Studier Finn studier Videreutdanning Søknad og opptak Studie- og emneplaner Utveksling til utlandet Tilrettelegging og studentstøtte Praksis Vi hjelper deg med studievalget Studiestart Utdanning med lønn Forskning Forskningsgrupper og senter Barnehage, skole og høyere utdanning Friluftsliv, idrett og kroppsøving Helse og velferd Humanistiske fag Kunstnerisk utviklingsarbeid Maritim virksomhet Natur, helse og miljø Naturvitenskap Synsvitenskap Teknologi Tradisjonskunst og praktisk- estetiske fag Økonomi, ledelse og regulering Oppdragsforskning Doktorgradsutdanning Våre ph.d.-utdanninger Ph.d.-handbok Disputaser Doktorkreering Industriforskerskolen i komplekse systemer Forskningsformidling Lørdagsuniversitetet Forskingsdagane Forskningsforedrag på bestilling Forskningstimen Prosjekter Prosjekter finansiert av Forskningsrådet Fremragende sentre EU-finansierte forsknings- og innovasjonsprosjekter Andre prosjekter Internasjonale utdanningsprosjekter Ekspertliste FoUI-eksperter Publisert forskning Om USN Organisering Organisasjonskart Leiinga Styret Råd, utval og ombod Fakultet Studentdemokratiet Campuskontakter Gaveprofessorater Strategi og visjon Biblioteket IT-tenester Brukerveiledninger Kvalitetssystemet Rutiner og arbeidsbeskrivelser Si ifra Regelverk Beredskap og krisehandsaming Krigen i Ukraina Campusene Drammen Kongsberg Notodden Porsgrunn Rauland Ringerike Vestfold Ledige stillinger Kontakt oss Tilsette Presse Toppledelse Ekspertliste Samarbeid med oss Campusene Drammen Kongsberg Notodden Porsgrunn Rauland Ringerike Vestfold
en Meny close

Ta optikerutdanning – jobb med øyehelse og teknologi

Finnes det noe mer meningsfylt enn å hjelpe små og store med å se så godt som mulig? Norges eneste optikerutdanning finner du på campus Kongsberg.

9
Kongsberg
Bachelorstudent i optometri

En sikker vei til meningsfull jobb

Med en bachelor i optometri  blir du autorisert optiker. Det er en sikker vei til meningsfull jobb, fordi det er et stort behov for optikere i Norge.

Visste du at som optiker kan du jobbe over hele landet, og at praksisen du trenger kan foregå i hjemkommunen din? Når du har jobbet noen år, kan det hende du ønsker å lære mer. Da kan du komme tilbake til oss, spesialisere deg og ta en master.

Tett på bransjen

Vi har topp moderne utstyr som optikerstudentene får bruke. Universitetet har også tett kontakt med optikerbransjen, og i løpet av studiet har du tre praksisperioder i en optisk forretning. Da får du øve deg på det som er optikerens viktigste oppgaver: å gi råd om syn og synsfunksjon, undersøke syn og øyne, samt behandle synsfeil ved hjelp av briller, kontaktlinser eller synstrening.

Andre oppgaver er å montere og reparere briller, og å veilede kunder når det kommer til valg av innfatning og glass. 

frida fossedal - optikerstudent

 

keyboard_backspace Se studentenes egne bilder på Instagram

– Som optiker er det lett å få jobb med god lønn, og det er gode muligheter for å starte for seg selv. Kombinasjonen av en praktisk jobb innen helse, med salg og kundeservice er perfekt for meg.

Sarkis Younan, optikerstudent

 

Gode grunner

Det er mange gode grunner til at du skal velge å studere optometri.

Som optikerstudent har du gode muligheter til å reise ut i verden for å studere. Kombiner interesse for teknologi, mennesker og syn. På vårt nasjonale senter for optikk, syn og øyehelse tar vi i mot pasienter. Som student får du øvd på ferdigheter med dyktig veiledning her. På USN har vi forskere innen syn og øyehelse som du vil møte under studiene. Det er utrolig spennende å lære mer om syn og øyehelse, og hvordan det påvirker resten av kroppen. Å lære i praksis gir best resultater. Som optikerstudent har du tre praksisperioder hvor du får god oppfølging. Norge trenger flere optikere. Med en bachelorutdanning er du nesten garantert en trygg og spennende jobb. Gode praksismuligheter og karrieredag for studentene.

Snakk med en student