info
Student Ingunn Bollestad - internship

Digital mediedesign

Notodden - Heltid

Er du nysgjerrig på webdesign, foto eller fortellerteknikk i film? Vil du designe magasiner, nettsider eller gjøre virkelighet ut av et filmmanus? Bli med og utforsk mulighetene i digitale verktøy.

 • Søknadsfrist: Utløpt

Studieinformasjon

 • Studiested: Notodden
 • Studienivå: Års- og halvårsstudier
 • Progresjon: Heltid
 • Oppstart: Høst 2024
 • Studieopplegg: Nett- og samlingsbasert
 • Studiepoeng: 60
 • Søknadsfrist: Utløpt
 • Søkekode: 222 602
 • Antall semester: 2
 • Undervisningsspråk: Norsk
 • Antall studieplasser: 30
Vis flere keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Samlingsdatoer

 • Samling på Notodden: uke 33 (høst 2024) og uke 11 (vår 2025)

Undervisningen legges opp slik:

 • Nettundervisning i sanntid mandager og torsdager kl. 09.15-15.00

Med forbehold om endringer.

VIKTIG:

Hver modul har obligatorisk nettundervisning i «sanntid» på oppsatte dager. I tillegg kommer veiledning som kan avtales direkte med faglærer.  Alle samlinger på Notodden er obligatoriske.

Hvorfor digital mediedesign?

Med årsstudie i digital mediedesign lærer du hvilken rolle digital design spiller i arbeidslivet. Her får du innsikt i alt fra design- og spillbransjen til forlag og mediebedrifter. Samtidig lærer du hvordan god design kan bidra til å løse komplekse problemer og utfordringer i samfunnet vårt.

Hva slags jobb får du?

Som student på digital mediedesign vil du blant annet bli kvalifisert til å jobbe innenfor grafisk design- og spillbransje, som interaksjonsdesigner (UX) og med annet designrelatert arbeid i både byråer, startup-team, utviklermiljøer, forlag, konsulentselskaper og medieselskaper. Du vil være med på å dekke det økende behovet for interaksjonsdesignere (UX-/UI-designere med flere) i samfunnet i dag. 

Dette lærer du på digital mediedesign

Med årsstudie i digital mediedesign vil du utforske og lære mer om en rekke medier og uttrykksformer – fra foto, grafisk design, apper og interaksjonsdesign til film.

Du vil jobbe med ulike visuelle uttrykk i digitale medier samt visuell grammatikk og design- og formalestetiske prinsipper i ulike format. I tillegg vil du lære hvordan du kan bruke kompetansen din til å løse komplekse utfordringer i samfunnet.

Undervisning

Studieretningen digital mediedesign er nett- og samlingsbasert. Nettundervisningen vil primært bestå av sanntidsundervisning, felles samlinger og veiledning. Samlingene vil foregå på campus Notodden og har vil du bli kjent med og jobbe sammen med de andre studentene på studiet.

Vi har lang erfaring med nettundervisning og har god infrastruktur, avansert utstyr og praktiske støttefunksjoner. Vi strekker oss langt for å gi alle studentene tett oppfølgning og samtidig å skape et godt læringsmiljø for deg som er nettstudent.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet kan inngå som 1. studieår på studieretning digital mediedesign i bachelor i kunst og design.

Deler av årsstudiet kan innpasses i lærerutdanningene ved USN. Du må oppfylle opptakskravet til våre lærerutdanninger.

Studieplan

En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.

Studieplan for 2024 høst

Opptakskrav

 • Generell studiekompetanse

  Generell studiekompetanse

Poenggrenser ved forrige opptak:

51.9
Ordinær kvote
Heltid
Alle søkere konkurrerer i ordinær kvote. I denne kvoten konkurrerer du med konkurransepoengene dine.
Les mer om ordinær kvote.
Alle
Førstegangsvitnemål
Heltid
Du konkurrerer i kvoten for førstegangsvitnemål dersom du ikke fyller mer enn 21 år i året du søker opptak og...
Les mer om førstegangsvitnemål.

Har du spørsmål?