Susann Gjerde

Førsteamanuensis
USN Handelshøyskolen
Institutt for økonomi, historie og samfunnsvitenskap
Campus Vestfold (D3-106)
Susann Gjerde (PhD) er førsteamanuensis ved USN Handelshøyskolen. Hun har en doktorgrad i ledelse og forsker på ledelse, kritiske ledelsesstudier, lederutvikling, identitet, verdier og rolle. Hun har jobbet i reklamebransjen og i konsulentvirksomhet, som organisasjonskonsulent, coach og leder. Forskningen hennes er publisert i internasjonale vitenskapelige tidsskrifter slik som the Leadership Quarterly og Human Relations.

Ansvarsområder

  • Emneansvarlig for LEV4001: Ledelse og Refleksjon på MIL-masteren (Master i Innovasjon og Ledelse)

Kompetanse

Susann har vært en viktig bidragsyter for utvikling av coachingteori og praksis i Norden gjennom boken Coaching. Hva. Hvorfor. Hvordan. (Gjerde, 2003; 2010) som er oversatt til dansk og svensk, samt leveranse på lederutviklingsprogrammer som har tatt i bruk coaching for omtrent tusen ledere.

Susann har undervist i ledelsesrelaterte emner siden 2001 ved en rekke handelshøyskoler i Skandinavia, slik som BI, OsloMet, og Copenhagen Business School og er en etterspurt foredragsholder. Hun har vært forsker ved Lunds Universitet og hatt gjesteforskeropphold ved bla. Henley Business School. Hun har også vært leder i et konsulentselskap, men trives bedre med å forske på og utvikle andre i lederrollen enn å utøve ledelse selv.

CV

Utdanning

2011 – 2015    PhD in Economics (Organisation and Leadership) at NMBU Business School, The Norwegian University of Life Sciences, Ås (Oslo, Norway)

2013 – 2014    Visiting PhD scholar at Henley Business School, Reading University (UK)

2010 – 2011    MSc in Business and Economics with a Major in Leadership & Organisational Psychology at BI Norwegian Business School (Oslo, Norway)

2003                Certified Professional Co-Active Coach (CPCC) (London, UK)

2001                CCC og Co-Active Coaching advanced courses (London, UK)

1995 – 1996    Master in Business Administration (Licence en Science économiques et sociales) at Université de Fribourg (Switzerland)

1995 – 1996    Master thesis: Intercultural Leadership Norway and Switzerland

1992 – 1995    Bachelor in Business Administration (Demi licence) at Université de Fribourg

Publikasjoner i Cristin