Elektroingeniørstudent Thea Ditlefsen

Realfagskurs

Landet vårt trenger gode ingeniører. Mangler du matte og fysikk? Realfagskurset gir deg muligheten til å søke attraktive og fremtidsrettede ingeniørutdanninger.

  • Søk opptak fra: 01. Feb 2025
Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

  • Studiested: Porsgrunn
  • Studienivå: Forkurs
  • Progresjon: Deltid
  • Oppstart: Høst 2025
  • Studieopplegg: På campus
  • Søknadsfrist: 15.04.2025
  • Søkekode: 7730
  • Antall semester: 2
  • Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall studieplasser: 35
Vis flere keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Dette er realfagskurs

Realfagskurset er et godt tilbud for deg med generell studiekompetanse, men som mangler fordypning i matematikk og fysikk fra videregående skole. Det er et intensivt kurs i disse to fagene som kvalifiserer til opptak til ingeniørstudier. Realfagskurset er din inngangsbillett til å starte ingeniørutdanning.

 

 

Hvorfor realfagskurs?

Realfagskurset gir kompetanse i matematikk og fysikk tilpasset opptak til de fleste ingeniørstudier i Norge. Kurset gir en grundig skolering i realfagene fysikk og matematikk til videre ingeniørutdanning. Kurset er designet av ingeniører for ingeniører og legger vekt på emner og ferdigheter som gir studenten best mulig forutsetning for videre teknisk utdanning.

Dette lærer du hos oss

Realfagskurset har samme omfang og pensum som Forkurs for ingeniørutdanning i fagene matematikk og fysikk. Det er et studium med både forelesninger, laboratoriearbeid, regneøvinger og selvstudium. Du får god veiledning og anledning til å modnes i fagene. Realfagskurset er samlokalisert med resten av ingeniørutdanningen hos oss slik at du straks er en del av studentmiljøet.

Grovt sett består realfagskurset av to deler matematikk og en fysikk. Innholdet i matematikken er harmonisert med R1-R2 fagene i videregående skole. Fysikken dekker noe mer en Fysikk 1 blant annet med en mer omfattende mekanikkdel.

Fysikk og matematikk fra realfagskurset vil ikke kunne erstatte fagene Fysikk 1 og matematikk R1+R2 på vitnemålet i videregående skole og gir ikke realfagspoeng, men kvalifiserer til opptak på studier som har disse fagene som opptakskrav.

Organisering ved campus Porsgrunn

Realfagskurset skal ha et omfang som tilsvarer 60% av ett studieår (1600-1700 klokketimer). Med omfang menes her elevens totale arbeidsinnsats, som deltagelse på undervisning, eget arbeid, arbeid sammen med andre elever, øvinger, forberedelse og avleggelse av prøver etc.

Følgende fag inngår:

  • Matematikk med et omfang på 37,5 % av et helt år (1600-1700 klokketimer)
  • Fysikk med et omfang på 22,5 % av et helt år (1600-1700 klokketimer)
Studenter i gruppearbeid ingeniør

Studieplan

En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.

Studieplan for 2025 høst

Studiemodell

Opptakskrav

  • Generell studiekompetanse

    Generell studiekompetanse

Dersom du fullfører videregående denne våren og ikke har vitnemål ennå, må du laste opp karakterutskrift utstedt av din videregående skole. Navnet ditt og fødselsnummer må være påført. Skjermbilde fra VIGO blir ikke godtatt, du må be din videregående skole om utskrift.

Poenggrenser ved forrige opptak:

Alle
Ordinær kvote
Deltid
Alle søkere konkurrerer i ordinær kvote. I denne kvoten konkurrerer du med konkurransepoengene dine.
Les mer om ordinær kvote.
Alle
Førstegangsvitnemål
Deltid
Du konkurrerer i kvoten for førstegangsvitnemål dersom du ikke fyller mer enn 21 år i året du søker opptak og...
Les mer om førstegangsvitnemål.

Har du spørsmål?