Fikk skaperverksted-utstyr til 100.000,-

Barns som ser resultat av de de har laget på skaperverksted
KOBLER DET TRADISJONELLE MED DET NYE: Bilde er hentet fra samarbeidsprosjektet "Noe som flyr", der USN jobbet med lærere og elever på en barneskole i Oslo. Tradisjonelle redskaper og materialer ble brukt i tillegg til å arbeide med programmering, Micro:bit og servo for å skape bevegelse i de flyvende objektene som barna laget.

USN og Tveiten skole søkte sammen Sparebankstiftelsen om støtte til utstyr for å etablere et skaperverksted for elever.

Tveiten skole er en av samarbeidsskolene i MAKER forskningsprosjektet. Målet med samarbeidet er å forankre skaperverkstedet i skolens undervisning og utvikle gode pedagogiske og kreative praksiser.

Førsteamanuensis Brynjar Olafsson er en av forskerne i MAKER. Han var med å utforme søknaden om støtte til utstyr:

– Tildelingen bidrar til at forskere i MAKER forskningsprosjektet kan forske på, og bidra til utvikling av kreative, innovative og samfunnsrelevante arbeidsprosesser i utdanning de to kommende årene, forteller han.

Skaperverkstedet er digitalt, og trenger en del utstyr, som MicroBit for programmering, 3D-printere, Green screen og laserkutter. Det har du nå mulighet til å kjøpe sier Tveiten-læreren Torhild Aase Jensen til avisa Telen, som overbrakte  de gode nyhetene

Jensen er glad for at USN skal hjelpe med organisering og utvikle undervisning, basert på deres forskning og erfaringer:

– Sammen skal vi utvikle kreativ og innovativ pedagogikk, sier hun til Telen.

Torhild Aase Jensen legger i Telen også stor vekt på at samarbeidet med USN er forskningsbasert: 


– Dette prosjektet er ikke kjøpt og betalt av en investor. Her er det pedagogikk og forskning for barnas beste som er fokuset, og det gjør meg glad. 

Birkeland skaperverksted på i Hydroparken på Notodden inngår også i samarbeidet. Det gir mulighet for å koble elevers utdanning til arbeidslivsrelevante problemstillinger og virkelighetsnære innovative prosesser, sier Brynjar Olafsson.

Skaperverksted

Et skaperverksted er et sted der elever jobber tverrfaglig med praktiske, kreative og innovative prosesser.

Det er en viktig arena for å engasjere elever i kreativ og innovativ tenkning, ved hjelp av digitale og manuelle arbeidsmetoder.

Det er stort behov for å lære barn og unge nytenkning, fleksibilitet, kritisk tenkning og kreative arbeidsprosesser. Det har både med elevers velvære og utvikling å gjøre, samt forberedelse for aktiv deltakelse i arbeidsliv og samfunn.