Design i nye medier

Design i nye medier

Notodden - Heltid

Vil du lære om 3D-design, digitale animasjoner, lage E-bok eller kanskje utvikle din egen app? Fordyp deg i nye medier – og start din egen studentbedrift.

Studieinformasjon

 • Progresjon: Heltid
 • Studiested: Notodden
 • Studieopplegg: Nett- og samlingsbasert
 • Søkekode: 222 098
 • Studienivå: Årsstudium
 • Studiepoeng: 60
 • Søknadsfrist: Utløpt
 • Oppstart: Høst 2022
 • Undervisningsspråk: Norsk
 • Antall semester: 2
 • Antall studieplasser: 20

Samlingsdatoer

 • Samlinger på Notodden: uke 36 og uke 44

Undervisningen legges opp slik:

 • Nettundervisning i sanntid mandager og tirsdager kl. 09.15-14.00 (høstsemesteret)
 • Fellesfaglige forelesninger på Zoom onsdager 12.30-14.00

Med forbehold om endringer.

VIKTIG:

Hver modul har obligatorisk nettundervisning i «sann tid» på oppsatte dager. I tillegg kommer veiledning som kan avtales direkte med faglærer.  Alle samlinger på Notodden er obligatoriske.

Hvorfor design i nye medier?

Dette er et spennende og fremtidsrettet studie der du kan utforske sosiale medier og utvikle ferdighetene dine innen 3D-design og visualisering, app-design for nettbrett og mobiler og digitalbasert animasjon. Lær om idéutvikling og regnskap, prosjektstyring og merkevarebygging – og realiser ditt eget produkt eller tjeneste.

Studiet består av fire emner. 

Hva slags jobb får du?

Som student på studieretningen digital mediedesign vil du blant annet bli kvalifisert til å jobbe 3Ddesign, animasjon, publisering i forlag og mediebedrifter, samt som interaksjonsdesigner (UX) og med annet designrelatert arbeid i både byråer, startup-team, spillbransjen, utviklermiljøer, forlag, konsulentselskaper og medieselskaper. Du vil være med på å dekke det økende behovet for interaksjonsdesignere (UX-/UI-designere med flere) i samfunnet i dag. 

Dette lærer du

Design i nye medier er et fagområde som er veldig aktuelt i dag. I studiet arbeider vi hovedsakelig med skjermbaserte prosesser i digitale medieproduksjoner. Du får kompetanse i et stort og bredt fagområde som omfatter prosesser som foregår både på og utenfor datamaskiner innen arbeid med grafiske, 3D og audio-visuelle fagområder.

Design i nye medier har som mål å dekke nye områder i det digitale mediefeltet. Sosiale medier, nettbrett, mobile medier og 3D innen design og annen ny digitalbasert teknologi er områder som dekker holdninger og kunnskaper i det nye mediesamfunnet.

Krav og anbefalinger til IKT-utstyr - Universitetet i Sørøst-Norge (usn.no)

Studiet undervises fra campus Notodden, der den største delen er nettundervisning i sanntid med noen samlinger på campus der du kan ta del i en aktiv, variert og inkluderende studiehverdag.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet kan inngå som 2. studieår på studieretning Digital mediedesign i bachelor i Kunst og design.

Studieplan

En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.

Studieplan for 2022 høst

Opptakskrav

Poenggrenser ved forrige opptak:

52.5
Ordinær kvote
Heltid
Alle søkere konkurrerer i ordinær kvote. I denne kvoten konkurrerer du med konkurransepoengene dine.
Les mer om ordinær kvote.
Alle
Førstegangsvitnemål
Heltid
Du konkurrerer i kvoten for førstegangsvitnemål dersom du ikke fyller mer enn 21 år i året du søker opptak og...
Les mer om førstegangsvitnemål.