Vi har snakket med fem tidligere studenter om jobben de har etter kulturstudiet i Bø. Alle stortrives i jobbene sine. Les mer om dem her:

 – Det beste i hele verden er å kunne jobbe med musikk

Magnus Annweiler er markeds- og kommunikasjonsansvarlig på SALT art & music. SALT er en kulturlandsby på kaia i Oslo, med seks scener, serveringssted og sauna. Her arrangeres alt fra konsert og teater til kunstutstillinger og debatter. 

Magnus kommer fra en jobb med booking og markedsføring på konsertstedet Blå, og holder derfor mye i musikkeventene på SALT: 

– Det er det beste som finnes i hele verden er å kunne jobbe med musikk, få gå på fantastiske arrangementer og skape fine opplevelser for folk. 

Magnus Annweiler utenfor SALT I sin jobb på SALT har Magnus også lederansvar, og han trives godt med samarbeidet og veiledning av medarbeidere. Jobben handler ellers mye om å utvikle SALT som scene og å kommunisere med publikum både inne på SALT, i presse og digitale medier.

Magnus er glad for at det var åpent for mange diskusjoner med professorer og medstudenter på bachelor i kulturledelse: 

– Diskusjonene fra studiet har formet mye av hvordan jeg jobber nå. De ga meg tanker og kunnskap om hvordan jeg skulle tilnærme meg kulturbransjen og hvordan jeg kan bidra til at den utvikler den videre. 

Kultursjef i Vinje

Kristian Rantala er leder for kultur og fritid i Vinje kommune. Tidligere var han daglig leder for festivalen Viser ved Kanalen, arrangementsansvarlig på Gullbring Kulturanlegg og daglig leder av Vinjesenteret. 

– Som kultursjef i Vinje kommune har eg økonomisk ansvar for eit budsjett på ca. 20 millionar og personalansvar for 30 tilsette i bibliotek, kulturhus, kulturskule, frivilligsentral, lokalhistorisk arkiv og administrasjon. Eg har også ansvar for idrett og friluftsliv, ungdomsarbeid, tilflyttingssatsing, tilskotsordningar, kunst- og kulturminneforvalting og -formidling og kommunale kulturarrangement. Eg jobbar for at alle som bur og reiser til Vinje skal ha tilgang på meiningsfulle kultur- og fritidstilbod, og få ei kjensle av å høyre til i eit sterkt fellesskap med romsleg identitet og gjensidig tillit.

Bilde av Kristian Rantale

Kristian liker godt at det i Vinje kommune er kort vei fra idé til realisering, og at alle heier på alle. Han liker å jobbe inn mot politikken, og synes han er heldig som får lære noe nytt hver dag og kan høste erfaringer fra ulike greiner i det store kommunale forvaltningstreet. Han setter pris på å kunne koble teori og praksis:

– Eg kunne ikkje fått til det eg gjer no utan plattforma frå kulturstudiet. Eg drar nytte av den faglege breidda eg fekk innsikt i på kulturstudiet. 

Les mer om bachelor i kulturledelse

– Drømmejobb på Cosmopolite 

Caroline Bakken Hemmingby er produsent på Cosmopolite Scene i Oslo. Jobben hennes handler i hovedsak om å planlegge og koordinere arrangementer:

– På Cosmopolite har vi både egne produksjoner og innleide arrangementer. Jeg er et mellomledd mellom de som arrangerer konserten og ansatte hos oss som sørger for alt det praktiske under arrangementet. Jeg har ansvaret for at de som leier seg inn får informasjon om det de trenger, og jeg koordinerer og formidler behov for teknisk utystyr, mat, merch og annet som skal skje i løpet av arrangementet. De som leier er alt fra proffe arrangører, som soloshowet til Lars Berrum, og helt uerfarne arrangører, så det varierer veldig hva de trenger hjelp til. 

Bilde av Caroline Hemmingby inne på Cosmopolite SceneCaroline synes det beste med jobben er at den er så variert. Hun elsker planlegging og logistikk, og liker godt å være med på hele prosessen fra hun får den første henvendelse fra arrangører til de er strålende fornøyd etter arrangementer. Hun forteller at hun jobber nesten akkurat med det samme nå som da hun jobbet frivillig på studentkroa i Bø. Det Caroline lærte om arrangering og prosjektarbeid på bachelor i kulturledelse fikk hun praktisert på Kroa, og det var gull verdt for henne i den jobben hun har nå:

– Da jeg begynte på kulturstudiet i Bø visste jeg ikke hva som fantes av jobbmuligheter. Nå har jeg en drømmejobb og kunne ikke tenke meg å jobbe med noe annet.

Arrangementsansvarlig på kulturscene

Shawkat Jafari jobber som arrangementsansvarlig på Lier Kulturscene:

– Lier kulturscene ligger i vakre Lier kommune. Det er en topp utrustet scene for både profesjonelle og lokale aktører. Her arrangerer vi både teater, standup, konserter og foredrag - fra senioruniversitet og babyteater, til CC Cowboys og Ungdommens kulturmønstring.

Shawkat jobber som arrangementsansvarlig. Det innebærer blant annet å rigge og klargjøre kulturscenen i forkant av arrangement, billettsalg og salg fra bar ved behov. Jafari jobber også med arrangementer på Lier bibliotek. Tidligere var han koordinator for arrangementet UNG kulturytring i Drammen, og han er fortsatt engasjert som ungdomsleder i Drammen.

Shawkat Jafari

Shawkat er glad for å jobbe for og med mennesker. Det han liker aller best med jobben er nettopp at han hele tiden møter mange hyggelige mennesker og blir kjent med mange nye folk. I I tillegg setter han pris på å kunne jobbe så selvstendig som han gjør. Ikke minst er han glad for at jobben gir han mulighet til selv å oppleve mange av arrangementene på scenen.    

 

Variert jobb hos Ticketmaster

Jenny Hatlelid Holsæter jobber hos Ticketmaster som "Client Support Specialist". Det betyr at hun er spesialist i å hjelpe arrangører som bruker Ticketmaster. Nå jobber hun blant med ski-VM 2025 og Tons of Rock. Hun hjelper dem og andre arrangører med alt det de trenger hjelp til knytta til billettsalg, blant annet å programmere opp arrangementene slik at de ligger riktig på Ticketmaster.no.

Jenny er også med ute på eventer og hjelper til der, for eksempel med billettsalg på Oslo Spektrum. Hun jobber også med utvikling av billettsysstemet til Ticketmaster. Holsæter er glad for at at hun får jobbe med mye forskjellig:

– Det eg lika best med jobben min er at det er ganske variert. Ein får væra med på så mykje forskjellig og at dagane aldri er heilt like.

Jenny forteller at mesteparten av det hun lærte på bachelor i kulturledelse er relevant for det hun jobber med nå. Litt overraskende er bedriftsøkonomi og regnskap noe av det hun har hatt mest bruk for.

Jenne Hatlelid Holsæter

Akkurat som Caroline trekker Jenny også fram hvor bra det var å jobbe frivillig på studentkroa i Bø ved siden av studiene.  Det ga henne mye erfaring og kontakter til videre arbeid etter studiene. Jenny har fortsatt med å jobbe frivillig som bookingansvarlig i Målrock og blestsjef med ansvar for sosial medier på Vinjerock. I tillegg har hun betalt sesongjobb som billettansvarlig i Tons of Rock. 

Rian Madigan Flavin - praksis på by:larm på bachelor i kulturledelse kultur

Vil du jobbe med festivaler, kunst og kulturopplevelser?

Bachelor i kulturledelse gir deg fagkunnskapen og nettverket du trenger for en jobb i kulturlivet.