Utveksling for vernepleier

Når kan jeg dra
Heltidsstudenter: 5. semester

Søknadsfrist
Hovedfrist: 1. feb

Hva er viktig for deg?

Praktisk informasjon om utveksling

Praksisutveksling i utlandet vil kunne gi deg en enestående tilleggserfaring og kompetanse i ditt utdanningsløp, og gi et positivt innslag i din CV. Internasjonal koordinator ved instituttet kan gi ytterligere opplysninger. 

Hør på sosialpodden for inspirasjon og innsikt i hva internasjonal erfaring kan bety: The Socialpod | How has internationalization helped me as a social worker

Ekstra studentstipend: 

Det gis ekstra stipend til studenter som drar til "California State University, Dominguez Hills" i Los Angeles, USA, gjennom prosjekter vi har med universitetet. 

International University Week 

Gjennom vårt europeiske nettverk SocNet98, arrangerer vi hvert år International University Week der lærere og studenter deltar på faglige arrangementer hos flere av våre partnere. Hvert fjerde år er også vi arrangør, og både lærere og studenter er da verter for kollegaer og medstudenter fra forskjellige land i Europa. Du får nærmere beskjed om hvilke steder som er aktuelle, kostnader, og søknad i løpet av høstsemesteret. 

La deg inspirere!

Her finner du videoer og podcaster laget av fagpersoner og studenter ved instituttet som har vært på utvekslingsstedene. 

Skaff deg internasjonal erfaring

På bachelor i vernepleie er vi opptatt av at du som student også tilegner deg internasjonale perspektiver på helse og velferd. Vi har derfor en forventning om at du i løpet av studiet reiser på et kortere eller lengere utenlandsopphold. Å studere eller gjennomføre praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, øke språkferdighetene, og utvikle dine personlige egenskaper og omstillingsevne. Studenter som ikke kan reise på utenlandsopphold vil i stedet ha undervisning sammen med internasjonale studenter, samarbeide med studenter fra utenlandske universitet på nett, delta i forelesningsrekker med internasjonale gjesteforelesere og liknende. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Studenthistorier

"Selvfølgelig savnet jeg familie og venner, men jeg kjente aldri på den følelsen at jeg ville dra hjem."

Spørsmål og svar

Lurer du på noe?

Campus Porsgrunn
Fakultetskontakt