Utveksling for barnevern

Når kan jeg dra
Heltidsstudenter: 5. semester

Søknadsfrist
Hovedfrist: 1. feb

Hva er viktig for deg?

Praktisk informasjon om utveksling

Praksisutveksling i utlandet vil kunne gi deg en enestående tilleggserfaring og kompetanse i ditt utdanningsløp, og gi et positivt innslag i din CV. Internasjonal koordinator ved instituttet kan gi ytterligere opplysninger. 

Hør på sosialpodden for inspirasjon og innsikt i hva internasjonal erfaring kan bety: The Socialpod | How has internationalization helped me as a social worker

Ekstra studentstipend: 

Det gis ekstra stipend til studenter som drar til "California State University, Dominguez Hills" i Los Angeles, USA, gjennom prosjekter vi har med universitetet. 

International University Week 

Gjennom vårt europeiske nettverk SocNet98, arrangerer vi hvert år International University Week der lærere og studenter deltar på faglige arrangementer hos flere av våre partnere. Hvert fjerde år er også vi arrangør, og både lærere og studenter er da verter for kollegaer og medstudenter fra forskjellige land i Europa. Du får nærmere beskjed om hvilke steder som er aktuelle, kostnader, og søknad i løpet av høstsemesteret.

La deg inspirere!

Her finner du videoer og podcaster laget av fagpersoner og studenter ved instituttet som har vært på utvekslingsstedene. 

Kontaktpersoner på barnevern

Steinar Vikholt følger opp deg som skal på utveksling. 

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av barnevernutdannelsen i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Studenthistorier

Jeg vil absolutt anbefale alle som kan om å dra på utveksling. Det er en kjempe god mulighet til å bli kjent med annen kultur, nye mennesker og seg selv. For de som tenker at tre måneder er lenge å være borte, så går tre måneder utrolig fort.
"Mitt råd til andre studenter som har lyst til å reise, gjør det. Dere kommer garantert ikke til å angre."
"Jeg angrer så absolutt ikke på at jeg dro på utveksling, selv om jeg var eneste student som dro til Groningen. På den måten har det gitt meg en ekstra utfordring ved at jeg har måttet klare meg selv i et nytt land, med en ny kultur og i møte med nye mennesker"

Spørsmål og svar

Lurer du på noe?

Campus Porsgrunn
Fakultetskontakt