Vis studievalg
Bachelor i ingeniørfag – Tresemester,  TRES

Bachelor i ingeniørfag – Tresemester, TRES

Opptak til ingeniør krever at du har fordypning i matematikk og fysikk. TRES gir deg som ikke har fordypning i disse emnene, mulighet til å starte på ingeniørstudier. Etter bestått intensivkurs er du klar for ingeniørutdanning.

Studienivå
Bachelor
Søknadsfrist
15.04.2017
Studiepoeng
180
Oppstart
Sommer 2017

NB. Kun ledige plasser ved Campus Kongsberg.

Hvorfor tresemester?

Opptak til ingeniør krever at du har fordypning i matematikk og fysikk, men mange som ønsker å bli ingeniør fikk ikke tatt disse fagene fullt ut på videregående skole. Gjennom sommeren underviser vi deg derfor i matematikk og fysikk, og på den måten "tjuvstarter" du ingeniørutdanning. Undervisningen videreføres i høstsemesteret og kommer i tillegg til den ordinære undervisningen for ingeniørutdanningen. Sommersemesteret gir ikke studiepoeng alene, men er en integrert del av den tre-årige bachelorutdanningen i ingeniørfag (180 studiepoeng).

Dette lærer du på tresemesterordningen

Sommersemesteret på tresemester er intensivt og arbeidskrevende, og krever stor egeninnsats. Emnene er hentet fra matematikk- og fysikkfagene på videregående skoles nivå. Sommersemesteret gjør deg kvalifisert til videre ingeniørutdanning ved HSN, men du vil fortsette med ekstraundervisning i matematikk og fysikk i tillegg til ingeniørfagene dine i første semester.

Når du søker på sommerkurset ved HSN, så søker du på sommerkurs og bachelorutdanningen samtidig. Når sommerkurset er gjennomført og bestått har du studieplass på den ingeniørutdanningen som du har valgt og fått opptak til.

Du trenger ikke søke Samordna Opptak i tillegg til lokalt opptak, søknad til ingeniørutdanningen gjør du i samme søknadsprosess.

Våre studieretninger

Vi tilbyr Tresemesterordning til alle våre ingeniørstudier:

I Kongsberg:

I Porsgrunn:

I Vestfold:

Praktisk informasjon – Sommerkurs

Opptakskrav

Søkere med nyere toårig fagskole innenfor tekniske fag kan også søke.

Studieinformasjon


Velg campus

Heltid – Kongsberg


Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
Studentenes A-B-C
STUDENTENES ABC
Det du trenger å vite som ny student