Studier Finn studier Videreutdanning Søknad og opptak Ledige studieplasser Studie- og emneplaner Utveksling til utlandet Praksis Vi hjelper deg med studievalget Studiestart Utdanning med lønn Studentliv Livet som student Bolig og velferd Muligheter under studiene Tilrettelegging og studentstøtte Forskning Forskningsgrupper og senter Barnehage, skole og høyere utdanning Friluftsliv, idrett og kroppsøving Helse og velferd Humanistiske fag Kunstnerisk utviklingsarbeid Maritim virksomhet Natur, helse og miljø Naturvitenskap Synsvitenskap Teknologi Tradisjonskunst og praktisk- estetiske fag Økonomi, ledelse og regulering Oppdragsforskning Doktorgradsutdanning Våre ph.d.-utdanninger Ph.d.-handbok Stipendiatsiden Disputaser Doktorkreering Industriforskerskolen i komplekse systemer Strategiske forskningsområder Demokrati, samfunnsorganisering og styring Energi, klima og miljø Fremtidens helse og velferdstjenester Oppvekst, tilhørighet og livsmestring Regional verdiskapning Forskningsformidling Lørdagsuniversitetet Forskingsdagane Forskningsforedrag på bestilling Forskningstimen Prosjekter Prosjekter finansiert av Forskningsrådet Fremragende sentre EU-finansierte forsknings- og innovasjonsprosjekter Andre prosjekter Internasjonale utdanningsprosjekter Ekspertliste FoUI-eksperter Publisert forskning Om USN Organisering Organisasjonskart Leiinga Styret Råd, utval og ombod Fakultet Strategi og visjon Biblioteket IT-tjenester Brukerveiledninger Kvalitetssystemet Rutiner og arbeidsbeskrivelser Si ifra Regelverk Beredskap og krisehandsaming Campusene Ledige stillinger Kontakt oss Tilsette Presse Toppledelse Ekspertliste Samarbeid med oss Campusene favorite_border

Mine studier

  • Beklager, her gikk noe galt. Vi har problemer med favorittmarkeringer for øyeblikket.
en favorite_border Meny close

IT-studier – En sikker vei til jobb

Visste du at i 2030 vil det være behov for 40.000 flere med IT-utdanning i Norge? Med en IT-utdanning kan du jobbe med programmering, webutvikling, brukerstøtte, informasjonssystemer og IT-forvaltning. Og masse annet!

Stedsikon
Bø, Drammen, Kongsberg, Porsgrunn, Ringerike og Vestfold
IT

Synes du den tekniske hverdagen kunne vært enklere?

Med IT-utdanning kan du få jobb i næringslivet eller forskjellige offentlige etater. Du lærer blant annet program- og systemutvikling, web-baserte løsninger, brukerstøtte og IT-forvaltning. Dette er områder der du kan jobbe med utvikling, forbedring og feilretting over tid. Med en IT-utdanning kan du utvikle løsninger som gjør at andre kan gjøre jobben sin mer effektivt.

Løsningene du lager vil hele tiden kunne oppdateres, og du vil kanskje jobbe sammen med økonomer, markedsførere og andre fagretninger innen økonomisk-administrative fag. En viktig del av jobben din vil være å kunne forstå behovene deres, og å kommunisere med dem med et språk som de forstår. Du kan derfor ikke bare fokusere på teknologien, men også på samfunnet rundt og menneskene som skal bruke den.

 

Laptop som viser koding

 

Bachelorutdanninger

Masterutdanninger og årstudium

 

Studier knyttet til arbeidslivet

En IT-utdannelse hos oss gjennomføres i tett samarbeid med det lokale næringslivet. 

Mange av studiene har mulighet for internship hvor du jobber i en bedrift, og studentene er med på forsknings- og innovasjonsprosesser som en del av studiet.

Foreleserne våre har kontakt med private og offentlige virksomheter utenfor universitetet og utvikler jevnlig løsninger for dem. Erfaringer fra slike praktiske utviklingsoppdrag brukes i undervisningen.

Mentorordning

 

– Internship er en trygghet for begge parter. Det har vært en veldig lærerik prosess. Jeg fikk tildelt et eget lite prosjekt, og samtidig hadde jeg veldig mange rundt meg som jeg kunne spørre.

Mari Aarak, fikk fast jobb i byrået Arkitektum etter internship.

 

Smarte muligheter under studiene

Tor Kjetil Nilsen og Mari Aarak diskuterer løsning ved skjerm på kontoret Et internship er en midlertidig ansettelse av studenter, hvor du får jobbe med relevante arbeidsoppgaver i en bedrift. Master med lønn: Alina tar en master mens hun jobber Gir deg en unik mulighet til å jobbe samtidig som du studerer.   Jordkloden Skaff deg internasjonal erfaring og opplev et annet land. Bilde av mentor og student på USNs mentorprogram. Mentorene fra næringslivet hjelper USN-studentene i overgangen fra studier til arbeidslivet. Gjesteforelesere Forelesere fra næringslivet. Et pedagogisk program som gir studenter kompetanse og kunnskap om etablering og drift av en bedrift. IT studenter Bli med i linjeforeningen DEBUG og møt andre som også er engasjert i IT

Snakk med en studieveileder