Master of Science – Electrical Power Engineering (industrimaster)
Porsgrunn - Deltid
Vår industrimaster utvikles og gjennomføres i tett samarbeid med industrien. Du studerer femti prosent og jobber femti prosent med lønn i en relevant bedrift. Bli med å ta reelle problemstillinger inn i klasserommet og fersk kunnskap tilbake til bedriften!
-
Søk opptak fra: 01. Feb 2025
Studieinformasjon
-
Studiested: Porsgrunn -
Studienivå: Master -
Progresjon: Deltid -
Studieretning: Industrimaster -
Oppstart: Høst 2025 -
Studieopplegg: Nett- og samlingsbasert -
Studiepoeng: 120 -
Søknadsfrist: 15.04.2025 -
Søkekode: 7157 -
Antall semester: 6 -
Undervisningsspråk: Engelsk -
Antall studieplasser: 15
Hva er industrimaster?
Vår industrimaster utvikles og gjennomføres i nært samarbeid med industrien vi utdanner for. Du vil studere femti prosent og jobbe femti prosent i en relevant bedrift. Studiene tilpasses arbeidssituasjonen i bedriften og du kan følge fagene online. I tillegg vil det være korte samlinger med erfaringsutveksling fra de ulike arbeidsplassene, pluss laboratorie-øvelser på campus. Vi har stor forskningsaktivitet og har hele tiden et tett samarbeid med ulike partnere knyttet til forskning. Vi har et nært samarbeid med industrien om prosjekt- og hovedoppgaver.
Bli med å ta reelle problemstillinger inn i klasserommet, og bring ny kunnskap tilbake til bedriften!
Partnerbedrifter
Vi samarbeider med en rekke bedrifter. Disse mottar informasjon om søkerne fra oss og velger om de vil invitere til intervjuer og starte en rekrutteringsprosess. Dersom det blir match mellom kvalifisert student og bedrift, kan studenten starte studier og samtidig jobbe i halv stilling i partnerbedriften fra midten av august og i tre år.
Partnerbedrifter for Electrical Power Engineering
Sivilingeniør
Dette studiet kvalifiserer deg for tittelen sivilingeniør.
Hvorfor master i Electrical Power Engineering?
Samfunnet vårt står ovenfor et grønt skifte, fra fossil energi til mer bærekraftige energiløsninger. Dette innebærer økt elektrisk energiproduksjon og oppdateringer av kraftnettet. I tillegg står vi ovenfor helt nye utfordringer for å sikre at også fremtidens kraftsystem er trygt og pålitelig. Derfor er det et stort behov for kandidater med mastergrad innen elektriske kraftsystemer, som kan jobbe med å planlegge og utvikle nye, smarte (digitale) løsninger.
Masterprogrammet i Electrical Power Engineering er nært knyttet til lokal industri. Nasjonale og internasjonale kraftselskaper bidrar i undervisning og med prosjektoppgaver. Med denne masteren blir du svært attraktiv på arbeidsmarkedet.
Hva slags jobb får du?
Med en mastergrad i Electrical Power Engineering er du kvalifisert for jobber innen planlegging og utvikling av fremtidens kraftsystem.
Du kan jobbe med elektrisk kraftproduksjon, overføring, distribusjon (strømnett), eller med komponentene brukt i kraftsystemer.
Utdannede fra USN har nå jobber hos:
- Kraftproduksjonsselskaper (f.eks. Skagerak Kraft, Havslund Eco, Vesterårskraft).
- Nettselskaper (f.eks. Lede, Linja)
- Industribedrifter som produserer kraftsystemkomponenter (f.eks. ABB, Hitachi, Siemens, Schneider)
- Offentlig sektor (f.eks. Bane NOR)
- Konsulentvirksomhet (f.eks. Norconsult, COWI, Multiconsult, Bilfinger, Sweco)
- Industriselskaper (f.eks. Aibel, Kongsberg Gruppen, Aker Solutions)
Kontakt med arbeidslivet
Studiet har god og tett kontakt med næringslivet i regionen. I campusstudiet brukes næringslivet på ulike måter. Vi har gjesteforelesere fra aktuelle samarbeidspartnere og gjennomfører bedriftsbesøk til utvalgte bedrifter i nærområdet. Hvert år arrangeres karrieredager på campus med besøk fra bedrifter på jakt etter arbeidskraft. Flere partnerne våre har også sommerjobber til studenter.
Vi har stor forskningsaktivitet i tett samarbeid med ulike partnere. Du har også mulighet til å skrive prosjektoppgaver og masteroppgaven på oppdrag fra aktuelle selskaper.
Industrimasterprogrammet tilbyr en unik kobling mellom arbeidsliv og akademia. Du studerer femti prosent samtidig som du jobber femti prosent med lønn hos en relevant bedrift som USN har avtale med. Konkrete problemstillinger fra arbeidslivet komibert med ulike metoder for å løse disse kan motivere til dypere læring i de ulike emnene.
Dette lærer du
Studieprogrammet gir deg et solid grunnlag for planlegging, modellering og drift av kraftsystemer.
Eksempler på læringutbytter:
- Simuleringsferdigheter som kreves for å analysere og optimalisere kraftsystemet.
- Drift av kraftsystemet for stabil og pålitelig strømforsyning (inkluderer bl.a. overvåkning, stabilitet, beskyttelse og frekvenskontroll)
- Modellering og kontroll av dynamiske vannkraftsystem.
- Innføring i havvindteknologi.
- Design av kraftelektronikkomponenter og deres bruksområder.
- Testing av komponenter i høyspennings- og høystrømslaboratoriene ved campus Porsgrunn.
I tillegg har du mulighet til å velge emner innen maskinlæring, cybersikkerhet, programvareutvikling og avanserte kontrollsystemer.
Videre utdanningsmuligheter
Vil du fortsette studiene? Med en mastergrad i Electrical Power Engineering, kan du også kvalifisere til PhD-studier i Norge og i utlandet.
Skaff deg internasjonal erfaring
Du kan ta deler av Electrical Power Engineering i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.
Studieplan
En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.
Opptakskrav
Fullført og bestått bachelor i ingeniørfag, basert på nasjonal rammeplan, innen elkraftteknikk. Lignende programmer (for eksempel elektrofag, mekatronikk eller fornybar energi) kan også kvalifisere, forutsatt at søkeren har fullført og bestått minst 10 studiepoeng innen elektriske maskiner/elektriske kraftsystemer.
For alle søkere, kreves også følgende:
- Minst 25 studiepoeng i matematikk
- Minst 5 studiepoeng i statistikk
- Minst 7,5 studiepoeng i fysikk
- Karaktersnitt på minst C eller bedre
- Du må oppfylle språkkravene i engelsk
- Søkere må være tilbudt en jobb i en relevant bedrift som passer inn i industrimasterprogrammet. USN skaffer bedriftsplasser gjennom sine partnerbedrifter. Du kan også søke med egen arbeidsplass, men for å få opptak må bedriften du jobber for inngå partneravtale med USN.
Dokumentasjonskrav for opptak til industrimaster
- Du må laste opp vitnemål og karakterutskrift til søknadsweb (selv om du er student ved USN), slik at vi kan sende dokumentene dine videre til våre samarbeidspartnere før intervjurundene
- CV lastes opp på søknadsweb
- Du må også fylle ut dette nettskjemaet
Annen viktig informasjon
- Søkere som er faglig kvalifisert, vil få tilsendt lenke til å gjennomføre et asynkront videointervju. Der vil man bli stilt spørsmål om følgende kompetanser:
- Motivasjon
- Personlige egenskaper
- Ambisjoner
Det stilles ett spørsmål til hver kompetanse (totalt 3 spørsmål), og det gis mellom 1-1,5 minutt på å svare på hvert spørsmål. Det er forventet at søkere skal kunne fortelle noe om sin motivasjon, sine personlige egenskaper og ambisjoner.
De mest egnede søkerne blir etter dette innkalt til å gjennomføre intervjurunder eller annen rekrutteringsprosess med aktuelle bedrifter.
- Søkere uten oppholdstillatelse som gir grunnlag for varig opphold, vil ikke bli innkalt til intervju. Dette er grunnet i at studiet ikke gir visum/Please note that applicants without permanent residence permit will not be considered for an interview, as the industry master doesn't qualify for a visa.