Underveis i studiene
Her finner du spørsmål og svar om ting du måtte lure på underveis i studiene.
Her finner du spørsmål og svar om ting du måtte lure på underveis i studiene.
Eksamensdatoene dine finner du i studentweb. De blir publisert og er tilgjengelige fra 1. oktober, i høstsemesteret og 1. mars for vårsemesteret. Det er mange faktorer som spiller inn når eksamensplanen legges, og det er dessverre ikke anledning til å ta hensyn til ønsker fra enkeltstudenter.
Styret vedtar en gang i året akademisk kalender, som inneholder blant annet start og slutt på ordinær eksamensperiode. Vær oppmerksom på at det kan være eksamener eller annen obligatorisk aktivitet i andre perioder enn de som er angitt i akademisk kalender. Eksamenskontoret har forståelse for at mange ønsker å planlegge fremover i tid, men vi vil ikke kunne gi ut foreløpige datoer i planleggingsfasen, da det ofte kan forekomme store endringer frem mot publisering.
Du kan trekke deg fra eksamen i et emne innen kunngjort avmeldingsfrist, eller senest to uker før eksamensdato. Dette gjør du i StudentWeb.
Merk: For bachelor- og masteroppgaver er avmeldingsfristen fire uker hvis ikke annet er fastsatt i emneplanen, og du må informere fakultetet skriftlig om avmeldingen.
Vi anbefaler alle nye studenter som skal motta hele eller deler av undervisningen på nett å gjøre seg kjent med Zoom så tidlig som mulig.
Hva er Zoom?
Zoom er vårt nettundervisningsverktøy for sanntid undervisning. Det er en videokonferanseløsning som brukes i nettundervisningen. Les mer om Zoom her.
Som student hos oss har du mange ulike studentorganisasjoner du kan engasjere deg i. Her finner du en oversikt som kan hjelpe deg å finne den som passer best for deg.
Du har krav på begrunnelse av karakterfastsettelse. Logger du deg inn i studentweb kan du be om begrunnelse for karakter og du kan klage på karakter.
Du som er tatt opp til studier hvor du skal ha praksis med barn og unge eller i helse- og omsorgsektoren, må levere politiattest.
Du får mer informasjon om kravene til politiattest og hvordan du bestiller den her.
Vitnemål for oppnådd grad gis automatisk når du har fullført utdanningen på normert tid. Alle vitnemål ved USN utstedes digitalt med digital signatur, men ved behov vil det også være mulig å få vitnemål på papir (for eksempel dersom det er krav ifm. med søknad om opptak til studier i utlandet).
Merk at digitale vitnemål kun er gyldige i sin digitale form, og kan ikke skrives ut. Vitnemål og Diploma Supplement kan lastes ned som pdf-filer både fra Studentweb og fra Vitnemålsportalen.
Vitnemålsportalen er en offentlig tjeneste hvor du selv kan hente ut dine resultater fra høyere utdanning og dele dem med studiesteder, potensielle arbeidsgivere og andre relevante parter. Du kan logge deg inn i Vitnemålsportalen via ID-porten.
En karakterutskrift viser alle emner du har bestått ved USN. Trenger du en digital karakterutskrift kan du enkelt bestille den selv via Studentweb, også etter at du ikke lenger er student ved USN. Du kan også logge på Vitnemålsportalen og både se og dele resultatene dine derfra.
Merk at en karakterutskrift ikke viser emner som er innpasset fra andre institusjoner. Disse kommer kun med på selve vitnemålet.
Hvis du har behov for karakterutskrift på papir kan du kontakte servicetorget på din campus.
Hvis du har mistet et tidligere papirvitnemål, kan du fortsatt finne alle resultatene og kvalifikasjonen i Vitnemålsportalen.
Ved behov for et nytt vitnemål må du kontakte fakultetet som har ansvar for utdanningen du har vitnemål fra – eventuelt sende e-post til postmottak@usn.no. Et eventuelt nytt vitnemål gjelder ved tap av vitnemål eller etter forbedring av karakterer.
Vitnemål for selvkomponert bachelorgrad utstedes i henhold til krav fastsatt av Styret ved Universitetet i Sørøst-Norge, jf. forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) - Lovdata
Vitnemål for selvkomponert bachelor vil være tilgjengelig i Vitnemålsportalen.
Søknadsskjemaet ligger her: Søknadsskjema
Dette er kravene for å få utstedt vitnemål for selvkomponert bachelor:
a. Graden må inneholde en fordypning på minst 80 studiepoeng,
innenfor et fagområde som tilbys av USN.
b. I grunnlaget for graden skal det som hovedregel inngå en
bacheloroppgave eller annet selvstendig arbeid. Dette arbeidet
kan være av teoretisk, praktisk eller kunstnerisk art, og kan
være utført individuelt eller i gruppe. Det kan også stilles krav
om at graden skal inneholde et fellesemne for
bachelorstudenter ved USN.
c. Minst 60 studiepoeng må være tatt ved USN, og 60
studiepoeng kan ikke ha inngått i en tidligere grad eller
yrkesutdanning.
d. Emneporteføljen må avvike med minst 30 studiepoeng fra
obligatoriske emner i en akkreditert bachelorgrad ved USN.
For å få tilgang til Canvas må du ha en aktiv studentkonto ved USN. Tilgang til emnerom krever i tillegg at du er semesterregistrert og undervisningsmeldt i emnet. Er du i tvil om du er undervisningsmeldt, kan du sjekke det i utdanningsplanen din i Studentweb.
Hvis fristen for oppmelding har gått ut, eller du er undervisningsmeldt, men fortsatt ikke har tilgang, ta kontakt med din studieveileder.
Merk 1: Semesteravgiften vurderes hvert semester og kan endre seg.
Merk 2: Etter- og videreutdanninger kan ha ekstra avgifter i tillegg til semesteravgiften
Merk 3: Enkelte studier kan ha ekstra studiespesifikke avgifter som for eksempel materialpenger.
Avgift | Alle studenter |
---|---|
Semesteravgift til Studentsamskipnaden | 600 kr |
Kopinoravgift (inkluderer elektroniske kompendier) | 235 kr |
SAIH (frivillig) | 40 kr |
Semesteravgift | 875 kr |
Enhver som melder seg opp til eksamen må betale semesteravgiften jfr. forskrift om studentsamskipnader (kapittel 7, §17 Betaling av semesteravgift). Det er noen unntak fra denne regelen:
Fakturaen for semesteravgiften oppretter du selv i Studentweb. Har du allerede betalt avgift til Samskipnaden ved en annen institusjon, så kan du trekke fra kr 600 på fakturaen, men vi må ha beskjed om det og dokumentasjon på innbetalt beløp ved den institusjonen. Ta kontakt med et av Servicetorgene eller studieveileder om det. Husk at Kopinoravgift uansett må betales.
Betalingsfrister
Det kan gå inntil fire dager fra du betaler semesteravgiften til det blir synlig i Studentweb at du har betalt.
Refusjon
Det er de samme fristene som gjelder for refusjon av semesteravgiften. Du kan be om refusjon av semesteravgiften hvis du har betalt semesteravgift ved en annen institusjon eller trekker deg fra studiet. Hvis du har trukket deg fra studiet, får du tilbake hele beløpet. Hvis du har betalt ved en annen institusjon, får du kun tilbake beløpet til Studentsamskipnaden.
Henvendelse om refusjon rettes til et av Servicetorgene eller studieveileder for ditt program.
Gå til ssn.no for mer informasjon om semesteravgiften.
Gjennom Kopinoravtalen kan studenter og ansatte ta fotokopier, utskrifter og digitale kopier. I tillegg krever USN en avgift for å dekke arbeidet med elektroniske kompendier.
Klikk her for informasjon om utskriftstjenesten.
Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) er en politisk uavhengig organisasjon. Helt siden SAIH ble stiftet i 1961 har norske studenter støttet SAIHs arbeid gjennom SAIH-tierne. I tillegg til langsiktig bistandsarbeid jobber de med politisk påvirkning i Norge og internasjonalt, for å bedre rammevilkårene for utdanning og utvikling globalt.
Dersom du ikke vil støtte SAIH kan du trekke avgiften fra beløpet på fakturaen når du betaler.
Du kan søke opp emner og finne din pensumliste i pensumsystemet Leganto:
Du har også tilgang til pensumlisten din i Canvas og i emneplanene for de ulike emnene du tar. Emneplanene finner du i studieplanene for hvert studium.
Ja, ved undervisning og digital eksamen ved USN kreves det at du har egen bærbar datamaskin.
Her får du informasjon om hvilke minimumskrav og anbefalinger vi har til IKT-utstyr ved undervisning og til eksamen. Noen studieprogram bruker spesiell programvare, dette kan ha betydning for hva slags datamaskin du må ha. Dette må du sjekke med det fakultet du skal studere ved.
På de fleste studiesteder finner du bokhandel på campus.
Bø
Norli Bøsenter finner du i Stasjonsvegen 28, kort gangavstand fra campus.
Drammen
Norli Akademisk Drammen finner du i 1. etg. på campus.
Kongsberg
Norli Akademisk Kongsberg finner du i Kirgegt. 6 som er nabobygget til campus.
Notodden
Norli Akademisk Notodden finner du til venstre innenfor hovedinngangen til campus.
Porsgrunn
Norli Akademisk Porsgrunn finner du på campus i bygg-A ved studentkantinen Henrikke.
Ringerike
Norli Akademisk Ringerike finner du på campus innenfor hovedinngangen.
Rauland
Et lite utvalg kontorrekvisita selges fra instituttkontoret.
Vestfold
Norli Akademisk Vestfold finner du ved hovedinngangen i 2. etg. på Innsikten.