risiko i omgivelsene sine.
Vi har et tett samarbeid med industriklyngen i Kongsberg, et av verdens ledende miljøer innen nyskapende høyteknologi. Foreleserne våre har erfaring fra et bredt spekter av virksomheter, og vi inviterer gjesteforelesere fra industrien. Vi har tilbud om internship i sjette semester lokalt og i Brasil.
Hvorfor velge bachelor økonomi og ledelse?
Dette studiet gjør deg ettertraktet i både privat næringsliv og offentlig virksomhet og administrasjon.
Her får du muligheten til å velge de fordypningene som passer for deg. Du får en solid forståelse av økonomi og ledelse, interessante faglige utfordringer og ikke minst gode jobbmuligheter.
Du kan også fortsette på mastergraden i økonomi og ledelse.
Ta en internasjonalt anerkjent bachelorgrad
Vår bachelor i økonomi og ledelse har EFMD Programme Accreditation. Dette er det ledende internasjonale systemet for kvalitetsvurdering og akkreditering av studieprogram innen økonomi og ledelse. En bachelor i økonomi og ledelse fra USN Handelshøyskolen ser dermed bra ut på CV-en din.
Hva slags jobb får du?
Økonomiutdanning med ulike fordypninger gir deg et godt grunnlag for et bredt spekter av stillinger i privat og offentlig virksomhet.
Du kan for eksempel jobbe som:
- finansrådgiver i bank
- forsikringsrådgiver
- statsautorisert regnskapsfører
- økonomikonsulent (budsjettering og budsjettkontroll)
- markedsansvarlig (markedsplanlegging og markedsanalyse)
- jobbe i reklamebransjen eller med personal og rekruttering.
Kontakt med arbeidslivet
Representanter fra arbeidslivet inviteres inn som gjesteforelesere, og studentene inviteres blant annet til bedriftsbesøk, frokostmøter, seminarer og konferanser sammen med næringslivet i regionen. Her kan du møte fremtidige arbeidsgivere, etablere nettverk og skaffe deg oppdragsgivere til oppgaver som skal løses underveis i studiet.
Alle campusene tilbyr en ordning med internship (praksis i utdanningen) i studiets 6. semester. Studentene på 2. og 3. studieår har også mulighet til å få en mentor gjennom USN Handelshøyskolens mentorprogram.
- Internship
help Et internship er en midlertidig ansettelse av studenter, hvor du får jobbe med relevante arbeidsoppgaver i en bedrift. - Mentorprogram
help En mentor er en veileder for deg som student og har som mål og hjelpe deg videre i dine studier og din fremtidige karriere.
Dette lærer du på bachelor i økonomi og ledelse
Studiet gir deg en bred oversikt over de oppgavene du vil møte i arbeidslivet, i tillegg til en solid og praktisk utdanning.
De to første årene i studiet består av obligatoriske fag som gir deg kompetanse innen:
- bedriftsøkonomi
- regnskap
- samfunnsøkonomi
- innovasjon
- markedsføring
- strategi
- samt organisasjon og ledelse.
Studiet gir deg også innsikt i samspillet mellom bedriften og samfunnet, og kunnskap om de samfunnsøkonomiske konsekvensene av de beslutningene som tas i bedriften.
Autorisasjon som statsautorisert regnskapsfører
Ved å velge riktige emner, kan du gjennom de tre studieårene oppnå utdanningskravet som statsautorisert regnskapsfører. Det er Finanstilsynet som utsteder autorisasjon etter at gjeldende praksiskrav er oppfylt. Vi gjør oppmerksom på at Finanstilsynets regler kan endres på kort varsel. Det vil være utdanningsreglene på søknadstidspunktet (etter at praksis er gjennomført) som gjelder. Vi må ta et visst forbehold om at det kan ha oppstått endringer i utdanningskravet når Finanstilsynet behandler din søknad om autorisasjon.
Videre utdanning
Med en bachelorgrad i økonomi og ledelse kan du fortsette på disse studiene:
- økonomi og ledelse, siviløkonom
- Master i økonomi og ledelse
- Master i samfunnsanalyse
- Master i regnskap og revisjon
- Master i innovasjon og teknologiledelse
- Master i innovasjon og ledelse
- Master i bærekraftsledelse
- Studiet kan også inngå som grunnlag for praktisk-pedagogisk utdanning (PPU).
Ulike opptakskrav og tilleggskrav kan forekomme. Kontakt studieveileder for mer informasjon.
Skaff deg internasjonal erfaring
Du kan ta deler av økonomi og ledelse i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.
Studieplan
En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.
Opptakskrav
-
Generell studiekompetanse
Poenggrenser ved forrige opptak:
Heltid
Les mer om ordinær kvote.
Heltid
Les mer om førstegangsvitnemål.