Dette må du gjøre som ny student

Har du fått tilbud om studieplass ved USN? Her får du informasjon om hva du må gjøre for å kunne starte på studiet ditt.

1. Takk ja til studieplassen

Bekreft studieplassen via din nettsøknad. Dersom du ikke svarer på tilbud eller tilbud om venteliste innen fristen, blir dette betraktet som «nei». Plassen din vil da bli gitt til neste kvalifiserte søker.

2. Registrer deg som ny student

Du må registrere deg som ny student. Semesterregistreringen åpner 1. august for høstsemesteret. Du vil motta en e-post fra oss med informasjon.

Begynner studiet ditt i vårsemesteret, åpnes det for semesterregistrering 1. desember.

3. Møt til studiestart

Noen har første oppmøte på nett, mens andre møter på campus. Tid og sted for din studiestart finner du lenker til på studiestartssiden.

Du må registrere deg digitalt som møtt på studiestartsdagen. Mer informasjon om dette kommer.

4. Betal semesteravgiften din

Beløp, kontonummer og KID-nr. for semesteravgiften finner du på Studentweb.

Frist for betaling er 1. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret.

For mer informasjon, se semesterregistrering, utdanningsplaner og eksamensoppmelding.

5. Last ned studentbevis-appen og hent studentkort

Les om hvordan du får tak i studentbevis.

Bli kjent med digitale verktøy

Det er viktig at du blir kjent med det digitale læringsmiljøet ved USN og tenker gjennom studieteknikker.

keyboard_backspace Følg veiledningen "Student 1-2-3" så får du en god start!

Ofte stilte spørsmål

Vi har laget en liten oversikt over andre ting det er greit at du vet som student ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Alt om studiestart

Alt du trenger å vite om studiestart finner du på usn.no/studiestart.