Studentorganisasjoner

Som student ved Universitetet i Sørøst-Norge har du mange ulike studentorganisasjoner du kan engasjere deg i. Her finner du en oversikt som kan hjelpe deg med å finne den som passer best for deg.

Livet som student er krevende. Da er det både godt og nødvendig å kunne ta seg noen pusterom innimellom.

Styremedlemmer i Drammen Studentsamfunn FOTO

Som medlem i en studentorganisasjon får du akkurat det; en variasjon i studiehverdagen og et suppliment til studiene. I tillegg er sannsynligheten stor for at du får et større nettverk, nye venner, faglig påfyll på en morsom måte og organisasjonserfaring som kan komme godt med senere. 

Engasjér deg i minimum én studentorganisasjon, og tillat deg selv å la dine år som student bli ditt livs beste. Mulighetene er mange.

 

Studentdemokratiet 

Studentdemokratiet i Sørøst-Norge har som formål å ivareta alle studentene ved Universitetet i Sørøst-Norge sine interesser, og fremme studentenes synspunkter overfor universitetet, Studentsamskipnaden, kommuner og regioner. Studentdemokratiet jobber for en bedre studiehverdag. Dette kan være hvilket fagtilbud som skal tilbys hvor, luftkvalitet i klasserom, bedre psykososialt helsetilbud, aktiviteter for internasjonale studenter, kantinetilbud, flere studentboliger og mer forskningsbasert undervisning. Studentdemokratiet er et partipolitisk og religiøst uavhengig organ, og er opprettet med hjemmel i Lov om universiteter og høgskoler, § 4-1. 

Studentsamfunn – Sosialt

Studentsamfunnet er en frivillig uavhengig studentorganisasjon som arrangerer kulturelle og sosiale aktivteter. Dette kan for eksempel være quizkveld, konsert, brettspillkveld og festivaler. Mange av Studentsamfunnene tilknyttet USN har eget studenthus.

Drammen

Kongsberg

Notodden

Porsgrunn

Rauland

Ringerike

Vestfold

Studentidrett

Studentidrettslag tilbyr ulike idretts- og aktivitetstilbud. Noen idrettstilbud ved enkelte campus er organisert som undergruppe hos studentsamfunnet.

Mer info om idrettstilbud, treningstider og medlemskap finner du her:

Kongsberg

Notodden

Ringerike

Vestfold

Linjeforeninger
Fagforeningenes studentorganisasjoner

Fagforeningenes studentorganisasjoner er interesseorganisasjoner for fremtidens arbeidstakere for å ivareta medlemmenes interesser når det gjelder lønns- og arbeidsvilkår og profesjonsfaglige spørsmål.

Drammen

Kongsberg

Notodden

Porsgrunn

Vestfold

Andre studentorganisasjoner

Du finner også en rekke andre studentorganisasjoner ved våre campus.

Kongsberg

Drammen

Vestfold

 

keyboard_backspace Har du lyst til å starte noe selv? Du kan få støtte fra SSN.

Ser du at din forening mangler i denne oversikten, kan du kontakte Jill Eirin.

 


Jill Eirin Undem
919 17 069
31 00 98 61
Send e-post