Hos oss er valgmulighetene mange for å bli en ingeniør som passer akkukrat deg. Du kan også velge en ingeniørutdanning hvor du har mulighet til å jobbe samtidig som du studerer det siste semesteret. 

Dominykas Gustys gjør akkurat det. Han tar en bachelor i elektroingeniør med spesialisering i elektro-automasjon og robotikk, samtidig som han jobber og får lønn i studietiden. 

Lønn med bachelor – eller næringsbachelor som vi kaller det for – er et tilbud som gjør at du kan få femti prosent jobb i en relevant bedrift samtidig som du studerer femti prosent og sikrer deg en bachelorgrad.

Nyttig å teste teori i praksis

Dominykas har fått jobb hos Beckhoff Automation i Forskningsparken ved campus Vestfold, hvor han studerer. 

– Ute i bedriften får jeg testet teori i praksis, og lærer mye! sier Dominykas.

– I bedriften møter jeg et enda høyere teknologisk nivå, og får nyttig erfaring med ny teknologi som jeg skal jobbe med etter endt studie.

Ingeniørstudnet Dominykas Gustys jobber på et prosjekt

Dominykas Gustys tar en næringsbachelor som elektroingeniør med spesialisering i elektro-automasjon og robotikk. Samtidig jobber han halvparten av tiden hos Beckhoff Automation AS. 

Disse studiene tilbyr næringsbachelor hos oss 

Ansetter gjerne USN-ingeniører

Med en næringsbachelor får du altså lønn under utdanning. Timeplanen tilpasses slik at du kan ta det siste studieåret med femti prosent jobb og femti prosent studier over to år. 

– Bachelor i elektro-automasjon og robotikk er en variert utdannelse fordi jeg får kunnskap i både elkraft, automatisering og robotikk, sier Dominykas.

– Dette studiet er midt i blinken for meg 

Hos Beckhoff Automation er de så fornøyde med næringsbachelorkandidaten fra USN at de gjerne ansetter ham etter endt studie. Selskapet leverer software til alt som skal automatiseres av kontrollsystemer i offshore, byggebransjen og annen industri. 

– Vi ser svært positivt på å rekruttere flere studenter fra USN. Vi skal også vokse innen autonom teknologi. De som kommer rett fra utdanning, har også kunnskap om den nye teknologien, sier daglig leder Kim Kiltveit.

Selskapet har faktisk hentet inn omtrent halve staben sin fra oss, det vil si tidligere USN-studenter som har spesialisert seg i elektro-automasjon og robotikk.

Hva slags ingeniør skal jeg bli?

Ingeniører er nøkkelen til det grønne skiftet, men hva slags ingeniør skal du bli? Vi gir deg oversikten over de ulike ingeniørstudiene.