1, 2, 3 – dette må du gjøre som ny student

3 steg du må gjøre etter studiestart. Illustrasjon.

Er du ny student ved USN? Her får du informasjon om hva du må gjøre før du starter på studiet ditt.

Takk ja til studieplassen

Bekreft studieplassen via din nettsøknad. Dersom du ikke svarer på tilbud eller tilbud om venteliste, blir dette betraktet som «nei». De fleste studier har obligatorisk oppmøte til studiestart. Du risikerer å miste plassen din dersom du ikke møter opp. Her kan du lese om hva du må gjøre hvis du ikke kan møte til studiestart.

Semesterregistrer deg

1. Aktiver brukerkonto
  2. Bekreft utdanningsplanen din i Studentweb
  3. Betal semesteravgiften

Semesterregistreringen åpner 1. august for høstsemesteret og 1. desember for vårsemesteret. Du vil få en e-post med informasjon fra oss. Da vil du kunne aktivere brukerkonto og logge inn i Studentweb. Beløp, kontonummer og KID-nr. for semesteravgiften finner du på Studentweb. For mer informasjon, se semesterregistrering, utdanningsplaner og eksamensoppmelding.

Frist for semesterregistrering og betaling er 1. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret.

Ta bilde, last ned studentbevis-appen og hent studentkort

Les om hvordan du får tak i studentbevis.

Ofte stilte spørsmål

Vi har laget en liten oversikt over andre ting det er greit at du vet som student ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Alt om studiestart

Alt du trenger å vite om studiestart finner du på usn.no/studiestart.