Fra internship til fast jobb som systemutvikler

Bilde av Mille ved dataskjermene
SPENNENDE UTFORDRINGER: – Gjennom internshipet har jeg fått mange spennende utfordringer og lært flere kodespråk, sier Mille Brekke Amundsen. (Foto: Camilla Moen/Liberty Now)

– Jeg så på internship som en gyllen mulighet til å lære mer om koding og programmering, sier IT-student Mille Brekke Amundsen, som nå har fått fast jobb.

Ved å takke ja til internship i IT-studiet, sikret Mille Brekke Amundsen seg verdifull erfaring og fast jobb som systemutvikler i selskapet Liberty Now i Bø..

Etter å ha prøvd programmering for første gang, ble Mille Brekke Amundsen  raskt sikker på at dette var veien hun ønsket å satse på. Nå fullfører hun siste året på bachelor i IT og informasjonssystemer ved USN Handelshøyskolen på campus Bø før hun starter å jobbe.  

Dette studietilbudet har Universitetet i Sørøst-Norge (USN) både i og på Hønefoss, mens ved campus Vestfold kan du ta bachelor i IT og ledelse.

Lært utrolig mye

– Gjennom internshipet har jeg på kort tid fått mange spennende utfordringer og lært  flere kodespråk. Det er gøy når man ser at det man lager fungerer, sier Mille.

Hun fikk tidlig en sentral rolle i arbeidet med å utvikle programvare for nye forretningsområder i det europeiske markedet. Denne programvaren er nå lansert og tatt i bruk. 

– Det var en spennende oppgave, og jeg har lært utrolig mye av dyktige kolleger som motiverer meg til å utforske ulike teknologier, sier hun.

Dette er internship

I en del av studiene ved USN Handelshøyskolen kan Internship (praksisprosjekt) erstatte klassisk bacheloroppgave. Her skal studenten jobbe i en konkret virksomhet, normalt tilsvarende to eller fire dager i uken i ett semester (omfanget varierer mellom studieprogrammene). Studenten får oppgaver som er faglig forankret i ens egen spesialisering. Det skal skrives en refleksjonsrapport fra oppholdet i bedriften. Den skal vise faglig relevans og utbytte, samt hva studenten har tilegnet seg av mer praktisk arbeidslivskunnskap. Intership-prosjekter er individuelt basert.

 

Mille og sjefen sin ved dataskjermene

Med teknologien sin, RMA-Butikkstyring, har Liberty Now revolusjonert dagligvarebransjen. Teknologien innebærer at det er mulig for kunder å handle helt eller delvis selvbetjent, også på tidspunkter da det ikke er ansatte fysisk i butikken.  I 2024 ble LNA-teknologi (Liberty Now Automation) lansert for avfalls- og reiselivsbransjen, med døgnåpne og høyteknologiske miljøstasjoner.

– Vi jobber kontinuerlig med videreutvikling av teknologien, og har behov for flere dyktige IT-utviklere. Mille viste seg raskt som engasjert og dyktig innen faget, og vi er glade for at hun har takket ja til fast stilling hos oss, forteller teknologidirektør Terje Bakken i Liberty Now.

LES OGSÅ: Halve staben har IT-utdanning fra USN

Krever IT-kompetanse og lidenskap

– Å drive teknologiutvikling som endrer fremtiden, krever IT-kompetanse og lidenskap, sier Ole Christian Aa Bakås, Chief Information Officer (CIO) i Liberty Now. 

Det var han som tok inn Mille på internship, og mener at USN er en viktig samarbeidspartner. 

– Vi synes det er viktig å legge til rette for at studenter kan ta internship, og flere internshipstudenter hos oss har fortsatt i fast stilling. Det synes vi er veldig moro. Nå gleder vi oss til fortsettelsen med Mille på laget, sier han.

 

Denne teksten er i hovedsak basert på et oppslag på nettsidene til Liberty Now, med tekst og foto av Camilla Moen, og gjengitt med tillatelse fra henne og Mille Brekke Amundsen.

 

IT-studier – En sikker vei til jobb

Visste du at i 2030 vil det være behov for 40.000 flere med IT-utdanning i Norge?

Med en IT-utdanning kan du jobbe med programmering, webutvikling, brukerstøtte, informasjonssystemer og IT-forvaltning. Og masse annet!

Les mer om IT-studiene på USN