Ole Magnus Brastein

Ole Magnus Brastein er førsteamanuensis 2 ved USN, R&D manager i Kelda Dynamics og selvstendig næringsdrivende konsulent i BEDKO. Brastein har bakgrunn som utvikler i industri, og har programmert siden han var åtte år gammel. Han er opptatt av samarbeid mellom forskning og utvikling, samt praktisk utnyttelse av forskning.

Ole Magnus Brastein kan også lage andre varianter av foredragene innenfor samme tema.

Mine foredrag:

Kunstig intelligens og etikk

Datamaskiner som kan ta selvstendige beslutninger har alt gjort sitt inntog i samfunnet. Fra selvkjørende biler, til automatisk administrasjon av søknader. Kunstig intelligens er blitt en viktig del av vårt samfunn. Dette har sine utfordringer. Skal maskiner få ta etiske beslutninger om hva som er rett og galt? Hvem skal lære dem forskjellen?

 

Introduksjon til maskinlæring

Hvordan kan maskiner lære av erfaring? Maskinlæring er et populært og viktig tema. I senere år har denne teknologien gjort sitt inntog i samfunnet. Det skrives og menes mye om maskinlæring. Men hva er det egentlig? Det får du svar på her.

 

Maskinlæring for industrien

Hva er maskinlæring, og hvordan kan det utnyttes i industrien? Hva er forskjeller og likheter med tradisjonelle metoder.

 

Intelligente hus og bygninger

Oppvarming av hus og bygginger krever store mengder energi. Dagens systemer er ofte enkle. Med moderne teknologi kan bygginger selv lære seg når varmen må skrus på for å tilpasse seg beboernes bruksmønster. Bygninger som kan lære og optimalisere seg selv er fremtiden.

Ole Magnus Brastein

Førsteamanuensis

Teknologi, naturvitenskap og maritime fag
Institutt for elektro, IT og kybernetikk
Campus Porsgrunn

 

Kontakt

Interessert i et av disse foredragene?

Kontakt Ole Magnus Brastein for å gjøre en avtale.