Lønn med master – eller industri- og næringsmastere som vi kaller det – er et tilbud der du får jobbe femti prosent i en relevant bedrift samtidig som du studerer femti prosent og får en mastergrad.

Null studielån og nyttig arbeidserfaring

Alexander Nordskov har hatt stor glede av å ta master med lønn. Romfart har alltid vært hans store interesse. I dag følger han drømmen og får jobbe og forske på romfart hos Kongsberg Space Electronics, samtidig som han tar en master i mikro- og nanoteknologi.

– Det er en ny måte å studere på. Når jeg lærer noe i en forelesning, får jeg prøve det ut i praksis her. Det aller største fortrinnet er at jeg får en bedre innsikt i fagfeltet, og jeg får arbeidserfaring og et nettverk mens jeg studerer.

– I tillegg betyr det mye at jeg får lønn istedenfor å ta opp studielån under utdanningen.

Alexander Nordskov står utenfor en av labene til ingeniørstudentene ved USN

Industrimasterstudent Aleksander Nordskov

Kjøpte leilighet

Å få lønn under studiene betyr mye for studentene Kjell Arne Guldbjørnsen og Ruben Austefjord som studerer Industrial IT and Automation, og jobber hos GKN Aerospace. De har begge kjøpt seg leilighet i Kongsberg. Studiene er en innertier for dem, og Kjell Arne liker måten de lærer på.

– Det er mye forskningsbasert arbeid her. Bedriften samarbeider med doktorgradsstudenter og professorer på andre universiteter. Det gjør det enda mer interessant og nyttig.

Rett i jobb etter masterstudier

Leyan Salih fullførte industrimaster i Systems Engineering i 2017, og følte hun stilte enda sterkere som jobbsøker i forhold til sine «konkurrenter». Nå jobber hun i Bane Nord på et av Norges største digitaliseringsprosjekt. Mastergraden gjorde at hun fikk opparbeidet jobberfaring mens hun studerte. Det var en stor fordel da hun skulle ut å søke jobb selv. Hun var allerede vant til å jobbe i en høyteknologisk bedrift i offshoreindustrien.

Leyan Salih er overingeniør i Bane NOR fra studier ved USN

TIdligere industrimasterstudent Leyan Salih

Studiet skiller seg ut

Med en mastergrad i systems engineering lærer du å jobbe mens du studerer. Leyan mener teorien fra systems engineering er relevant for det hun kan gjøre i hverdagen.

– Jeg har med meg en verktøykasse fra studiene som er flittig i bruk for hver gang jeg skal løse en oppgave. Jeg vet å stille bedre og mer riktige spørsmål før jeg går løs oppgaven.

Hvem kan søke industrimaster?

USN tilbyr industrimastere for ingeniører og optikere. Konseptet er utviklet ved USN og får skryt av forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø. Om du ønsker å søke, sjekk studietilbudene, eller nesten rettere sagt jobbtilbudene nedenfor.

For deg med ingeniør- eller maritim fagbagkrunn:

For deg med optometriutdanning

Jonas Luhr Pettersen undersøker en annen optometristudentOgså optikere kan søke industrimaster

Hvordan kan du søke industrimaster?

Når du kommer inn på den industrimasteren du ønsker, tar studiene tre år istedenfor to. Søknadsprosessen er todelt:

1. Først søker du deg inn på bakgrunn av faglige opptakskravet og et motivasjonsbrev. Søkere som fyller opptakskravet blir så plukket ut til intervju med våre samarbeidsbedrifter.
  2. Deretter blir du kalt inn til intervjuer, hvor våre samarbeidspartnere, bedriftene, plukker ut den eller de søkerne som har mest egnet faglig kompetanse og tanker om et masterprosjekt som kan være nyttig for deres bedrift.

5 grunner til hvorfor du bør studere ingeniørfag ved USN

Her er fem grunner til hvorfor bli USN-ingeniør. Og vi skal klare å forklare deg det uten å bruke et eneste binær-tall.