Tørre øyne

Optometristudent som sjekker tørre øyne
Hos oss kan du få kontroll av tørre øyne.

Tørre øyne er en tilstand som påvirker tårene og øyets overflate. Tørre øyne kan gi røde øyne og ubehag som for eksempel sårhet, tørrhet, tretthetsfølelse, lysømfintlighet og synsforstyrrelser. Det er mulig å ha en følelse av tørre øyne også om øynene renner.


Vi tilbyr grundig undersøkelse for å kartlegge om øynene er tørre, og gir anbefalinger om hvilken behandling som er best egnet.

Hva kan vi tilby?

Vi tilbyr en fullstendig tørreøyneundersøkelse for å avdekke om du har en tørre øyne. Tårefilmen og overflaten av øyet ditt blir grundig undersøkt med flere tester slik at vi kan stille en diagnose i forhold til type og grad av tørre øyne og behov for behandling.

Hvorfor bør du undersøke om har tørre øyne?

Symptomer på tørre øyne kan være røde øyne og ubehag som sårhet, tørrhet, tretthetsfølelse, lysømfintlighet og synsforstyrrelser. Det er også mulig å ha tørre øyne dersom du har øynene som renner.

Tørre øyne kan ha flere årsaker. Tårefilmen påvirkes av livsstil, miljøpåvirkninger, og sykdommer som bindevevssykdom, stoffskiftesykdom og annen øyesykdom. Listen over risikofaktorer for å utvikle tørre øyne er lang. Ettersom tørre øyne kan ha stor betydning for livskvalitet og synsfunksjon er viktig at du får undersøkt om du har tørre øyne og hva som er årsaken til tørre øyne. Fordi tørre øyne kan ha flere årsaker vil behandlingen være forskjellig. En tørreøyneundersøkelse gir svar på hvilken behandling som er best egnet for deg.