Dette må du gjøre som ny student

Har du fått tilbud om studieplass ved USN? Her får du informasjon om hva du må gjøre for å kunne starte på studiet ditt.

1. Takk ja til studieplassen

Bekreft studieplassen via din nettsøknad. Dersom du ikke svarer på tilbud eller tilbud om venteliste innen fristen, blir dette betraktet som «nei». Plassen din vil da bli gitt til neste kvalifiserte søker.

2. Registrer deg som ny student

USN har krav om obligatorisk deltakelse ved studiestart. Det betyr at du må registrere deg som ny student så raskt som mulig. Slik gjør du det:

Du risikerer å miste tilbudet om studieplass dersom du ikke registrerer deg snarest.

Begynner studiet ditt i vårsemesteret, åpnes det for semesterregistrering 1. desember.

3. Delta på studiestartsaktiviteter og undervisning

Du finner informasjon om hvilke aktiviterer du skal delta på i timeplanen din.

Det er viktig at du blir kjent med det digitale læringsmiljøet ved USN og tenker gjennom studieteknikker.

keyboard_backspace Følg veiledningen "Student 1-2-3" så får du en god start!

4. Betal semesteravgiften din

Beløp, kontonummer og KID-nr. for semesteravgiften finner du på Studentweb.

Frist for betaling er 1. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret.

For mer informasjon, se semesterregistrering, utdanningsplaner og eksamensoppmelding.

5. Last ned studentbevis-appen og hent studentkort

Les om hvordan du får tak i studentbevis.

Ofte stilte spørsmål

Vi har laget en liten oversikt over andre ting det er greit at du vet som student ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Alt om studiestart

Alt du trenger å vite om studiestart finner du på usn.no/studiestart.