Bachelor i ingeniørfag – Informatikk og automatisering

Hvor går grensen for hva en datamaskin kan forstå og gjøre? Lær hvordan du kan forenkle menneskers hverdag og forbedre miljøet med teknologi og automatisering.

Studienivå
15.04.2018
Studiepoeng
Høst 2018

Y-veien til informatikk og automatisering

Du som har har yrkesfaglig utdanning og relevant fagbrev kan søke bachelor i ingeniørfag  – Informatikk og automatisering – Y-veien.

Hvorfor informatikk og automatisering?

Teknologi omgir oss overalt – og samfunnet er helt avhengig av det. Behovet øker stadig for dyktige og kreative ingeniører som kan være med å skape og videreutvikle teknologiske systemer.  Vil du være med på å forme framtiden?

Som ingeniørstudent kan du også delta på USNexpo:

Hva slags jobb får du?

Ingeniørstudiet i Informatikk og automatisering gir deg mulighet til å jobbe med automatisering av produksjonslinjer og prosessanlegg, programvareutvikling, produktutvikling, systemintegrasjon, prosjektering, prosjektledelse, test og vedlikehold, idriftsettelse av produksjonsanlegg, salg og kundestøtte.

Bransjer du kan jobbe i inkluderer landbasert industri (prosess, næringsmiddel osv.), offshore, skipsfart, havbruk, samferdsel (vei og jernbane), energiproduksjon, sykehus, forskningsinstitusjoner, undervisning og mye mer.

Kontakt med arbeidslivet

Studiet har god og nær kontakt med næringsliv i regionen, bl.a. med dyktige forelesere fra næringslivet. Studentene er på flere bedriftsbesøk i nærområdet.  Prosjektoppgaver og bacheloroppgaver fås fra aktuelle firma som studiet har tett kontakt med. Dette sikrer at du som student hele tiden får undervisning som er relevant for næringslivets behov.

Hvert år arrangeres karrieredager på campus med besøk fra aktuelle bedrifter. Flere av våre kontakter tilbyr sommerjobber til studenter.

Dette lærer du på informatikk og automatisering

I dette ingeniørstudiet lærer du å utvikle programvare og automatiseringsløsninger som effektiviserer industrielle prosesser og kommunikasjon. Du får kunnskap om matematikk, fysikalske prinsipper og ulike typer prosesser, både elektriske, mekaniske og kjemi-tekniske. Vi har spennende studentprosjekter i samarbeid med næringslivet, hvor du får erfaring med å jobbe i prosjekt og samarbeide. Du lærer om:

• Programmering og systemutvikling
  • Databaser
  • Datanett og datakommunikasjon
  • Programmerbar logisk styring (PLS)
  • Måleteknikk
  • Regulerings- og styringsteknikk
  • Web-baserte systemer

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelor i ingeniørfag, Informatikk og automatisering i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Videre utdanningsmuligheter

Etter endt bachelorstudium kan du også velge å gå videre på en av våre to masterutdanninger Industrial IT and Automation eller Electrical Power Engineering, eller andre masterstudier i inn- og utland.

Organisering

Undervisningen varierer mellom teori og praksis – fra forelesninger, veiledninger og øvinger til prosjektarbeid, lab-arbeid og selvstudium.

Har du generell studiekompetanse, men mangler fordypning i matematikk og fysikk, se her:

Elektronikk-klubben er et tilbud som mange studenter benytter seg av. Her kan du se flere av dem fortelle om Elektronikk-klubben og hva de gjør.

For å kvalifisere må du ha en av følgende:

- Generell studiekompetanse + R1 (eller Matematikk S1 og S2), R2 og Fysikk 1

- Nyere godkjent toårig fagskole i tekniske fag som gir generell studiekompetanse,  samt kunnskaper tilsvarende Matematikk R1 og R2 og Fysikk 1.

- Bestått ettårig forkurs for ingeniør- og maritim høyskoleutdanning

- Bestått toårig teknisk fagskole (rammeplan fra 1998/99 eller tidligere ordninger)

Studieinformasjon

Heltid – Porsgrunn

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 6
  • Antall studieplasser 15
  • Søkekode: 222 090
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus