Studier Finn studier Videreutdanning Søknad og opptak Ledige studieplasser Studie- og emneplaner Utveksling til utlandet Praksis Vi hjelper deg med studievalget Studiestart Utdanning med lønn Studentliv Livet som student Bolig og velferd Muligheter under studiene Tilrettelegging og studentstøtte Forskning Forskningsgrupper og senter Barnehage, skole og høyere utdanning Friluftsliv, idrett og kroppsøving Helse og velferd Humanistiske fag Kunstnerisk utviklingsarbeid Maritim virksomhet Natur, helse og miljø Naturvitenskap Synsvitenskap Teknologi Tradisjonskunst og praktisk- estetiske fag Økonomi, ledelse og regulering Oppdragsforskning Doktorgradsutdanning Våre ph.d.-utdanninger Ph.d.-handbok Stipendiatsiden Disputaser Doktorkreering Industriforskerskolen i komplekse systemer Strategiske forskningsområder Demokrati, samfunnsorganisering og styring Energi, klima og miljø Fremtidens helse og velferdstjenester Oppvekst, tilhørighet og livsmestring Regional verdiskapning Forskningsformidling Lørdagsuniversitetet Forskingsdagane Forskningsforedrag på bestilling Forskningstimen Prosjekter Prosjekter finansiert av Forskningsrådet Fremragende sentre EU-finansierte forsknings- og innovasjonsprosjekter Andre prosjekter Internasjonale utdanningsprosjekter Ekspertliste FoUI-eksperter Publisert forskning Om USN Organisering Organisasjonskart Leiinga Styret Råd, utval og ombod Fakultet Strategi og visjon Biblioteket IT-tjenester Brukerveiledninger Kvalitetssystemet Rutiner og arbeidsbeskrivelser Si ifra Regelverk Beredskap og krisehandsaming Campusene Ledige stillinger Kontakt oss Tilsette Presse Toppledelse Ekspertliste Samarbeid med oss Campusene favorite_border

Mine studier

  • Beklager, her gikk noe galt. Vi har problemer med favorittmarkeringer for øyeblikket.
en favorite_border Meny close

Ta optikerutdanning – jobb med øyehelse og teknologi

Finnes det noe mer meningsfylt enn å hjelpe små og store med å se så godt som mulig? Norges eneste optikerutdanning finner du på campus Kongsberg.

Stedsikon
Kongsberg
Bachelorstudent i optometri

Bli med på livesending med Q&A om optikkerutdanningen vår onsdag 10. april kl. 19.00

En sikker vei til meningsfull jobb

Med en bachelor i optometri  blir du autorisert optiker. Det er en sikker vei til meningsfull jobb, fordi det er et stort behov for optikere i Norge.

Visste du at som optiker kan du jobbe over hele landet, og at praksisen du trenger kan foregå i hjemkommunen din? Når du har jobbet noen år, kan det hende du ønsker å lære mer. Da kan du komme tilbake til oss, spesialisere deg og ta en master.

Tett på bransjen

Vi har topp moderne utstyr som optikerstudentene får bruke. Universitetet har også tett kontakt med optikerbransjen, og i løpet av studiet har du tre praksisperioder i en optisk forretning. Da får du øve deg på det som er optikerens viktigste oppgaver: å gi råd om syn og synsfunksjon, undersøke syn og øyne, samt behandle synsfeil ved hjelp av briller, kontaktlinser eller synstrening.

Andre oppgaver er å montere og reparere briller, og å veilede kunder når det kommer til valg av innfatning og glass. 

frida fossedal - optikerstudent

 

keyboard_backspace Se studentenes egne bilder på Instagram

– Som optiker er det lett å få jobb med god lønn, og det er gode muligheter for å starte for seg selv. Kombinasjonen av en praktisk jobb innen helse, med salg og kundeservice er perfekt for meg.

Sarkis Younan, optikerstudent

 

Gode grunner

Det er mange gode grunner til at du skal velge å studere optometri.

Jordkloden Som optikerstudent har du gode muligheter til å reise ut i verden for å studere. optikerstudent Kombiner interesse for teknologi, mennesker og syn. optikerstudent På vårt nasjonale senter for optikk, syn og øyehelse tar vi i mot pasienter. Som student får du øvd på ferdigheter med dyktig veiledning her. Førsteamanuensis Gro Horgen Vikesdal På USN har vi forskere innen syn og øyehelse som du vil møte under studiene. Jobbe med kroppens viktigste sans Det er utrolig spennende å lære mer om syn og øyehelse, og hvordan det påvirker resten av kroppen. Bachelorstudent i optometri Å lære i praksis gir best resultater. Som optikerstudent har du tre praksisperioder hvor du får god oppfølging. masterstudent i optometri Norge trenger flere optikere. Med en bachelorutdanning er du nesten garantert en trygg og spennende jobb. Camilla tar næringsmaster i optometri Gode praksismuligheter og karrieredag for studentene.