Bachelor i visuell kommunikasjon

Bachelor i visuell kommunikasjon

Har du lyst til å jobbe med grafisk design og markedsrettet kommunikasjon? Visuell kommunikasjon passer for deg som vil ha et kreativt yrke, liker å uttrykke deg visuelt, og som trives med både tegnesaker og datamaskin som verktøy.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
Bachelor
Søknadsfrist
15.04.2019
Studiepoeng
180
Oppstart
Høst 2019

Hvorfor studere visuell kommunikasjon?

Visuell kommunikasjon passer for deg som ønsker å jobbe kreativt, liker å uttrykke deg visuelt, og som trives med både tegnesaker og datamaskin som verktøy. Du er opptatt av grafisk design og formidling gjennom ord, bilder, farger og skrift. Kanskje liker du godt å ta bilder og manipulere dem for å få frem en spesiell følelse? Du har sjelden smarttelefonen langt unna, og du er interessert i medier og nye muligheter. Du trives både med å jobbe i grupper og alene, og du finner generelt verden, mennesker og stilarter interessante. Høres dette ut som deg? I så fall da passer du utmerket inn her hos oss.

Hva slags jobb får du?

Bachelorstudiet i visuell kommunikasjon gir deg et godt grunnlag for å jobbe i design- og reklamebyråer, mediebedrifter og grafiske produksjonsbedrifter. Du kan også jobbe i informasjons- og markedsavdelinger i bedrifter og offentlige organisasjoner. Flere av designstudentene våre har startet egen bedrift.

Du vil kunne arbeide med alt fra utvikling av visuell profil, kampanjer, logoutvikling, reklame, emballasje, redesign, webdesign, responsivt design, sosiale medier, rådgivning og markedsføring.

Kontakt med arbeidslivet

Siste studieår får studentene mulighet til å besøke en rekke mediebedrifter i emnet «Bransjekunnskap og etikk», for å få kjennskap til hvordan bedriftene jobber og hvilken kompetanse de trenger.

Studentene får også påta seg et reelt oppdrag for en ekstern kunde i emnet «Prosjekt» i siste semester, eller de kan velge emnet «Internship» og ha praksis i en bedrift. I tillegg vil du kunne møte på forelesere fra bransjen inn i de ulike emnene i hele studieforløpet.

Dette lærer du i visuell kommunikasjon

Utdanningen har hovedvekt på strategisk design gjennom praktisk arbeid og teori. Du vil blant annet få anledning til å arbeide med emballasjedesign, bedriftsprofilering, magasindesign, webutvikling og webdesign, merkebygging, markeds- og medieplan, kommunikasjonsstrategi, tekst og typografi, design- og kunsthistorie og eksterne kundeoppdrag.

Hos oss vil du lære å utvikle en visuell identitet for bedrifter, og produkter som logo og andre designelementer. Vi ser på hvordan dette implementeres på ulike flater og kommuniseres gjennom ulike tiltak og kanaler. Du vil lære deg å forstå og lede hele designprosesser, som inkluderer utvikling av strategi, design og produksjon, samt se nytten i tverrfaglige samarbeid. Du vil få anledning til å arbeide med ulike programvarer og designfaglige virkemidler.

I arbeidet med praktiske oppgaver og øvelser benytter du Adobe-programvare på egen PC eller Mac.
 
Du må i løpet av studiet påregne noen utgifter til programvare, tegnemateriell, trykking av oppgaver og innleveringsmapper. Det kan også bli ekskursjoner og studiereiser.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelor i visuell kommunikasjon i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Videre utdanningsmuligheter

Med en bachelorgrad i visuell kommunikasjon kan du gå videre på masterstudier i visuell kommunikasjon og design ved andre institusjoner i inn- og utland.

Opptakskrav

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon


Heltid – Drammen

  • Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 6
  • Antall studieplasser 40
  • Søkekode: 222 251
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student