Benjamin fikk fast jobb av mentoren sin

 Benjamin Joof fra Tønsberg hadde Lars Olborg som mentor , bilde av de to
SPENNENDE: – Jeg synes at det å treffe unge mennesker i denne fasen er spennende, sier Lars Olborg (til venstre) som har vært mentor for fire USN-studenter hittil. Her sammen med Benjamin Joof som fikk jobb i firmaet. (Foto: Kuba.no)

Benjamin hadde Lars som mentor mens han studerte. Et halvt år etter at han fikk vitnemålet, er Benjamin fast ansatt i firmaet til Lars.

– Jeg hørte om mentorprogrammet fra andre studenter som anbefalte det. Det virket som en god måte å få innsikt i arbeidslivet på, og oppleve hvordan det er å være arbeidstaker, sier Benjamin Joof fra Tønsberg.

 

Han tok en bachelor i IT og ledelse på USN Handelshøyskolen og ble en del av arbeidslivsmentorprogrammet på USN.

I dag leder han ti ansatte, noen av dem dobbelt så gamle som han selv. Selskapet heter Kuba, og holder til på Sem i Tønsberg. Lars Olborg er partner og CEO i  Kuba, og han oppdaget raskt at det var noe spesielt med Benjamin, da han ble mentoren hans.

 

– Jeg så mer enn bare en arbeidstaker i Benjamin. Jeg så en lagspiller. En som var veldig dedikert og interessert, med stor arbeidskapasitet. Det sier sitt at han allerede leder sitt eget team, og i den rollen må han for eksempel også rapportere til styret vårt.  Jeg tror han må være den yngste "Tech-leaden" i hele Vestfold.

 

Lars har vært mentor for fire USN-studenter hittil. Han synes at det å treffe unge mennesker i denne fasen er spennende.

– Det virker som om mange er i villrede rundt hva de egentlig har begitt seg ut på, hvilken vei de skal ta og hvordan de skal tilnærme seg yrkeslivet. I rollen som mentor er jeg opptatt av at studentene reflekterer selv over hvilke valg de vil ta i forskjellige situasjoner, i stedet for å få svarene fra meg. Jeg merket rast at Benjamin var en som jeg ønsket å ha med videre, og at han kunne få en viktig rolle i firmaet.

 

LES OGSÅ: Bedriftsleder: – USN er vår viktigste rekrutteringskanal

 

Bilde av Benjamin og kollegaene

Benjamin hadde også internship hos Kuba. En periode var han både fulltidsstudent og fulltidsansatt. Det var krevende, men han hadde hjelp fra en veldig fin kollokviegruppe på USN.

– Alle i gruppen var i jobb, og vi lærte mye av hverandre. Jeg fikk også tid til å være sosial, og var fadder for nye studenter både da jeg gikk i første og andre klasse. Jeg tok meg faktisk en uke fri fra jobben for å være fadder. Jeg opplevde studiet som mye enklere etter at jeg begynte å jobbe. Det vi lærer på universitetet er gjerne konseptene rundt ting. Det er ikke alltid så enkelt å gripe hva det går ut på, og hvordan det brukes i praksis. Da jeg opplevde hvordan teorien ble brukt i praksis i jobben, åpnet øynene seg helt.

Dette er arbeidslivsmentorprogrammet

  • Mentorprogrammet skal hjelpe USN-studentene i overgangen fra studier til arbeidslivet.
  • Programmet tilbys ved alle USN Handelshøyskolens fem campuser i Vestfold, Drammen, Bø, Kongsberg og Ringerike, for andre og tredjeårsstudenter ved flere ulike bachelorstudier.
  • Det tilbys inntil 25 studentplasser i mentorprogrammet på hver campus, og det er gratis å delta.
  • Målet er å styrke samarbeidet mellom studenter, næringsliv og offentlig virksomhet.
  • Mentorene fungerer som samtalepartner, kontaktbygger, inspirator og veileder i forbindelse med studentenes valg av videre karrierevei, ved inntreden på arbeidsmarkedet eller i videre studier.
  • Mentorprogrammet er lagt opp med både fellessamlinger, og samtaler mellom mentor og student.

LES OGSÅ: Sikret internship med hjelp fra mentor

Benjamin på kontoret ved datamaskinen

 

Dette er en mentor

  • Arbeidslivsmentorprogrammet ved USN Handelshøyskolen er arbeidslivsbasert, som betyr at mentorer med allsidig kompetanse hentes nettopp fra arbeidslivet. 
  • En mentor er en person med stor erfaring og kunnskap, som har forpliktet seg til å være en samtalepartner rundt hva studenten kan forvente i arbeidslivet. Perioden varer i 6 måneder.
  • En mentor har omfattende erfaring fra arbeidslivet
  • Kunnskapen om arbeidslivet er førsteprioritet, og mentorene har derfor ikke nødvendigvis samme type utdanning som studentene. 
  • Studentene har ulike interesser, bakgrunn og ambisjoner. Derfor søker USN etter mentorer fra ulike bransjer, og med ulik bakgrunn, både fra offentlig og privat sektor
  • Målet er å hjelpe studentene på bachelornivå i overgangen fra studier til arbeidslivet. 

Dette er internship

  • Gjennom USNs internship-program kan bedrifter få verdifull støtte til utviklingsprosjekter, samtidig som de bidrar til å forme fremtidens arbeidskraft. 
  • Studenter fra forskjellige fagområder får muligheten til å jobbe i en bedrift i studietiden. 
  • Les mer om internship her