Kulturledelse

Bachelor i kulturledelse

Bø - Heltid

Er du interessert i kultur og ønsker deg en karriere i kulturlivet? Norge trenger flere ledere i kreative næringer som vil jobbe med festivaler, konserter, kunstgallerier, museer, kultur for barn og unge, og andre kulturtilbud.

Studieinformasjon

 • Progresjon: Heltid
 • Studiested:
 • Studieopplegg: På campus
 • Søkekode: 222 308
 • Studienivå: Bachelor
 • Studiepoeng: 180
 • Søknadsfrist: Utløpt
 • Oppstart: Høst 2023
 • Undervisningsspråk: Norsk
 • Antall semester: 6
 • Antall studieplasser: 40
Studentpraksis på by:Larm. Foto: Tine Poppe
Pop-up scenekunst for studenter
Studentpraksis backstage på by:Larm. Foto Tine Poppe
Pop-up scenekunst - økt arbeidsrelevans i høyere utdanning
Studentpraksis på campus Bø.
Studentpraksis på kunstutstilling, Kroa i Bø
Studentpraksis på Kroa i Bø.
Studentpraksis fra konsert på Kroa i Bø.

Hvorfor bachelor i kulturledelse?

Er du interessert i musikk, litteratur, kunst eller annen kultur? Vil du dele festivalfølelsen eller gleden over et kunstverk du har opplevd? I Bø kan du utdanne deg til en lederjobb der du kan fordype deg i interessene dine og formidle gode kulturopplevelser til andre. BA i Kulturledelse gir deg fagkunnskapen og nettverket du trenger.

Studer kulturledelse og gjør drømmejobben virkelig

Kombiner lidenskapen for kunst og kultur med en bachelor i Kulturledelse.

Hva slags jobb får du?

Med en Bachelor i Kulturledelse kan du få jobb i det private, offentlige og frivillige kulturlivet. Du kan bli ansatt og leder i kreative næringer, og jobbe med festivaler, konserter, film, kunstgallerier, museer, kultur for barn og unge, og mange andre kulturtilbud.

 

Få kontakt med kultur- og arbeidslivet

BA i Kulturledelse kopler deg til arbeidsplasser i kulturlivet. Vi samarbeider med kulturnæringer i emner som Festival and Event Management og Kulturprosjektledelse. Du kan også ta et helt semester med utplassering i norsk kulturliv, eller i Europa gjennom StageEurope.

Kreative næringer er i vekst og i endring, med en stor andel unge arbeidstakere og med stadig utvikling av nye produkter og tjenester. Vi har nær kontakt med arbeidslivet, og våre studenter får møte sentrale aktører som Blå og By:Larm, Kulturtanken og Den Kulturelle Skolesekken, Kulturrådet, Filmens Hus, Kulturytring Drammen og Norsk Publikumsutvikling. Vi samarbeider også med viktige regionale aktører som Telemarkfestivalen, Ælvespeilet, Østafjelske Kompetansesenter for Musikk, Verdensarvsenteret NIA og Bøker i Bø.

Ved campus jobber våre studenter som frivillige på den legendariske Kroa i Bø, Telemarkfestivalen, Bø Jazzklubb og andre lokale kulturtilbud. Dette gir deg arbeidserfaring og nettverk du vil få bruk for ute i kulturbransjen. Frivillig arbeid gir deg i tillegg referanser som er viktige i jobbsøking. Du har også mulighet til å velge praksis ved en valgfri kulturinstitusjon som del av studiet.

Dette lærer du 

På BA i Kulturledelse lærer du om kunstens og kulturens rolle i samfunnet. Du studerer emner som kulturpolitikk, kulturprosjekt- og festivalledelse, økonomistyring, markedsføring og publikumsutvikling. Her blir du også kjent med utfordringer og løsninger knyttet til mangfold, bærekraft og sosial ulikhet. I tillegg får du praktisk kunnskap og erfaring gjennom:

 • Å møte kulturledere og besøke forskjellige kulturinstitusjoner
 • Utvikling av ferdigheter i kulturprosjektledelse, økonomi og entreprenørskap for kreative næringer
 • Kompetanse i kommunikasjon og kreativitet
 • Formidling av kultur til ulike målgrupper
 • Å øve deg i lederoppgaver

På BA i Kulturledelse kan du også velge fordypning i emner som:

 • Samtidskunst og visuell kultur
 • Kultur for barn og unge
 • Musikkformidling
 • Materiell og immateriell kulturarv

Det er også mulig å inkludere fag fra andre studieprogram som valgemner i Bachelorgraden i Kulturledelse. Bygg din egen kompetanse ved å velge hva som passer dine drømmer og interesser.

Studiet undervises på campus Bø, som er kjent for sitt aktive studentliv.

Videre utdanningsmuligheter

Dersom du vil studere videre kan du ta master i kulturstudier ved Campus Bø. Hos oss kan du også toppe utdanningen din med en Doktorgrad i Kulturstudier

Skaff deg internasjonal erfaring

Deler av BA i Kulturledelse kan du ta i utlandet – enten som utvekslingsstudent til våre partneruniversiteter, eller som internship/praksis ved en kulturorganisasjon. Begge deler gir deg rett til Erasmus-stipend. 

Utenlandsopphold gir deg verdifull internasjonal erfaring og kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Utveksling gir deg mulighet til å utvide din kompetanse, dine språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne.

Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisplasser tilpasset BA i Kulturledelse. Se også StageEurope.  

Studieplan

En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.

Studieplan for 2023 høst

Opptakskrav

Poenggrenser ved forrige opptak:

Alle
Ordinær kvote
Heltid
Alle søkere konkurrerer i ordinær kvote. I denne kvoten konkurrerer du med konkurransepoengene dine.
Les mer om ordinær kvote.
Alle
Førstegangsvitnemål
Heltid
Du konkurrerer i kvoten for førstegangsvitnemål dersom du ikke fyller mer enn 21 år i året du søker opptak og...
Les mer om førstegangsvitnemål.