Årsstudium i musikk
Vestfold - Heltid
Studieinformasjon
- Progresjon: Heltid
- Studiested: Vestfold
- Studieopplegg: På campus
- Søkekode: 222 667
- Studienivå: Års- og halvårsstudier
- Studiepoeng: 60
- Søknadsfrist: Utløpt
- Oppstart: Høst 2023
- Undervisningsspråk: Norsk
- Antall semester: 2
- Antall studieplasser: 20

Hvorfor årsstudium i musikk?
Årsstudiet i musikk er et studietilbud i Vestfold med god togforbindelse til Oslo. Studentmiljøet på campus er godt, og i Horten og i Tønsberg er det musikkmiljøer som det er lett å bli en del av.
Musikk er følelser, og musikk er identitet. Sammen med andre musikkstudenter kan man utvikle seg og øve på dag og kveld. To store musikkrom, to bandrom, seks øverom og et lydstudio er åpent også etter undervisningstid for deg som vil bli en dyktig utøver.
Hva slags jobb får du?
Musikk er et tverrfaglig fagfelt som griper inn i alle fag. Gjennom samspill, tilstedeværelse og kommunikasjon i musikalske aktiviteter og kulturforståelse, får du ferdigheter som er gode å vise til når du søker jobb – også i andre yrker.
Mange tidligere studenter arbeider som musikere, lærere eller deltar som ressurspersoner i lokalt frivillig kulturliv. Våre tidligere musikkstudenter arbeider også som lydteknikkere, som kulturkonsulenter i kommuner, i media og formidling, i musikkbutikker og i lokalt kulturliv der de bor.
Kontakt med arbeidslivet
Vi samarbeider med skoler og barnehager for skolekonserter og musikksamlinger, vi samarbeider med biblioteket i Tønsberg for konserter og våre musikkstudenter underholder også med musikalske innslag på Universitetet. De siste par år har de hatt ansvar for den store julekonserten i Bakkenteigen kulturhus i Vestfold.
Dette lærer du på årsstudium i musikk
Musikkformidling og spilling er sentralt i studiet, og du kan fordype deg i gjennom mange utøvende prosjekter. Du får også en innføring i musikk som forskningsfelt. Det skjer gjennom musikkvitenskapelige temaer som musikk og helse, musikk/kultur/mangfold og musikk som sosial erfaring og politisk utrykk. Grunnleggende musikkteori, musikkanalyse og musikkestetikk er også en del av studiet.
Sang og spill gjennom ulike utøvende prosjekter er manges motivasjon for å drive med musikk. I studiet har det vært bluesprosjekter, julekonserter, musikkfestival, samt et latinprosjekt som fokuserer på afrolatinske musikktradisjoner med særlig vekt på groove og rytme.
Det legges vekt på musikalsk formidling, ledelse av aktiviteter og konserter som det endelige målet. Du får mye trening med å synge og spille som solist foran andre. Alle prøver seg som akkompagnatører og deltakere i ulike band og ensembler.
Studiet undervises på campus Vestfold, mellom Horten og Tønsberg. Her kan du bli med i et stort og inkluderende studentmiljø som tilbyr noe for enhver interesse, det er tross alt viktig med et sosialt liv i tillegg til intense studier. Les mer om studentlivet i Vestfold.
Videre utdanningsmuligheter
Årsstudiet i musikk gir deg studiepoeng som kan innlemmes i en bachelorgrad eller mastergrad i musikkvitenskap eller musikkpedagogikk eller som en integrert del av andre studier som lærerstudiet, sosiologi, antropologi, ingeniør, medisin, historie, m.fl.
Med lærerutdanning for 1.-7. klasse gir studiet rett til å undervise musikk både i barne- og ungdomsskolen. Du kan også gå videre på bluesstudiet på Notodden og på bachelor i folkemusikk i Rauland. Da vil dette årsstudiet gjelde som det andre året i bachelorutdanningen.
Med 180 studiepoeng kan du ta PPU og blir lærer for 5.-13. klasse. Universitetene i Agder og i Oslo har musikkutdanning på master og ph.d.-nivå.
Opptakskrav
-
Generell studiekompetanse
Poenggrenser ved forrige opptak:
Heltid
Les mer om ordinær kvote.
Heltid
Les mer om førstegangsvitnemål.