Årsstudium i Event & Sport Management

Drammen - Deltid

Har du engasjement, kreativitet og skaperevne? Er du lysten på å jobbe med å utvikle, lede og gjennomføre arrangementer innen kultur eller idrett?

Studieinformasjon

  • Progresjon: Deltid
  • Studiested: Drammen
  • Studieopplegg: På campus
  • Søkekode: 222 663
  • Studienivå: Års- og halvårsstudier
  • Studiepoeng: 60
  • Søknadsfrist: Utløpt
  • Oppstart: Høst 2023
  • Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 4
Friluftslivsstudenter på skitur

Dette er Event & Sport Management

Studiet i Event & Sport Management har hovedvekt på opplevelsesledelse, arrangementsledelse, prosjektledelse og markedsføring.

Utdanningen er utviklet i nært samarbeid med kulturnæringene og idrettsbevegelsen i Viken, og har som mål å rekruttere kompetente personer til ulike opplevelsesnæringer i hele Norge.

Hvorfor årsstudium i Event og Sport Management?

Alle har bruk for å kunne noe om arrangementer, enten i jobben eller privat. Vi gir deg teoretisk innsikt og en verktøykasse du kan bruke i forbindelse med arrangementer. Planlegging er uhyre viktig, og mange er ikke klar over det nitidige arbeidet som ligger bak en konsert eller et idrettsmesterskap. Selve gjennomføringen kan være bare noen timer, mens jobben i forkant kan ta måneder og noen ganger år. Det er en stor logistisk operasjon å få alt til å stemme.

Dette lærer du hos oss

I studiet anvender du teori på praktiske problemstillinger. Du lærer først og fremst å gjennomføre arrangementer, og å utvikle ekstraordinære opplevelser for publikum i disse arrangementene.

I denne prosessen lærer du også hvordan du kan bli enda mer kreativ, hvordan du kan motivere andre til å yte sitt beste, og hvordan arrangementer bør markedsføres.

Det blir arrangert bedriftsbesøk, ekskursjoner i løpet av studietiden.

Ta deler av utdanningen i utlandet

Det ikke anledning til utveksling for årstudium, men for de som velger å gå videre, for eksempel med bachelor i internasjonal markedsføring og reiseliv, er 5. semester tilrettelagt for utveksling.

Videre utdanning

Årsstudiet i Event & Sport Management kan inngå som en del av bachelor i internasjonal markedsføring og reiseliv eller bachelor i økonomi og ledelse.

Studieplan

En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.

Studieplan for 2023 høst

Opptakskrav

Generell studiekompetanse. Søkere som er 25 år eller eldre, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse.

Har du spørsmål?