Bachelor i ingeniørfag – Tresemester, TRES

Bachelor i ingeniørfag – Tresemester, TRES

Opptak til ingeniør krever fordypning i matematikk og fysikk. TRES gir deg som ikke har fordypning i disse emnene, mulighet til å starte på ingeniørstudier. Etter bestått intensivkurs er du klar for ingeniørutdanning.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
Bachelor
Søknadsfrist
15.04.2020
Studiepoeng
180
Oppstart
Sommer 2020

Hvorfor tresemester?

Opptak til ingeniør krever at du har fordypning i matematikk og fysikk, men mange som ønsker å bli ingeniør fikk ikke tatt disse fagene fullt ut på videregående skole. Gjennom sommeren underviser vi deg derfor i matematikk og fysikk, og på den måten "tjuvstarter" du ingeniørutdanning. Undervisningen videreføres i høstsemesteret og kommer i tillegg til den ordinære undervisningen for ingeniørutdanningen. Sommersemesteret gir ikke studiepoeng alene, men er en integrert del av den tre-årige bachelorutdanningen i ingeniørfag (180 studiepoeng).

Dette lærer du på tresemesterordningen

Sommersemesteret på tresemester er intensivt og arbeidskrevende, og krever stor egeninnsats. Emnene er hentet fra matematikk- og fysikkfagene på videregående skoles nivå. Sommersemesteret gjør deg kvalifisert til videre ingeniørutdanning ved USN, men du vil fortsette med ekstraundervisning i matematikk og fysikk i tillegg til ingeniørfagene dine i første semester.

Når du søker på sommerkurset ved USN, så søker du på sommerkurs og bachelorutdanningen samtidig. Når sommerkurset er gjennomført og bestått har du studieplass på den ingeniørutdanningen som du har valgt og fått opptak til.

Du trenger ikke søke Samordna Opptak i tillegg til lokalt opptak, søknad til ingeniørutdanningen gjør du i samme søknadsprosess.

Våre studieretninger

Vi tilbyr Tresemesterordning til alle våre ingeniørstudier:

I Kongsberg:

I Porsgrunn: IKKE LEDIGE PLASSER!

I Vestfold:

Praktisk informasjon – Sommersemester

Opptakskrav

Søkere med nyere toårig fagskole (etter 2003) innenfor tekniske fag kan også søke.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon


Velg campus

Heltid – Kongsberg

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student