Nasjonalt senter for optikk, syn og øyehelse

Vi er Norges ledende senter innen forskning, kunnskapsutvikling, innovasjon og formidling innenfor optikk, syn og øyehelse.

Vi bidrar til å fremme gode lys- og synsforhold og forebygger synsproblemer i livets ulike faser. Hos oss møter du høyt kvalifiserte forskere, undervisere og fagpersoner som bruker det siste av ny teknologi og undersøkelsesmetoder. Vi tilbyr også synsundersøkelser for privatpersoner ved vår synsklinikk på Kongsberg.

keyboard_backspace Vi holder til på Krona i Kongsberg, samme bygg som kinoen og biblioteket.

 

Synsundersøkelser

Ønsker du en undersøkelse av ditt syn eller øyehelse og vurdering om du trenger briller eller kontaktlinser? Du kan bestille ulike synsundersøkelser ved synsklinikken på Kongsberg.

Forskning

Vår forskning er rettet inn mot tre forskningsområder: Øyets strukturer og synsfunksjonen, Syn, motorikk og læring og Lys, syn og helse.

Samarbeid

Ønsker du samarbeid om forskning, innovasjon og utvikling, eller vil du bestille en forsker?

Kompetanseheving

Vi tilbyr en rekke etter- og videreutdanning, og skreddersyr også kurs, fagdager og foredrag.

Nyttig å vite om syn

Er det noe du lurer på? Her får du nyttig informasjon om optikk, syn og øyehelse.

Hos oss kan du få kontroll av tørre øyne. Hos Nasjonalt senter for optikk, syn og øyehelse kan du sjekke om du er langsynt Hos Nasjonalt senter for optikk, syn og øyehelse kan du få utført lanternetest Hos Nasjonalt Senter for optikk, syn og øyehelse kan du sjekke om du er nærsynt. Nasjonalt senter for optikk, syn og øyehelse er eksperter på skjermbruk og synsproblemer Hos Nasjonalt senter for optikk, syn og øyehelse kan du sjekke om ditt barn har en synsfeil. Fargesyn kan du teste hos Nasjonalt senter for syn, optikk og øyehelse
Synsundersøkelse

Internasjonal profesjonsutvikling

Vi arbeider også med kompetanse- og kapasitetsbygging innen optometrisk utdanning i mange andre land, som et ledd i å bidra til bedre øyehelse og å forebygge blindhet globalt.

Les mereast

Kontaktpersoner ved senteret