Avgangsstudent: — Vi har vært litt som en familie

Bilde av Thea Bye og ordfører Kjell Arne Hermansen
FIKK PRIS: Nybakt barnehagelærer Thea Bye ble overrasket med pris fra ordfører Kjell Arne Hermansen, til stor applaus fra medstudentene. (Alle foto: Jan-Henrik Kulberg)
Bilde av ordfører Kjell Arne Hermansen som talte til de nye grunnskolelærerne
Ordfører Kjell Arne Hermansen talte til de nye grunnskolelærerne i kantina på campus Drammen.
Nybakt grunnskolelærer Elise Skistad sang til medstudentene. Frode Kjekstad, gitar og Sig Roar Wigerstrand på filolin. Bilde av dem under fremføring.
Nybakt grunnskolelærer Elise Skistad sang til medstudentene. Frode Kjekstad på gitar og Sig Roar Wigerstrand på filolin.
Bilde av nye barnehagelærere som får bilder og roser fra USN-ansatte
Vitnemål og roser til nye barnehagelærere.
Bilde av foreldre og familie som tar bilder av nye barnehagelærere
Mange vil ha bilder av de nye barnehagelærerne.
Bilde av familier som tar bilder av avgangsstudenter..
Mange vil ha bilder av de nye grunnskolelærerne også.
Bilde av Kjøsterud-rektor Monica Søhus som talte.
Rektor på Kjøsterud Ungdomsskole, Monica Søhus, talte til de nye lærerne.
Bilde av barnehagelærerne Aron % Eva-Lena
Ferske barnehagelærere Aron & Eva-Lena forteller om hvordan de har opplevd studietiden.
Bilde av ordfører Kjell Arne Hermansen som taler til nye barnehagelærere.
Ordfører Kjell Arne Hermansen talte til de nye barnehagelærerne, og håpet mange av dem ville bli i Drammen.

Tiden som student er over for nybakt barnehagelærer Thea Bye, som fikk pris av drammensordføreren.

Det er tid for avslutninger på Universitetet i Sørøst-Norge (USN), og rundt om på de åtte campusene markeres slutten på flere års studier nå i juni. 

På en hvilken som helst av disse avslutningene vil du se mange smil, mange stolte foreldre, bonusforeldre, foresatte og USN-ansatte og ikke minst mange glade og spente avgangsstudenter på vei ut i yrkeslivet. 

276 nye barnehagelærere og 239 grunnskolelærere er ferdig utdannet ved USN våren 2024.

campus Drammen møtte nye 72 barnehagelærere og 90 grunnskolelærere, sammen med den nærmeste familien 7. juni. 

Her var taler både fra ansatte og studentene selv, med inntrykk fra henholdsvis tre og fem års studier på USN. 

Et poeng som ble gjentatt både av studentene og foreleserne, var at det er et godt forberedt kull med barnehagelærere og grunnskolelærere som nå skal ut og møte barna. 

Drammensordfører Kjell Arne Hermansen besøkte begge avslutningene. Han hadde med en helt ny pris som kommunen skal dele ut til studenter på barnehagelærer, grunnskolelærer, radiograf og sykepleie. 

Det er studentene selv som har nominert en medstudent som har bidratt positivt til studenthverdagen, studiemiljøet eller Drammen som studentby. Forslagene har blitt sendt inn via et nettskjema, og resultatene er kvalitetssikret av en referansegruppe som består av blant andre instituttledere, programkoordinatorer og forelesere.

—  Tusen takk, jeg har følt meg som hønemor av og til, men vi har vært litt som en familie. Det har vært tøft å gjennomføre men supergøy, sa nybakt barnehagelærer Thea Bye som ble overrasket med pris fra ordføreren, til stor applaus fra medstudentene. 

Litt senere runget applausen nede i kantina, da grunnskolelærerne  Afrasiab Grami (GLU 1-7) og Cornelia Viken (GLU 5-10) ble ropt opp av ordføreren. 

Bilde av GLU-prisvinnere Afrasiab Grami og Cornelia Viken med ordfører Kjell Arne Hermansen.

Her er begrunnelsene for prisene, slik at du kan få et lite innblikk i hvordan det er å være student på USN, og hvordan noen studenter kan gjøre en stor forskjell for medstudentene. 

De ble lest opp av ordfører Kjell Arne Hermansen:

Thea Bye, barnehagelærer

Thea har utmerket seg i studentgruppa helt fra studiestart, både med faglig engasjement og med å ta ansvar for læringsmiljøet gjennom rollen som tillitsvalgt. I denne rollen, som hun har hatt i 2,5 år, har hun vist utholdenhet og hatt en konstruktiv og positiv tilnærming. Det har til tider både vært tid- og energikrevende å skulle delta i dialoger og medvirkningsprosesser som både har handlet om trinnets trivsel, men også utvikling av studieprogrammet. Dette har hun mestret på en utmerket måte, til beste for oss medstudenter. Thea har dessuten alltid stilt opp med godt humør, både på skolen og på fritiden. Hun har også initiert til sosiale samlinger utenfor campus, og dermed vært en ivrig bidragsyter for et godt og inkluderende studentmiljø. 

 Afrasiab Grami, grunnskolelærer 1-7

Afrasiab er en utrolig vennlig og klok student som bemerker seg på mange områder. Han utmerker seg gjennom sitt store faglige engasjement som student og samfunnsborger. Som lærerstudent har han vist at det er mulig å gjennomføre en lærerutdanning etter kort oppholdstid i landet. Faglig har han prestert veldig godt, og han er en student som aktivt søker kunnskap og viser evne til å være faglig reflektert. Han sender alltid hyggelige hilsninger i felleschatten ved høytider og før eksamen. Afrasiab er inkluderende og flink til å dele, for eksempel har han vært flink til å sende artikler i klassechatten når han har kommet over noe som kan være viktig og nyttig for medstudenter.
 

I tillegg til å være student har han, i rollen som digital studentassistent, bidratt til drift av USNs digitale læringssone i Drammen. Afrasiab Grami har også bidratt i samfunnsdebatten gjennom å skrive leserinnlegg i Drammens Tidende. Grami er nå i sitt siste år i lærerutdanningen, og vi er kjent med at han nå er blitt tilsatt som lærer i drammensskolen. USNs og medstudenters kjennskap til Grami tilsier at Drammen kommune vil få gleden av en samfunnsengasjert og faglig dyktig nytilsatt lektor.

Cornelia Viken, grunnskolelærer 5-10

Cornelia har viet mye av sin tid til det sosiale på campus, vært en inkluderende og engasjert student gjennom hele studietiden for å øke studentaktiviteten i Drammen. Hun har alltid vært opptatt av studentmiljøet og studentbyen Drammen i hennes snart 5 år som student her. Som leder av Studentsamfunnet i to perioder og nestleder i studentrådet i Drammen, har Cornelia virkelig bidratt positivt for både lærerstudentene og alle de andre studentene i Drammen. Hun har vært blant de største bidragsyterne når det kommer til studenthuset, og ledet studenthus-prosjektet trygt gjennom en hard prosess.

Ifølge medstudenter, har hun gitt blod, svette og tårer for at studentene v/campus Drammen skal ha et studenthus å samles i og den beste studietiden som mulig. Cornelia har stilt opp på diverse forum og konferanser, og talt studentenes sak. Dette har bidratt til at studentenes ønsker og behov har kommet tydeligere frem. Cornelia fortjener en ekstra oppmerksomhet for den fantastiske innsatsen hun har gjort for studentbyen Drammen og studenthuset 1. etasje!
 

Også er vi kjent med at Cornelia jobber i Drammensskolen og har kjøpt seg leilighet i Drammen – håper du trives og at du blir her, og ønsker deg lykke til videre! 

 

 

Noen sitater fra avslutningene i Drammen:

  • Du vil møte mange forskjellige følelser. Du skal lede en stor flokk med elever, og støtte dem på den personlige reisen fra barn til ungdom. Du skal ha fått kompetanse som gjør deg trygg, men utlært er du ikke. (Visedekan Hjørdis Hjukse) 
  • Som lærere vil dere ha avgjørende betydning for fremtiden til mange unge mennesker. Det er et stort ansvar, men også et stort privilegium. (Faglærer Leif Sletvold)
  • Velkommen inn i verdens beste yrke. En jobb der du får bruke hele deg, mer enn i noe annet yrke.  (Rektor Monica Søhus, Kjøsterud ungdomsskole)

  • Som leder må jeg be deg om å bruke hjertet ditt. Vis at du liker elevene dine, også de som det er vanskelig å like. Når elevene merker at du liker dem, da starter magien. Gjør det med hjertet og med klokskap.  (Rektor Monica Søhus, Kjøsterud ungdomsskole)

  • Gå inn i yrket med stolthet. Husk at det er en grunn til at du er der du er nå, og det er fordi du er godt egna til å være lærer. (Avgangsstudent, grunnskolelærer)

  • Vi har støtte hverandre og skapt et fellesskap. Dere på USN har vist oss veien til hvordan vi kan gjøre en forskjell i barns liv. Vi går ut som ambassadører for en fremtid der barn står i fokus. Tusen takk for en fantastisk reise sammen.  (Avgangsstudenter, barnehagelærer)