Hvorfor mikro- og nanosystemteknologi?
Masterprogrammet er enestående i norsk sammenheng, en spennende og praktisk orientert masterutdanning for deg som er ingeniør eller har en bachelorgrad innen teknologi.
Programmet er knyttet til Institutt for mikrosystemer, som er en av hjørnesteinene i den nasjonale satsingen innen mikro- og nanoteknologi (NorFab og NanoNetwork). Campus Vestfold ligger mellom Horten og Tønsberg hvor du finner topp moderne laboratorier og renromsfasiliteter til din disposisjon.
Vi samarbeider tett med arbeidslivet i regionen, og flere mikro- og nanoteknologibedrifter holder til i Forskningsparken på campus.
Master i mikro- og nanosystemteknologi vil åpne dørene til spennende jobber innen et mangfold av bransjer. Mikro- og nanoteknologi finner du i nær sagt alle fagfelt – elektronikk, medisin, romfart og petroleum er noen eksempler. Nettopp derfor er studiet tverrfaglig og inneholder elementer fra både elektronikk, mekanikk, fysikk, kjemi, matematikk, modellering og prosessering. Du vil lære hvordan komplette mikro- og nanosystemer designes, produseres og karakteriseres.
Underveis i studiet får du muligheten til å vise frem det du kan sammen med andre ingeniørstudenter på studentmessen USNexpo. Studiet undervises på campus Vestfold. Her kan du bli med i et stort og inkluderende studentmiljø som tilbyr noe for enhver interesse. Les mer om studentlivet i Vestfold.
Hva slags jobb får du?
Etter endt utdannelse i mikro- og nanosystemteknologi, kan du jobbe i mangfoldet av mikro- og nanoteknologi, både i industrien, akademia og hos forskningsinstitusjoner.
I bedrifter som utvikler og produserer mikroelektronikk og mikro- og nanosystemer kan du jobbe med produktutvikling, utvikling av produksjonsteknologi, produksjonsledelse, kvalitetsstyring og som prosjektleder.
Hos bedrifter som anvender mikro- og nanoteknologi kan du jobbe med forretningsutvikling, markedsføring og salg, prosjektledelse, forskning og utvikling, samt teknisk konsultasjon.
NIFUs kandidatundersøkelse viser at 91 prosent av USNs masterkandidater er i jobb innen 6 måneder etter uteksaminering. 80 prosent opplever også jobben som relevant for sin utdanning.
Kontakt med arbeidslivet
I løpet av studiet får du besøke elektronikk- og mikroteknologibedrifter i nærområdet, og eksperter fra industrien er gjesteforelesere på utvalgte emner.
Vi samarbeider tett med bedrifter og forskningsinstitusjoner regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Fagmiljøet til studieprogrammet har stor forskningsaktivitet, og masteroppgaver er ofte knyttet til et forskningsprosjekt eller gjøres i samarbeid med en bedrift.
God kopling til og mulighet for nettverking med industrien gjør at flere av studentene våre får tilbud om deltidsjobb underveis i studiet.
Videre utdanningsmuligheter
Etter endt masterutdanning, er du kvalifisert til å til å søke doktorgradsstudiet innen anvendte mikro- og nanosystemer ved USN. Du kan også søke doktorgradsstudier ved andre universiteter i Norge eller utlandet.
Du kan ta deler av mikro- og nanosystemteknologi i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.