Målet vårt er å løse sosiale problemer basert på innovative tverrfaglige tilnærminger.

I forskningsruppen ACSAD (Advanced Cognitive Systems and Data Science Research Group) er vi opptatt av å løse konkrete samfunnsutfordringer gjennom tverrfaglig forskning. Vi bygger bro mellom akademisk kunnskap og industriell innovasjon, og bruker kunstig intelligens (AI) som et sentralt verktøy for å utvikle løsninger som har direkte innvirkning på samfunnet.

Hva er vårt forskningsfokus?

Vi fokuserer på reelle problemer på tvers av ulike bruksområder, fra helsetjenester og energi til luftfart og droneoperasjoner. Ved å integrere kunstig intelligens i disse sektorene jobber vi for å forbedre effektiviteten, sikkerheten og bærekraften i kritisk infrastruktur.

Vi bruker kunstig intelligens til å løse komplekse utfordringer, forbedre driftsytelsen og optimalisere systemer for å skape innovative, tryggere og mer bærekraftige løsninger på tvers av ulike bransjer.

Oppdraget vårt er å fremme tverrfaglig forskning og utdanning ved å skape ny kunnskap og praktiske og innovative løsninger innen helse, industri, energi osv.

Vi definerer avanserte kognitive systemer og datavitenskap (Advanced Cognitive Systems and Data Sciences) som den anvendte forskningsarenaen som omfatter industri- og forskningsprosjekter.

Hvordan vi utfører forskningen vår

Gruppen vår arbeider gjennom en samarbeidstilnærming som kombinerer ekspertise fra både universiteter og industripartnere. Denne blandingsmetoden gjør det mulig for oss å skape innovative, praktiske løsninger som driver den teknologiske utviklingen fremover og bidrar positivt til samfunnet.

Vi er ikke bare opptatt av å flytte grensene for kunstig intelligens, men også av å sørge for at bruksområdene kommer samfunnet til gode ved å forbedre livskvaliteten og fremme bærekraftig utvikling.

Pågående prosjekter

AI4HyDrop
  • An AI-based Holistic Dynamic Framework for a safe Drone’s Operations in restricted and urban areas. Et SESAR3 Joint Undertaking-prosjekt under tilskuddsavtale nr. 101114805 under EUs forsknings- og innovasjonsprogram Horisont Europa. Prosjektets nettside

Tidligere prosjekter

USEPE - U-space Separation in Europe  

 

  • Et samfinansiert prosjekt av EU under forsknings- og innovasjonsprogrammet H2020, gjennom SESAR Joint Undertaking (tilskuddsavtale nr. 890378). Prosjektets nettside 
    logo usn usepe
“Identifying Network Failures in Large Network Topologies Using Machine Learning"
"Machine Learning for proximity sensors"
  • "Machine Learning for proximity sensors" i samarbeid med IPR, Tyskland
"How to manage Technical Knowledge in High Tech growing SME"
  • “How to manage Technical Knowledge in High Tech growing SME”i samarbeid med EDF, Induction

 

Gruppeleder

I samarbeid med

  • Universitetslektor Dr. Rina Komatsu
  • Nguyen Xuan Phuc Phan