Norge søker ingeniører. I vårt høyteknologiske samfunn, er ingeniøren viktigere enn noensinne. 

Som ingeniør har du en teknologisk utdanning som gir jobbmuligheter i mange bransjer.

Men hva jobber en ingeniør med? Og hva slags ingeniør bør jeg bli? Uansett hvilken teknologi du er interessert i, har vi ingeniørstudiet som passer for deg.

Nederst i denne artikkelen finner du lenkene du trenger til hver enkel bachelor i ingeniørfag. Der kan du lese hva de ulike ingeniørene jobber med.

Hva gjør egentlig en ingeniør? 

Felles for alle ingeniører er bruk av teknologi. Som ferdigutdannet ingeniør har du en kompetanse samfunnet har stor bruk for.

Du vil løse tekniske utfordringer, utvikle ny teknologi og produkter for fremtiden

Du får se konkrete resultater enten det er broer eller bygg, mikrochiper i helseutstyr, nye IT-løsninger eller løsningen på plast i havet.

Det grønne skiftet åpner også mange nye muligheter for nyutdannede ingeniører. Kunnskapen til deg som ingeniør trengs for å finne miljøvennlige løsninger og produkter.

Hva akkurat du kommer til å jobbe med, avhenger av hva slags ingeniør du blir 

Før du bestemmer deg for valg av ingeniørstudie, bør du tenke på hva du har lyst til å drive med. Hva er du best på og hva interesserer deg mest? 

Dette jobber de ulike ingeniørene med

Her finner du lenker til alle våre bachelor i ingeniørfag. Klikk deg inn på lenkene og les hva de ulike ingeniørene jobber med.

Hvis du føler at du i første studieår ikke har valgt riktig ingeniørstudie, har du mulighet til å bytte ingeniørretning da det første året er ganske likt. 

Vi har også mange mastere, årsstudium og etter- og videreutdanning innen ingeniøryrket.

Hvordan blir jeg sivilingeniør?

For å få tittelen sivilingeniør kan du søke en av våre fem masterutdanninger i teknologi: 

Hva slags ingeniør skal jeg bli?

Ingeniører er nøkkelen til det grønne skiftet, men hva slags ingeniør skal du bli? Vi gir deg oversikten over de ulike ingeniørstudiene.