– Industrimaster er en utrolig smart måte å utvikle deg på innen fagfeltet ditt. Du får faglig påfyll og teori til å spisse kompetansen din, samtidig som du får relevant arbeidserfaring. Det var en nobrainer for meg å velge industrimaster, fastslår Alina Steshenko. 

Store fordeler i arbeidsmarkedet 

Industrimasterordningen ved USN innebærer at studenten jobber i en relevant bedrift halvparten av tiden, og studerer den andre halvdelen – og er en treårig kontrakt mellom USN, studenten og bedriften. Når de tre årene er omme, kan du skilte både med mastergrad, tre års relevant arbeidserfaring og langt mindre studielån enn en gjennomsnittsstudent. 

– At jeg ikke vil være helt fersk etter studiene, tror jeg vil gi meg store fordeler i arbeidsmarkedet, sier Alina. 

Hun har gått bachelor i dataingeniør ved USN i Kongsberg, og tar nå industrimaster-programmet innen computer science – også kjent som datateknologi og informatikk. Her får hun blant annet fordype seg i datasikkerhet. 

Fant drømmearbeidsgiveren 

Siden juni har hun pendlet fra Kongsberg til Oslo for å jobbe hos det hun karakteriserer som en drømmearbeidsplass: Mnemonic. Dette er blant Norges største IT-sikkerhetsfirmaer – en bransje Alina fikk øynene opp for da de hadde bedriftspresentasjon på campus for to år siden. 

– Da innså jeg hvor mye spennende du kan jobbe med innenfor dette feltet. Etter å ha snakket med flere Mnemonic-ansatte under middagen etter bedriftspresentasjonen, virket det som drømmejobben. De har også vunnet «Great Place To Work» flere år på rad, forteller hun.

– Så langt har det absolutt levd opp til forventningene, og jeg føler meg veldig heldig som jobber her, fastslår hun – og legger til at hun håper å få fortsette når hun er ferdig med studiene.  

Utvikler datasikkerhetsløsninger

Alina startet arbeidet på Mnemonics sikkerhetsoperasjonssenter, hvor hun jobber med å analysere sikkerhetshendelser hos kundene. 

Alina studerer industrimaster samtidig som hun jobber

I august gikk hun over til forsknings- og utviklingsavdelingen, men jobber fortsatt på sikkerhetsoperasjonssenteret innimellom. 

– Det er veldig fint, fordi jobben her gir meg en mer grunnleggende forståelse for det jeg skal jobbe med i forskning- og utviklingsavdelingen, sier Alina.   

Her består arbeidet av såkalt «detection engineering». 

– Det vil si at vi utvikler signaturer som for eksempel skal kunne oppdage ulike mønstre i nettrafikk, eller mistenkelig aktivitet på endepunkter – for deretter å sende dette videre til analytikerne våre, utdyper hun. 

Samarbeider tett med industrien 

Masterkursene hennes er lagt opp i seks-ukers bolker, med leseuke, intensiv undervisning og innleveringsuker med egenstudier. Når ett kurs er unnagjort, kan hun fokusere fullt og helt på jobben før neste kurs går i gang. 

USNs industrimasterordning utvikles og gjennomføres i nært samarbeid med industrien studentene utdannes for. Alina er første industrimasterstudent hos Mnemonic – og forskningssjef Martin Eian har så langt svært gode erfaringer med ordningen. 

– Den største fordelen er at utdanningen er mye tettere integrert med arbeidsgiver, slik at studenten har mer praktisk erfaring når de uteksamineres. Vårt inntrykk er at USN er lydhøre og aktivt inkluderer bedriftene i videreutvikling av ordningen, sier han. 

Håkon sittende sammen med sjefen sin, Kristoffer Karud, i Telenors lokaler med laptop foran dem på bordet.

Dette vinner bedriften din på nærings- og industrimaster

Med en nærings- eller industrimasterstudent i halv stilling i tre år, får bedriften din tilgang til nyeste kunnskap som kan bidra til innovasjon og utvikling.<br /><br />