Bachelor i fysisk aktivitet, ernæring og helse
Vestfold - Heltid
Studieinformasjon
- Progresjon: Heltid
- Studiested: Vestfold
- Studieopplegg: På campus
- Søkekode: 222 440
- Studienivå: Bachelor
- Studiepoeng: 180
- Søknadsfrist: 15.04.2021
- Oppstart: Høst 2021
- Undervisningsspråk: Norsk
- Antall semester: 6
- Antall studieplasser: 40
Hvorfor velge fysisk aktivitet, ernæring og helse?
Ønsker du å være med å skape et samfunn der flere mennesker får et bedre livsgrunnlag? Kanskje vil du hjelpe mennesker som sliter med helsen å ta avgjørelser som gir dem et sunnere liv? Eller hva med å jobbe med toppidrettsutøvere, der du gir dem rådene de behøver for å kunne yte sitt beste?
Med denne bacheloren får du kunnskap om hvordan fysisk aktivitet og ernæring påvirker oss på individ-, gruppe- og samfunnsnivå. Som student vil du også lære om den biologiske bakgrunnen for fysisk aktivitet, samt påvirkningen og hvilken betydning dette har for samfunnet.
Du som velger dette studiet, velger altså en utdanning som gjør deg i stand til å skape et sunnere samfunn for alle.
Hva slags jobb får du?
Ettersom denne utdanningen gir deg kunnskap om hvilken påvirkning fysisk aktivitet, ernæring, helse og miljø kan ha på ulike grupper (utøvere, barn/unge, eldre, minoritetsgrupper med flere), har du mange veier inn på arbeidsmarkedet.
I Viken og Vestfold og Telemark har vi flere toppklubber i både fotball og håndball, ved siden av et stort og mangfoldig breddetilbud, som behøver fagfolk med kunnskap om ernæring og helse. Kunnskapen fra studiet kvalifiserer også for arbeid innenfor idrettsorganisasjoner, som instruktør eller trener i idretten, treningsveileder eller personlig trener på treningssenter. Du kan også jobbe med folkehelse i både offentlig og privat sektor.
Med tilleggsutdanning i praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) vil du også kunne arbeide som kroppsøvingslærer i skoleverket.
Kontakt med arbeidslivet
I løpet av studiet vil du besøke flere aktuelle arbeidsplasser, jobbe som personlig trener, utføre tester på laboratoriet, trene og veilede aktuelle målgrupper som overvektige, diabetikere, barn og eldre.
Dette lærer du på fysisk aktivitet, ernæring og helse
Teori, praksis og praktiske erfaringer er integrert i hele utdanningen. Gjennom praksis tilegner du deg kunnskap og faglig innsikt i samarbeid med erfarne yrkesutøvere. Du vil lære å jobbe med de utfordringer og dilemmaer som preger en hverdag innenfor idretts- og helsefaglige yrker.
Teoriundervisningen foregår på campus Vestfold og er lagt opp som forelesninger, gruppearbeid og prosjektjobbing. Studiet omfatter noe yrkespraksis som for eksempel praksis i idrettslag, skole eller rehabiliteringssenter.
Du vil lære og erfare:
- Praktiske aktiviteter i ulike miljø og ulike årstider
- Kroppens oppbygning og funksjon (anatomi og fysiologi)
- Sammenheng mellom ernæring, trening, helse og prestasjon
- Ulike målgruppers behov for fysisk aktivitet gjennom et livsløp
- Helseutfordringer
- Forhold mellom idrett, media og marked
- Ulike treningskulturer og subkulturer
- Organisering, taktikk, teknikk og regler i ulike idretter
- Sentrale verdier i idrett og lek
- Testing av fysiske egenskaper
- Hvordan idrett fungerer som samfunnsaktør og bidragsyter i helsefremmende og forebyggende arbeid
- Grunnleggende kunnskap om hva som karakteriserer vitenskap
- Grunnleggende metode, statistikk og kritisk kildebruk
Profilen på studiet kan variere noe avhengig av hvilke valgfag og eventuelle delstudier i utlandet du velger.
Studiet avsluttes med en bacheloroppgave hvor du får tid til fordypning innenfor aktuelle tema.
Studiet undervises på campus Vestfold. Her kan du bli med i et stort og inkluderende studentmiljø som tilbyr noe for enhver interesse. Les mer om studentlivet i Vestfold:
Skaff deg internasjonal erfaring
Du kan ta deler av bachelor i fysisk aktivitet, ernæring og helse i utlandet. Vi oppfordrer våre studenter til å reise ut av landet! Å studere i utlandet gir deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med flere utenlandske universiteter og høyskoler tilpasset ditt studium. Internasjonalt kontor og din studieveileder kan hjelpe deg med mer informasjon.
Videre utdanningsmuligheter
Studiet kvalifiserer for opptak til flere relevante masterstudier. Videre studiemuligheter på mastergradsnivå vil være avhengig av samsvar mellom den enkelte mastergradsretning og antall fordypningspoeng (spesialiserte studiepoeng) studenten har innenfor gitte område(r), inkludert valgfag.
Studieplan
En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.
Lenke til sist publiserte studieplanTilleggskrav
Studenter som skal delta i praksis eller klinisk undervisning må levere politiattest. Det er også krav til medisinsk testing hvis du har oppholdt deg i spesifikke land i tre måneder sammenhengende eller mer. Dette dokumenteres ved studiestart.
Opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak:
Heltid
Les mer om ordinær kvote.
Heltid
Les mer om førstegangsvitnemål.