Kunnskapsutvikling om bruk av KI-verktøy og vurdering i kunst og håndverk

Bilde laget med KI. Illustrasjon

Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har fått i oppdrag av Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus til å styrke det lokale arbeidet innen vurdering i praktiske-estetiske fag, koblet til bruk av kunstig intelligens.  Bli med på workshop og webinar og lær mer om bruk av kunstig intelligens i Kunst og håndverk.

Vi tilbyr gjennom skoleåret 2024-25 workshop, webinar og et samtaleforum hvor dere får en kort innføring i hva KI er og hvordan det kan anvendes i Kunst og håndverk. Deretter diskuterer vi fordelene og utfordringene ved denne teknologien i skolen. Et viktig tema vi vil ta opp er vurdering av elevenes arbeid i møte med KI, med utgangspunkt i LK20.

Workshop

Dato og klokkeslett:

Den første Workshopen vil arrangeres på to ulike datoer for at flest mulig skal få anledning til å delta.  

Uke 43: Tirsdag 22. oktober kl. 14:00-16:00 (deadline for påmelding 18. Okt) 

eller  

Uke 44: Torsdag 31. oktober kl. 14:00-16:00 (deadline for påmelding 28. Okt) 

Påmelding

Når du melder deg på, svarer du også på et kort spørreskjema. Dine svar er viktige for oss når vi planlegger hvilke temaer vi skal fokusere på. 

Webinar

Det legges opp til et webinar i uke 10, tirsdag 4. mars kl. 14:00-16:00, som du vil få invitasjon til etter deltagelse på workshopen. 

 

Hvorfor jeg bør bli med på arrangementet.

Kunstig intelligens (KI) har blitt en integrert del av samfunnet og skolen, og elevene blir stadig flinkere til å bruke disse verktøyene. Det er derfor viktig at lærere får en grundig innføring i KI, slik at de kan diskutere og finne måter å integrere dette i Kunst og håndverk-faget. Samtidig bør lærerne dele informasjon om evaluering, kreativitet, etikk, sikker bruk av teknologi, kopiering og fagets verdier. 

Ved å delta får du økt kunnskap og bidrar til å utvikle beste praksis for faget. Du blir kjent med de nyeste KI-verktøyene og hvordan de kan brukes i Kunst og håndverk. I tillegg deltar du i diskusjoner om evaluering av elevarbeider som helt eller delvis er laget med disse verktøyene, og hvordan dette påvirker faget og læringsmiljøet. 

 

Hvem er det som arrangerer

Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har fått i oppdrag av Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus til å styrke det lokale arbeidet innen vurdering i praktiske-estetiske fag, koblet til bruk av kunstig intelligens.  

Lærerutdannere ved USN utvikler kompetansehevende tiltak mot kunst og håndverkslærere i ungdomsskolen 8 til 10 trinn, primært i Oslo og Viken, men også med mulighet for at lærere fra andre deler av landet kan delta. Tilbudet vil være digitalt og bestå av workshop, webinar og samtaleforum, med deltakelse i sanntid og læringsopplegg som gjøres tilgjengelig over en tidsperiode.