USN tilbyr flere bachelor i ingeniørfag hvor du får mulighet til å jobbe samtidig som du studerer det siste semesteret. 24 år gamle Dominykas Gustys gjør akkurat det. Han tar en bachelor i ingeniørfag - elektro-automasjon og robotikk, samtidig som han jobber og får lønn i studietiden.

Lønn med bachelor – eller næringsbachelor som vi kaller det for – er et tilbud som gjør at du kan få 50 prosent jobb i en relevant bedrift samtidig som du studerer 50 prosent og sikrer deg en bachelorgrad.

Dominykas har fått jobb hos Beckhoff Automation som holder til i Forskningsparken på campus Vestfold hvor han studerer.

Ingeniørstudnet Dominykas Gustys jobber på et prosjekt

Dominykas Gustys tar en næringsbachelor i elektro-automasjon og robotikk og jobber femti prosent hos Beckhoff Automation AS.

– Ute i bedriften får jeg testet teori i praksis, og lærer mye! sier Dominykas.

– I bedriften møter jeg et enda høyere teknologisk nivå, og får nyttig erfaring med ny teknologi som jeg skal jobbe med etter endt studie

Disse studiene tilbyr næringsbachelor:

• SMART produktdesign
  • Dataingeniør – Nettverk og Sikkerhet
  • Elektro-automasjon & Robotikk
  • Mikroteknologi, nanoteknologi og elektronikk

Ansetter gjerne USN-ingeniører

Med en næringsbachelor får du altså lønn under utdanning. Timeplanen tilpasses slik at du kan ta det siste studieåret med 50 prosent jobb og 50 prosent studier over to år.

– Bachelor i elektro-automasjon og robotikk er en variert utdannelse fordi jeg får kunnskap i både elkraft, automatisering og robotikk, sier Dominykas.

– Dette studiet er midt i blinken for meg

Hos Beckhoff Automation er de så fornøyde med næringsbachelorkandidaten fra USN at de gjerne ansetter ham etter endt studie. Selskapet leverer software til alt som skal automatiseres av kontrollsystemer i offshore, byggebransjen og annen industri.

Hva slags ingeniør skal jeg bli?

Hva slags ingeniørutdanning bør du velge? Vi gir deg oversikten!

– Vi ser svært positivt på å rekruttere flere studenter fra USN. Vi skal også vokse innen autonom teknologi, sier daglig leder Kim Kiltveit.

Selskapet har faktisk hentet inn omtrent halve staben sin fra oss, det vil si tidligere USN-studenter som har tatt bachelor i elektro-automasjon og robotikk.

–  De som kommer rett fra utdanning, har også med seg mye av den nye teknologien

Er du klar for en tidlig ingeniørjobb?

Er du klar for en ingeniørjobb allerede mens du går andre året på et av våre ingeniørstudier ved campus Vestfold?

Da kan du søke om å bli deltidsingeniør via næringsbachelorordningen.

Våre studenter på næringsbachelor er svært attraktive for ingeniørbedriften de jobber i, og er også ettertraktet på arbeidsmarkedet etter endt studie.

Trenger bedriften din flinke ingeniører?

Kanskje akkurat din bedrift vil gjøre det samme som Beckhoff Automation? De ser verdien i å få en eller flere engasjerte og lærvillige ingeniørstudenter på jobb tre dager i uken over to år.

Selskapet får svært godt opplærte ingeniører som de kan forme. Studentene lærer å kjenne både selskapet og de ansatte før han eller hun entrer en videre karriere i det samme selskapet.