Tre med metall - Kunst, håndverk og design 1

Har du lyst å designe og lage møbler og smykker, samt arbeide med andre tredimensjonale uttrykk i tre og metall? Studiet gir deg blant annet et solid grunnlag i bruk og vedlikehold av både håndverktøy og maskiner.

Studienivå
Årsstudium
15.04.2018
Studiepoeng
Høst 2018

Hvorfor tre med metall?

Årsstudiet i tre med metall er perfekt for deg som er interessert i å jobbe med disse materialer og som liker å jobbe praktisk og kreativt og er nysgjerrig på hvordan du kan utvikle egne design. På dette studiet får du kunnskap om materialene både når det gjelder egenskaper, produksjon og teknikker til å bearbeide materialene til ulike bruksgjenstander og kunstuttrykk.

Dette lærer du på tre med metall

Kunnskapen du tilegner deg får du først og fremst gjennom egne skapende prosesser i verksted sammen med medstudenter og faglærere. Denne kunnskapen kan knyttes til teori om materialer, teknikker og design. Du lærer å gjennomføre en designprosess fra ide til ferdig produkt og formidle prosessen gjennom tekst, bilder og utstillinger.

Hvem passer studiet for?

Studiet passer for deg som satser på en kunst- og designutdanning eller sikter mot en flerfaglig bachelorgrad. Studiet passer for også for deg som er lærer i kunst og håndverk og ønsker en faglig spisset undervisningskompetanse mot grunnskole eller videregående skole.

Studentarbeider

Se eksempler av studentenes arbeid:

Bord med tofarget bordplate. Foto.

Bord med to brett. Foto.

Bord med rød bølget borplate. foto.

Produkt fra 2. årsstudent i Tre med metall. Foto.

Videre utdanning

Du kan ta studiet som en del av grunnskolelærerutdanningen eller bachelorgraden din. Sammen med annen utdanning kan studiet kvalifisere til master i formgiving, kunst og håndverk. Vi tilbyr også en videreutdanning i Tre med metall – Kunst, håndverk og design 2.

Studieinformasjon

Heltid – Notodden

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 2
  • Antall studieplasser 15
  • Søkekode: 222 532
  • Kostnader Materialpenger kr 1800,. pr semester
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus