Noen dager tidligere hadde kommunestyret sagt ja til videreføring av avtalen.
– Vi er glade for å kunne signere en ny universitetskommune-avtale med Drammen kommune, og ser fram til å videreutvikle og styrke samarbeidet. Avtalen skal blant annet bidra til større bredde og dybde i utdanningstilbudet ved campus Drammen, knyttet til nåværende og fremtidige kompetansebehov i næringslivet og offentlig sektor, sier rektor Pia Bing-Jonsson.
Drammen kommune og USN inngikk en avtale om et langsiktig og strategisk utviklingssamarbeid i 2020. Denne universitetskommune-avtalen varte ut 2024.
Under signeringen understreket ordfører Kjell Arne Hermansen hvor opptatt kommunen er av å bidra til videreutvikling av Drammen som et attraktivt studiested.
– Drammen kommune og USN har hatt et langt og godt samarbeid i flere år, og med denne avtalen forsterker og bekrefter vi dette samarbeidet. Tilbake får kommunen tilgang til relevant og praksisnær kunnskap.
Økt faglig kvalitet
Den tidligere avtalen hadde som mål å gi økt faglig kvalitet, gjennomføringskraft og bidra til å løse komplekse sosiale og teknologiske samfunnsutfordringer i Drammen. Formålet med den nye avtalen er å bekrefte og formalisere dette.
– Kommunene står ovenfor store og komplekse samfunnsutfordringer. Denne avtalen tilrettelegger for enda tettere samarbeid der kommunene er en aktiv deltaker i kunnskapsutviklingen vi trenger for å løse utfordringene, sier ordfører Kjell Arne Hermansen
Samarbeidsavtalen skal bidra til økt faglig kvalitet hos begge parter og resultere i innovative løsninger innen kommunal tjenesteyting.
Nye studietilbud og forskning
Praksissamarbeidet mellom USN og Drammen kommune fungerer godt, både innen utdanning og helse, sosial og omsorg (HSO).
Det er inngått praksisavtaler med fakultetene og det er opprettet et HSO-praksisforum, hvor alle helse- og sosialfagutdanninger er representerte.
Samarbeidet har også ført til et nytt studietilbud i IT ved campus Drammen (næringsbachelor) og utvikling av studentbyen Drammen.
Professoratene, som har fått økonomisk støtte, har bidratt til økt forskning og forskningssamarbeid.
Det har også ført til etablering av ekspertområder innen helsefremming og bærekraft.